Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
DOLAR 32,3350
EURO 35,1334
ALTIN 2.306,70
BIST 9.079,97

15 Temmuz darbe girişimi davalarında 8 bin 724 sanık hakkında karar verildi!.

15 Temmuz darbe girişimi davalarında 8 bin 724 sanık hakkında karar verildi!.
14.07.2021
A+
A-

Alagöz, Hukukçular Derneği Başkanı avukat Ahmet Yılmaz ile birlikte darbe girişimi davalarına ilişkin 15 Temmuz Şehitler Makamı önünde basın açıklaması yaptı.

Darbe girişimi sonrasında 58 ilde darbe yargılamalarının yapıldığını ifade eden Alagöz, Türkiye genelinde toplam 293 fiili darbe davasının görüldüğünü söyledi.

Alagöz, “Mahkemelerce yapılan tefrikler, istinaf ve Yargıtay aşamalarındaki kısmi bozulmalar sonrasında dosya sayısı 350’yi aşmış durumdadır. Başlangıçta açılan fiili darbe davasından 288’i ilk derece mahkemelerinde karara bağlanmıştır.” diye konuştu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar neticesinde İstanbul ilinde 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Kuleli Askeri Lisesinde eylemleri tespit edilen bazı sanıklar hakkında 2 yeni dava ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ndeki eylemlerden azmettiren sıfatıyla sorumlu 2 eski albay hakkında 2 yeni dava olmak üzere 4 yeni davanın 2020 ile 2021’de açıldığını dile getiren Alagöz, toplamda 5 davanın yargılamasının ilk derece mahkemelerinde sürdüğünü belirtti.

Türkiye genelindeki 293 fiili darbe davasının 57’sinin Ankara, 60’ının İstanbul, 176’sının ise 56 farklı ilde olduğunu belirten Alagöz, “Darbeciler tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde 27 farklı noktadan saldırı yapılan İstanbul ilinde şehit ve yakınlarımızın bulunduğu ilk derece mahkemelerindeki davaların tamamında ilk kararlar verilmiş, istinaf ve Yargıtay süreçleri ise devam etmektedir. Ancak firari sanıklar veya eksiklikler nedeniyle tefrik edilen davalar ve kısmi bozmalarla ilgili davalar ile açılan 4 yeni dava halen İstanbul ilinde görülmeye devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

– Yargıtay 79 darbe girişimi davasını onadı

Ankara’da darbenin merkez üssü olarak kullanılan Akıncı Üssü’nde gerçekleşen olaylara ilişkin Akıncı Üssü Davası, Sözde Yurtta Sulh Konseyinin yargılandığı Genelkurmay Çatı Davası, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Davası ve Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davası’nın da aralarında bulunduğu davaların karara bağlanıp istinaf ve temyiz süreçlerinin devam ettiğini ifade eden Alagöz, şöyle devam etti:

“293 fiili darbe davasından 5 dava ilk derece mahkemesinde derdesttir. 20 dava İstinaf aşamasında, 251’i ise Yargıtay aşamasındadır. Yargıtay aşamasında olan davalardan, 79 dava hakkında onama veya düzelterek onama kararı verilmiş, 41 dava hakkında bozma/kısmen bozma kararı verilmiştir. Darbe davalarından Yargıtay’ın onama kararı verdiği 79 dava ile kanun yoluna başvurulmayan 4 dava olmak üzere toplam 83 dava ise tüm aşamalardan geçerek kesinleşmiş durumdadır. Türkiye genelinde ilk derece mahkemelerince karar verilen 288 fiili darbe davasında toplam 8 bin 724 kişi hakkında karar verilmiş olup, 1634 sanığa ağırlaştırılmış müebbet, 1366 sanığa müebbet, 1890 sanığa 1 yıl 2 ay ile 20 yıl arasında değişen sürelerde süreli hapis cezası, 2 bin 870 sanığa beraat, 964 sanığa ise ceza verilmesine yer olmadığına dair karar verilmiştir.”

Yargılamalarda masumların ayıklanması, suçlu olanların en sert şekilde cezalandırılması arzusu ve çabası içinde olduklarına dikkati çeken Alagöz, mahkemelerde her sanığın eyleminin ayrı ayrı ortaya konulmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirdi.

Hukukçular Derneği Başkanı avukat Ahmet Yılmaz ise 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişinin şehit, 2 binden fazla kişinin ise gazi olduğunu söyledi.

Yılmaz, “15 Temmuz hain darbe girişimine teşebbüs eden teröristlerin yargılanmalarına hızlıca başlanmış, darbeci hainlerin hukuk önünde adil bir şekilde yargılanıp en ağır cezaları almaları için gönüllü hukuk insanlarının büyük özverisi ile yargılama süreçleri yürütülmüştür.” dedi.

İlk derece mahkemelerdeki yargılamaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Darbecilerin ihanetine, cürümlerine ve yalanlarına rağmen adaletten ayrılmayacağız. Bunu Rabbimize verdiğimiz söz ve hukukçu sorumluluğumuz gereği yapacağız. Bütün cürümlerine rağmen, FETÖ ile mücadelenin, hukuk devleti anlayışı çerçevesinde yargı eliyle gerçekleştirilmesinden yanayız. Darbeciler bizlerden adaletten başka bir şey görmeyeceklerdir. Darbecilerin gerçek dışı iddialarla adil yargılanma hakkının ihlali iddialarıyla davalarını iş birliği yaptıkları uluslararası kurumlara taşıma çabası içinde olduklarını, çeşitli manipülasyonlarla kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye çalıştıklarını da biliyoruz. Bizler darbe sanıklarının ‘Savunma hakkım kısıtlandı’ diyerek söze başlayıp bir veya birkaç gün savunma yaptıklarını biliyoruz.”

Türkiye’de bir daha darbe girişiminin yaşanmaması için yargılamanın her aşamasında olacaklarını kaydeden Yılmaz, “Milletimiz 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıktı. Bizler de milletimizin davasına ve hukukuna sahip çıkacağız, milletimiz müsterih olsun.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.