Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
DOLAR 32,3544
EURO 35,1415
ALTIN 2.301,58
BIST 9.079,97

12 il daha karantinaya alındı!.

12 il daha karantinaya alındı!.
10.04.2020
A+
A-

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında Ardahan, Çorum, Trabzon, Van, Gaziantep, Kastamonu, Bitlis, Manisa, Erzurum, Malatya, Hatay ve Gaziantep’te toplam 20 yerleşim birimi karantina altına alındı..

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını (Kovid-19) nedeniyle Türkiye’de 908 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı ise 42 bin 282’ye yükseldi. Hal böyleyken; Türkiye’de koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla bir takım önlemler alındı. Bu önlemler arasında karantina uygulaması da yer alıyor. Bazı yerleşim birimlerinde salgınının önüne geçmek için karantina uygulanıyor.

Bugün; Ardahan, Çorum, Trabzon, Van, Gaziantep, Kastamonu, Bitlis, Manisa, Erzurum, Malatya, Hatay ve Gaziantep’te 20 yerleşim birimi koronavirüs nedeniyle karantina altına alındı.

İşte karantinaya alınan yerleşim birimleri:

Ardahan’da bir köy karantinaya alındı

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Kol köyü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca Kol köyünün karantinaya alındığı bildirildi. Açıklamada, “Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu köyde karantina uygulaması başlatılmıştır.” ifadesi kullanıldı.

Köyün giriş ve çıkışı jandarma tarafından kontrol altına alındı, konuyla ilgili sağlık ekibi tarafından çalışma başlatıldı.

Trabzon’da bir apartman karantinaya alındı

Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki bir apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Alınan bilgiye göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Ortahisar ilçesine bağlı 3 Nolu Erdoğdu Mahallesi’ndeki Güzelce Sokak’ta 10 kapı numaralı apartman, meskunları içerisinde pozitif koronavirüs vakaları yaşanması nedeniyle karantinaya alındı.

Ekiplerce, karar üzerine apartman çevresinde önlem alındı.

Van’da 450 nüfuslu yerleşim yeri karantinaya alındı

Van’ın Saray ilçesinde bulunan Çaybağı Mahallesi’nin 25 haneli ve 450 nüfuslu Aşağı kümeevler yerleşkesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, umreden döndükten sonra Isparta’da karantinaya alınan ve bu süreçte koronavirüs testi negatif çıkan bir vatandaşınkarantina sürecinin tamamlanmasının ardından yerleşkeye geldiği belirtildi.

Açıklamada, yerleşkeye gelmesinin ardından bu kişinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı aktarılarak, “Vatandaşımızın 3 Nisan’da mahalleye gelmesi ve bugün vefat etmesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştır.“ifadesine yer verildi.

Gaziantep’te bir mahalle ve 21 ev karantinaya alındı

Gaziantep’in Nizip ilçesinde bir mahalle ile 21 ev, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Kovid-19 salgını nedeniyle yeni tedbirler alındı. İlçe merkezinde 98 kişinin yaşadığı 21 ev ile bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı Aşağıçardak Mahallesi’nde 14 gün karantina tedbirlerinin uygulanması kararlaştırıldı.

Karar üzerine karantinaya alınan yerler giriş çıkışa kapatıldı. Öte yandan, Nizip Belediyesince bölgeye 1000’er sabun ve maske gönderildi.

Manisa’da apartman karantinaya alındı

Manisa’nın Soma ilçesinde iki apartman, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantinaya alındı.

Manisa Valiliğinden yapılan açıklama göre, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereği Turgutalp ile Cuma mahallelerindeki 2 apartmanın karantinaya alındığı bildirildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızı Kovid-19 salgınından korumak ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla ikinci bir değerlendirmeye kadar söz konusu adreslerde karantina uygulaması başlatılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Kastamonu’da bir köy karantinaya alındı

Kastamonu’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy daha karantinaya alındı.

Bozkurt İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, Kızılcaelma köyünün Kovid-19 tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alınması kararlaştırıldı. Kentte daha önce 7 köy ve 12 mahallede karantina uygulanmaya başlanmıştı.

Bitlis’te Arıdağ Köyü karantinaya alındı

Bitlis Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararı ile merkeze bağlı Arıdağ Köyü karantinaya alındı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla merkeze bağlı Arıdağ Köyünün karantinaya alındığını duyurdu. Açıklamada, “İl merkezine bağlı Arıdağ Köyü’nün 7 Nisan 2020 tarih ve 22.00 saati itibariyle geçici süreyle karantinaya alınarak köyün giriş ve çıkışlarının kapatılmasına, İl Hıfzıssıhha Meclisi’nin İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddesi kapsamında yukarıda almış olduğu karara uyulmaması/aksi davranılması durumunda ve her seferinde olmak üzere, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezasının Mülki Amir onayı ile uygulanmasına, karar verilmiştir” denildi.

Erzurum’da 6 mahalle karantinaya alındı

Erzurum Valisi Okay Memiş, koronavirüs önlemleri kapsamında 6 mahallenin karantinaya alındığını açıkladı.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Erzurum’da Vali Okay Memiş başkanlığında 3. kez Pandemi İl Kurul toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantının ardından 1 vakanın görüldüğü Aşkale ilçesine bağlı Gölören Mahallesi, 3 vakanın görüldüğü Karayazı İlçesine bağlı Bayraktar Mahallesi, 1 vakanın görüldüğü Horasan İlçesine bağlı Eğertaşlar Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Pasinler ilçesine bağlı Kasımpaşa Mahallesi, 2 vakanın görüldüğü Tekman ilçesine bağlı Mescitli Mahallesi ve 1 vakanın görüldüğü Çat ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi’nin geçici süreliğine karantinaya alınması kararı alındı.

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Memiş, pozitif vakalarla temas halinde olma ihtimali olan mahalleleri karantinaya aldıklarını ifade ederek, “Bu mahallelerde vakalar tespit ettik buralara giriş çıkışları kapattık. Onun haricinde bütün vatandaşlarımız ile irtibat halindeyiz. İhbarlar geldiğinde hemen müdahale ediyoruz. Uyarılarımıza vatandaşlarımızın uyduğunu görüyoruz çünkü kendileri de korkuyor. Bu vatandaşlarımızın pozitif vakalarla yan yana geldiğini düşünüyoruz. Herkes pozitif vaka değil sonuçta. Muhtemel çıkabilir diye düşünüyoruz. Her gün onlarca hastayı da taburcu ediyoruz” dedi.

Malatya’da bir mahalle karantinaya alındı

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Küçükkürne Mahallesi’ne giriş ve çıkışlar jandarma ekiplerince kapatıldı.

Akçadağ Umumi Hıfzısıhha Kurulu, 7 Nisan’da ilçeye bağlı Küçükkürne Mahallesi’ni karantinaya aldı. Karantina kararının ardından jandarma ekipleri mahallenin giriş ve çıkışlarını kapattı. Mahallede yaşayan 170 kişinin acil ve temel ihtiyaçları jandarma ekipleri karşılanıyor, ekipler ayrıca vatandaşlara sık sık evlerinden çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuluyor.

Yaklaşık 67 hanenin bulunduğu mahalle sessizliğe bürünürken, bölge halkının evlerinden çıkmadığı öğrenildi.

Hatay’da 3 mahalle karantinaya alındı

Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Ceylanlı, Karamağara, Yalangoz mahalleleri karantinaya alındı.

Kırıkhan ilçesinde Hıfzıssıhha Kurul Kararı ile Ceylanlı, Karamağara, Yalangoz mahalleleri karantinaya alındı. Belirtilen mahallelerde ikamet etmeyenlerin (kamu görevlileri ve kamu hizmeti yapanlar hariç) ilgili mahallelere girişlerine müsaade edilmeyeceği bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.