Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

ÖLDÜRDÜĞÜ KURBANLARININ KAFATASIYLA UYUYOR!.

ÖLDÜRDÜĞÜ KURBANLARININ KAFATASIYLA UYUYOR!.
24.09.2019
A+
A-

Netflix’in “Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes” isimli belgeselinden sonra Amerikan tarihinin en kanlı seri katili olarak bilinen ‘Ted Bundy’ bütün dikkatleri üzerine çekti. Kendisini “görüp görebileceğiniz en merhametsiz, aşağılık adam” olarak tanımlayan Bundy, cinayetlerine üniversite öğrencilerinden kurban seçerek başladı. Korkunç seri katil, öldürdüğü insanların kafataslarını ayırarak onlarla uyudu. İşte Amerika tarihinin en korkunç katili..

 

Washington ve Oregon eyaletlerinde, her ay üniversite öğrencisi olan bir kadın kayboluyordu ve polisin elinde bu konuda çok az delil vardı. Altı ay içinde, altı kadın kaçılırdı. Çok sayıda kadın, Janice Ann Ott ve Denise Marie Naslund’un aynı bölgede ortadan kaybolmasından önce Lake Sammamish State Park’ın kalabalık sahilinden tenha yerlere götürülmeye çalışıldıklarını polise bildirmişti. Bu kişiye dair polisin elindeki tek bilgi, kolu alçıda olan çekici genç bir adamın kadınlara yaklaştığı ve onları kahverengi Volkswagen Beetle marka arabasına çekmeye çalıştığı yönündeydi. Kendini “Ted” olarak tanıtıyordu. Polisin yaptığı duyurunun ardından, dört kişi daha bu tanıma uyan bir Seattle sakinini polise bildirdi. Bu kişinin adı Ted Bundy’ydi. Bu dört kişi ise Ted Bundy’nin eski kız arkadaşı, yakın bir arkadaşı, bir iş arkadaşı ve eski psikoloji öğretmeniydi.

Tüm uyarılara rağmen polis, sabıkası temiz, efendi bir hukuk öğrencisi olan Ted Bundy’i, suçlu olma ihtimali olmadığını düşünerek şüpheli listesinden çıkardı. Ted Bundy, 1970’lerde, en az yedi eyalette, en az 30 kişiyi öldürdüğü kanlı kariyeri boyunca insanların kendisi hakkındaki bu tarz yargılarından pek çok kere faydalandı.

Kendisinden şüphelenmeyen polisler, kaçtığı hapishanelerdeki gardiyanlar, aklını çeldiği kadınlar ve yakalandıktan sonra kendisiyle evlenen karısı dahil herkesi kandırmış olsa da Ted Bundy, avukatının da dediği gibi “tam anlamıyla acımasız bir seri katil”di. Bir keresinden kendinden “görüp görebileceğiniz en merhametsiz, aşağılık herif” olarak söz etmişti.

116
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 2

Ted Bundy’nin çocukluk dönemi

Ted Bundy, ilk cinayetini işleyeceği Kuzeybatı Pasifik’ten uzakta, ülkenin diğer bir ucunda bulunan Vermont’ta dünyaya geldi. Annesi Eleanor Louise Cowell’di. Babasının kimliği ise resmi olarak bilinmiyor. Sosyal baskıdan kurtulmak adına, annesinin ablası, büyükannesi ve istismarcı büyük babasının da annesi ve babası olduğu söylenerek yetiştirildi Ted Bundy. Büyükbabası, Ted Bundy’yi ve annesini sürekli döverdi. Bu sebeple, beş yaşına geldiğinde, annesiyle birlikte evden kaçıp kuzenleriyle yaşamak üzere Washington Tacoma’ya yerleşti.

Burada annesi bir hastanede aşçı olarak çalışan Johnnie Bundy ile evlendi. Johnnie Bundy, daha sonra resmi olarak Ted’i evlat edinerek ona soyadını verdi.Ted Bundy üvey babasını pek sevmezdi. Kız arkadaşlarından birine bir keresinde aşağılayan bir tavırla üvey babasının pek akıllı olmadığını ve pek fazla para kazanamadığını söylemişti.

216
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 3

Farklı biyografi yazarlarına çocukluğundan bahsederken birbiriyle tutmayan açıklamalar yapsa da, ortaya çıkan tabloda ardında karanlık fanteziler barındıran sıradan bir hayat yatıyor.

Kendini, geceleri köhne sokaklarda dolaşıp gözetleyebileceği kadınlar arayan yalnız biri olarak tanımlıyor, Ted Bundy. Ancak onu liseden hatırlayan pek çok kişi herkesçe tanınan ve sevilen biri olduğunu söylüyor.

Ancak herkes aynı fikirde değil elbette bazı ortaokul ve lise arkadaşları onu utangaç biri olarak hatırlıyor. Kendisine çıkma teklif eden kızlarla bile flört etmiyordu. Yavaş yavaş ortaya çıkan bir yönü daha vardı, 15 yaşına geldiğinde usta bir hırsıza dönüşmüştü. Bugün psikolojinin ‘grandiyöz narsizm‘ olarak tanımladığı; sürekli hoşnut hissetme, otoriteye karşı gelme, mağaza soyma yeteneği. Bütün bunlar onun kendisini özel hissetme ve adının herkesçe duyulmasını isteme gibi narsist örüntüler edinmesine katkı sağladı. Bunların yanı sıra kadınlarla ilişkisi de kötüye gitmeye başladı. Bir röntgenci haline geldi, gecenin karanlığında kızların penceresinde ortaya çıkıyordu.

316
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 4

Üniversite yılları ve ilk saldırısı

Ted Bundy, 1965 yılında liseden mezun olur. Ardından yaşadığı yere yakın Puget Sound Üniversitesine yazılır. Daha sonra ise Çince okumak için Washington Üniversitesine geçiş yapar.

1968 yılında kısa bir süreliğine okulu bıraksa da, psikoloji alanında okumak üzere yeniden kayıt yaptırır. Okul dışındaki zamanlarında Doğu Yakasını ziyaret eder. Tahminlere göre ablası sandığı kadının annesi olduğunu ilk burada öğrenmiştir.

Daha sonra, Washington Üniversitesi tıp fakültesinde sekreter olarak çalışan, Utah doğumlu olan Elizabeth Kloepfer ile sevgili olur. Ted Bundy’i polise Kuzeybatı Pasifik cinayetlerinin şüphelisi olarak bildiren dört kişiden biri de Elizabeth Kloepfer’dir.

Bu dört kişiden biri de, o dönemlerde Ted Bundy ile tanışıp Seattle alo intihar hattında birlikte çalıştığı eski Seattle polis memuru Ann Rule’dur. Sonraki yıllarda Ann Rule, Ted Bundy üzerine “The Stranger Beside Me” adında bir biyografi kitabı yazmıştır.

Ted Bundy, 1973 yılında Puget Sound Üniversitesi Hukuk Fakültesine kabul edilir, ancak birkaç ay sonra derslere gitmeyi bırakır.

416
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 5

Ted Bundy’nin İlk Cinayetleri
Ted Bundy’nin daha sonraki kurbanı ve kanıtlanan ilk cinayeti, bir diğer Washington Üniversitesi öğrencisi olan Lynda Ann Healy’dir.

Karen Sparks’a yaptığı saldırıdan bir ay sonra Ted Bundy, evine sabah erken saatlerde girdiği Lynda Ann Healy’i bayıltana kadar döver, vücudunu giysilerle kapatarak arabasına taşır. Bu olaydan sonra Lynda Ann Healy’i bir daha gören olmaz ancak kafatasından bir parça yıllar sonra Ted Bundy’nin kurbanlarının cesetlerini sakladığı bir yerde bulunur.

Bu olayların ardından Ted Bundy aynı bölgede kadın öğrencileri hedef almaya devam eder. Otostop çeken genç öğrencileri arabasına alma ve koluna alçıya alınmış süsü vererek arabasına bir şeyler taşımak için kadınlardan yardım isteme en sık kullandığı taktiklerindendir.

Bu kadınları bağlayıp, tecavüz edip, öldürmeden önce bilinçlerini yitirene kadar döver, sonrasında cesetlerini ıssız ormanlık alanlara bırakır. Sık sık bu alanlara giderek kurbanlarının kafasını kopartıp, kafataslarını evine götürüp onlarla uyur.

516
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 6

“Cinayet yalnızca tutku veya şiddet suçu değildir. Sahiplenmektir. Kurbanlarınız sizin birer parçanız olurlar ve birlikte sonsuza dek bir bütün olursunuz… Onları öldürdüğünüz veya cesetlerini bıraktığınız yerler sizin için kutsal olur, daima bu yerlere çekildiğinizi hissedersiniz.”

Daha sonraki beş ay içerisinde Ted Bundy, Kuzeybatı Pasifik’te isimleri Donna Gail Manson, Susan Elaine Rancourt, Roberta Kathleen Parks, Brenda Carol Ball ve Georgann Hawkins olan beş kadın öğrenciyi kaçırarak öldürür.

Bu kaçırılma silsilesinin ardından polis büyük bir soruşturma başlatır ve pek çok resmi daireden kaybolan kızları arama konusunda yardım alır. Bu resmi dairelerden biri de Washington Eyaleti Acil Durum Hizmetleri Bölümüdür. Ted Bundy, soruşturmalar devam ederken bu bölümde çalışır. Cinayet işlemeye devam ederken yıllarca bir ayrılıp bir barıştığı, iki kere boşanmayla sonuçlanan evlilik yapan bir anne olan Carole Ann Boone ile tanışır.

616
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 7

Kadınların kaçırılmasının ardındaki kişiyi bulma çalışmaları devam ederken, görgü tanıklarının ifadeleri giderek daha da fazla Ted Bundy’e işaret etmeye başlar. Öte yandan kurbanlarının bazılarının cesetleri ormanda bulunurken, Ted Bundy Utah eyaletinde bir hukuk fakültesine kabul edilir ve Salt Lake City’ye taşınır.

Burada, kadınlara tecavüz edip onları öldürmeye devam eder, öldürdüğü kadınlar arasında Idaho’dan bir otostopçu ve Utah’tan dört genç kız yer alır.

Bu cinayetleri ve Ted Bundy’nin Utah’a taşındığını duyan Elizabeth Kloepfer ikinci kez polisi arayarak bu cinayetlerin ardında Ted Bundy’nin olduğundan şüphelendiğini bildirir.

Elizabeth Kloepfer’in ikinci kez polisi araması Ted Bundy’nin yakalanmasını direkt olarak sağlamasa da, dedektifler Kuzeybatı Pasifik cinayetleriyle ilgili veri toplarken, birinci derece şüpheli olarak Ted Bundy’nin isminin öne çıkmasına sebep olmuştur.

Buna rağmen, Ted Bundy, daha fazla sayıda genç kadını öldürebilmek için Utah’taki evinden Colorado’ya seyahatler yaparak cinayet işlemeye devam eder.

716
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 8

7 Kasım 1974 tarihinde kendisini polis olarak tanıtarak 19 yaşındaki Carol DaRonch‘a yaklaşır. Birilerinin aracına girmeye çalıştığını, çalıntı bir şey olup olmadığına bakmak için kendisiyle gelmesi gerektiğini söyler. Carol, bu iyi giyimli düzgün konuşan adama inanarak aracının yanına gidip camından şöyle bir bakar ve her şeyin yerinde olduğunu söyler. Ancak saldırmayı kafasına koyan Ted: “aracınıza girmeye çalışan kişi şu an karakolda benimle karakola kadar gelip onun hakkındaki suçlamayı imzalayabilir misiniz?” diye sorar. Bu sırada durumdan biraz şüphelenen Carol kimlik göstermesini ister, ancak Ted tedbirlidir ve bir polis rozeti gösterir. İkna olan Carol, Ted ile birlikte onun arabasına biner…

Arabanın içinde ani bir hamle yapan Ted, Carol’un bileğine kelepçe takar, ancak diğer ucunu araçta bir yere takamadan Carol kapıyı açarak araçtan inmeyi başarır. Ted onun peşinden gitse de Carol o anda oradan geçen bir araca binerek uzaklaşır. Kaçarken kelepçe hala bileklerindedir. Artık saldırganı ve arabasını tarif edebilecek canlı bir kurban tanık vardır. Kelepçenin hala bileklerinde olması başlı başına bir kanıttır.

Bütün bunlara rağmen polisin, saldırganın kim olduğu hakkında hala fikri yoktur. Ted Bundy zaten kılık değiştirme ustasıdır ve her zaman farklı görünmektedir. Kimi zaman sakalları vardır, kimi zaman uzun, tel tel saçları, bir keresinde saçlarını kısacık bile kestirmiştir. Görünüşü sürekli değişmektedir.

816
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 9

1975 yılı Ağustos ayında Ted Bundy, Salt Lake City’te yer alan bir banliyöye giderken yolda polis tarafından durdurulur, arabasında maskeler, kelepçeler ve keskin olmayan bazı aletler bulunur.

Bunlar tutuklanması için yeterli olmasa da, bir polis memuru, önceden işlenen bazı cinayetlerin şüphelisi olduğunu fark etmesi üzerine Ted Bundy’i gözlem altında tutmaya karar verir.

Polis memurları, Ted Bundy’nin daha sonra sattığı eski arabası Beetle’da üç kurbanıyla eşleşen saçlar bulur. Bu kanıtlarla birlikte polis, içlerinde Ted Bundy’nin de bulunduğu şüphelileri teşhis için sıraya dizer ve böylelikle önceden kaçırmaya çalıştığı bir kadın tarafından kimliği tespit edilir.

Ted Bundy, adam kaçırma ve saldırı sebebiyle suçlu bulunur ve hapishaneye gönderilir. Aynı zamanda polis diğer cinayet vakalarını da Ted Bundy ile ilişkilendirmeye çalışmaya başlar.

916
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 10

Kaçışı ve yargılanması

Buna rağmen Ted Bundy’nin cinayetlerinin devamı gelir.Kısa bir süre sonra tutukluyken kaçmayı başarır, bunu daha sonra bir kez daha başaracaktır. İlk olarak 1977 yılında, Aspen Colorado’da mahkeme kütüphanesindeyken kaçmayı başarır. (Duruşmasında kendi avukatlığını yaptığı için mahkeme kütüphanesine pranga olmaksızın girmesine izin verilmiştir). Kaçışının ardından 6 gün sonra yeniden yakalanır.

Bir sonraki kaçışının çok daha ağır sonuçları olur. İlk kaçışından 6 ay sonra yeniden kaçmayı başarır (bu kez bir testere yardımı ile tavanda açtığı tesisat boşluğundan kaçar) ve Florida’ya gider.

15 Ocak 1978’de Florida’da, kaçışından 2 hafta sonra Florida Eyalet Üniversitesi kampüsündeki Chi Omega kız öğrenci yurduna girer.

15 dakika gibi kısa bir sürede, Margaret Bowman ve Lisa Levy adlı iki kişiyi cinsel saldırıda bulunarak öldürür, Kathy Kleiner ve Karen Chandler adlı iki kız öğrenciye de korkunç hasarlara sebep olan saldırılarda bulunur.

1016
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 11

8 Şubat’ta halen firardayken, 12 yaşındaki Kimberly Diane Leach’i ortaokulundan kaçırır ve öldürür.

Bir hafta sonra, Florida Eyalet Üniversitesi cinayetlerinin doğrudan Ted Bundy ile bağlantılı olduğunu gösteren fiziksel kanıtlar bulan polis tarafından çalıntı bir araba içerisinde yakalanır. Ted Bundy polislere “Keşke beni öldürseydiniz” der.

Yargılanma süreci boyunca Ted Bundy kendini sabote ederek avukatlarının tavsiyelerini dikkate almaz, kendi savunmasını kendi yapmaya karar verir. Ted Bundy’nin savunmasıyla bağlantısı olan kişiler sonraki zamanlarda Ted Bundy hakkındaki gerçek görüşlerini söylemekten çekinmezler.

Savunma dedektifi Joseph Aloi, Ted Bundy için “Tanıdığım tüm insanlar arasında şeytana en yakın olan kişidir” demiştir.

Sonuç olarak suçlu olduğu kanıtlanan Ted Bundy, Florida Raiford Hapishanesi‘nde ölüm cezasına çarptırılır. Burada diğer mahkumlar tarafından istismara uğrar (bazı kaynaklara göre dört adamın toplu tecavüzüne uğramıştır). Mahkemesi devam ettiği dönemde evlendiği Carole Ann Boone’dan bir çocuğu olur.

1116
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 12

Ted Bundy, 24 Ocak 1989 yılında elektrikli sandalye ile idam edildi. Yüzlerce kişi mahkeme binasının önünde toplanarak ölümünü kutladı.

Ted Bundy’nin kurbanlarından biri olan Denise Naslund’un annesi Eleanor Rose, “Sopayla dövme, boğma, cesetlere saygısızlık ve işkence gibi kadınlara yaptığı onca şeyin ardından elektrikli sandalyeyle ölümün onun için fazla iyi bir son olduğunu düşünüyorum” açıklamasında bulunur.

İnfazından önce işlediği cinayetlerin çoğunu itiraf etse de, Ted Bundy’nin kurbanlarının sayısı halen bilinmemektedir. Öte yandan, doğrudan suçlarla bağlantılı fiziksel kanıtlar olmasına rağmen bazı cinayetleri reddetmiştir.

1216
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 13

Sonuç olarak, tüm bu olanların ardından kurbanlarının sayısının 30 – 40 arasında değiştiği tahmin edilmektedir.

Onca insanı öldürmesine rağmen Ted Bundy, günümüzde halen Amerika Suç tarihindeki en meşhur ve korkutucu seri katillerden biri olarak geçer. Ted Bundy, “Tam Anlamıyla Acımasız bir Seri Katil”dir.

1316
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 14

Ted Bundy’nin cinayetlerini işlediği sırada kullandığı Volkswagen Beetle marka aracı.

1416
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 15

Kurbanlarının sayısını kimse tam olarak bilmiyor. 30-40 arasında olduğu tahmin edilse de 100’ün üzerinde olduğunu iddia eden uzmanlar da var.

1516
Öldürdüğü kurbanların kafatasıyla uyudu! - Sayfa 16
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.