Kahramanmaraş merkezli büyük depremin üzerinden 21 gün geçti.

11 ili vuran afetin izleri silinmeye çalışılıyor.

Deprem şehri Adana’da bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitim ve öğretim hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, deprem bölgelerindeki verilerin her geçen gün değişmesi ile birlikte, eğitim öğretim hayatının da etkilendiğini aktardı.

Özer, Adana’da ertelenen eğitim öğretimin yeniden ertelendiğini açıkladı.

13 Mart’a ertelendi

Bakan Özer, şu ifadelerle devam etti;

Veriler her geçen gün değişiyor. Bu değişen verilere göre aldığımız kararları da biz güncelliyoruz. Bu kapsamda Adana ilimizde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başlayacağımızı açıklamıştık. Bu başlangıç tarihini yeni verilere göre 13 Mart tarihine ertelemiş bulunuyoruz. Yani 13 Mart’ta yeni verilere göre tekrar veri güncelleyerek inşallah durumu tekrar kamuoyuyla paylaşacağız.

“Önceliğimiz müfredata dayalı eğitim değil, çocuklarımızı düşünüyoruz”

Şu ana kadar 10 ilde eğitim ve öğretime ara verilse de çadır konteynerlerde çocuklara verdiğimiz desteğimizde sıkıntı olamdı. Önceliğimiz müfredata dayalı eğitim değil. Çocuklarımızı düşünüyoruz, onların psikososyal duygusal sağlamlıklarına destek vermek için tüm arkadaşlarımızla sahadayız.

“İlk kez Malatya’da prefabrik okul kurduk”

10 ilde eğitim ve öğretime ara vermiş olsak dahi, her şartta eğitime devam anlayışıyla 416 psikososyal destek çadırı kurduk. 131 okul öncesi çadır ve konteynerde eğitime destek vermeye çalışıyoruz. 18 tane ilkokul, 12 tane ortaokul ve ilk kez Malatya’da bin kişinin kaldığı konteyner kentte prefabrik okul kurduk.