Site Rengi

HABER ÖZETİ
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
DOLAR 32,5688
EURO 34,7210
ALTIN 2.488,71
BIST 9.524,59

88 ülke koronavirüs nedeni ile Türkiye’den yardım istedi!.

88 ülke koronavirüs nedeni ile Türkiye’den yardım istedi!.
02.04.2020
A+
A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge ile görüşen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 88 ülkenin Türkiye’den sağlık ekipmanı talep ettiğini ifade ederek, “En son Almanya’nın da 2 milyon maske talebi olmuştu.. İngiltere’nin de yeni bir talebi oldu” dedi.. Dünya Sağlık Örgütü’nden de Türkiye’nin koronavirüsle mücadedesine övgüler geldi..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 88 ülkenin Türkiye’den sağlık ekipmanı talep ettiğini açıkladı. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge Türkiye’nin koronavirüsle mücadelede yurtiçinde yaptığı çalışmaları, şeffaf veri paylaşma uygulamasını ve yabancı devlet ülkelerine yaptığı yardımları takdirle karşılayarak teşekkür etti..

Bakan Koca, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge ile video konferans yöntemi ile görüştü.

Görüşmede, koronavirüs pandemisini değerlendiren Bakan Koca ve Kluge, Türkiye ile DSÖ Avrupa Bölgesi arasında 2020 ve 2021 yıllarını kapsayacak iki yıllık iş birliği anlaşmasını imzaladı. Görüşmede, DSÖ’yü temsilen Türkiye Ofisi Başkanı Pavel Ursu da yer aldı.

DSÖ’den Türkiye’ye teşekkür 

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, koronavirüsün yeni merkez üssünün Kuzey Amerika olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının hak ettiği şekilde korunabilmeleri için maske ve ventilatör gibi malzemelerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Emsalsiz bir uygulama

Kluge, bu konuda İtalya ve İspanya dahil olmak üzere birçok ülkeye yardım eden Türkiye’ye teşekkür etti ve koronavirüsü de yenmek için toplumun fiziksel teması azaltacak şekilde mobilize edilmesi gerektiğini bildirdi. Kluge, “Veri paylaşımı konusunda ise özellikle ölüm oranı verilerinin elektronik platformda paylaşılması konusunda sizi takdir ediyorum. Emsalsiz bir uygulama. Tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye veri paylaşımında şeffaf 

Türkiye’nin veri paylaşımı konusunda şeffaf davrandığını ve özellikle günlük sosyal medyada paylaşım yapılmasını çok takdir ettiğini dile getiren Kluge, şunları söyledi:

“Bu mücadelede en önemli husus, siyasi irade ve kararlılıktır. Sayın Bakan, bu vesileyle gereken kaynakların seferber edilmesi için attığı adımlar ve mücadelede gösterdiği liderlik için Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdirlerimi iletmek istiyorum. Sizden de kendisine tebriklerimi ve saygılarımı iletmenizi rica ediyorum.”

“Salgının girdiği son ülkelerdeniz” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da koronavirüs pandemisinin yeni bir dönemin başlangıcı olacağının farkında olduklarını, dünyada ekonomik, siyasi, kültürel ve yaşam tarzlarında köklü değişiklikler yaşanacağını vurguladı.

Pandeminin başlangıcında ciddi önlemler alınarak salgının Türkiye’ye girmesinin önemli ölçüde geciktirildiğini belirten Koca, “Dünyada başladıktan 90 gün sonra 10 Mart’ta ülkemizde ilk vaka görülmüş oldu. Avrupa bölgesinde salgının girdiği son ülkelerden biri olduk.” dedi.

Avrupa en başta ciddi önlemler almadı 

Salgının Çin’de başladığı dönemde yetkin 30 bilim insanından oluşan Bilim Kurulu kurulduğunu hatırlatan Koca, günlük toplantılar yapılarak vatandaşların şeffaf bir şekilde bilgilendirildiğini kaydetti. Bakan Koca, “Avrupa bölgesi ülkelerinin maalesef baştan ciddi önlemler almaması bütün bölgeye mal oldu. Bu nedenle üye ülkelerin pandemi politikalarını gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bölge Direktörü olarak sizlere çok önemli görevler düştüğünü söylemek istiyorum.” diye konuştu.

Sağlık sistemi güçlü 

Bakan Koca, sağlık sisteminin güçlü ve yoğun bakım ünitelerinin doluluk oranının yüzde 62 olduğunu, koruyucu ekipman anlamında ise Türkiye’nin kendine yeterli ve Avrupa bölgesine göre oldukça iyi durumda bulunduğunu vurguladı.

88 ülkeden ekipman talebi

Malzeme teminine ilişkin yurt dışından çok sayıda talep geldiğine işaret eden Koca, “30’a yakın ülkenin ihtiyaçlarını gidermek üzere bir çaba içinde olduk. En son Almanya’nın da 2 milyon maske talebi olmuştu. Onu da önümüzdeki birkaç gün içinde temin ediyor olacağız. İngiltere’nin de yeni bir talebi oldu. İngiltere’ye de benzer şekilde imkanlarımız ölçüsünde bu desteği sağlamış olacağız. Bu süreçte bizden ekipman talebinde bulunan toplam 88 ülke olduğunu söylemek istiyorum.” dedi.

Çözüm bilimden geçiyor 

Koronavirüsün çözümünün bilimden geçtiğinin altını çizen Koca, bilimin ihtiyacının ise kanıt, veri ve iş birliği olduğunu dile getirdi. Koca, bu anlamda DSÖ’nün başlattığı Klinik Dayanışma Araştırmaları çalışmalarını çok önemli bulduğunu, Türkiye’nin de katkı vermesi için gerekli girişimleri başlattığını kaydetti.

Görüşmenin sonunda, iki yıllık iş birliği anlaşmasının imza töreni yapıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.