Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Ahlaksız İBB Genel Sekreter Yardımcısı hakkında suç duyurusu…

Ahlaksız İBB Genel Sekreter Yardımcısı hakkında suç duyurusu…
31.01.2020
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) 27 Ocak’ta çıkarılan İSMEK bölge sorumlusu 14 kadın, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Y.M.Ş hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Y.M.Ş, toplantı yaptığı İSMEK’in kadın bölge sorumlularını aşağılayıp taciz etti. “Bekar olanların ellerini kaldırmalarını isteyen Şişli daha sonra erkek müdüre dönerek, Bunları akşam itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar” ifadelerini kullanmıştı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan nöbetçi cumhuriyet savcılığına İBB Genel Sekreter Yardımcısı Y.M.Ş hakkında suç duyurusunda bulunup ifade veren 14 kadın, daha sonra avukatlarıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Avukat Ferah Yıldız, İBB’ye bağlı sanat ve meslek eğitim kurslarında bölge sorumlusu olarak çalışan 20 kişinin, 27 Ocak 2020’de işten çıkarıldığını ve bu konuda yasal yollara başvurduklarını söyledi.

Yıldız, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Y.M.Ş hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunup, “hakaret”, “görevi kötüye kullanma” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarından cezalandırılmasını talep ettiklerini ifade etti.

Yıldız’ın ardından konuşan İSMEK bölge sorumlularından Sümeyra Sağlam da 19 Ağustos 2019’da diğer arkadaşlarıyla yıllık izinden döndükten sonra mesaiye başladıkları ilk gün Y.M.Ş’nin kendilerini ofisine davet ettiğini belirterek, “İlk 5-10 dakikalık tanışma faslından sonra evvela bizlerin eğitim durumlarını sorguladı. Biz de kendisine izah ettik. Konuşmamız arasına girerek, şaşkın bir şekilde müdür beye dönüp ‘Bunların diksiyonu ne kadar kötü’, bize dönüp, ‘Siz hiç eğitim almadınız mı?’ dedi. Biz tabii böyle bir şey beklemediğimiz için oldukça şaşırdık, rencide olduk.” diye konuştu.

Sağlam, toplantının devamında, Y.M.Ş’nin “Bir ellerinizi kaldırın bakalım kaç tane bekar var aranızda.” dediğini aktararak, şöyle konuştu:

“Y.M.Ş Hanım, arkadaşlarımızın el kaldırmasının akabinde, ‘Ne kadar da çok bekarınız varmış.’ dedi, yine müdür beye döndü, ‘Bu bekarlarla itfaiyecileri buluşturalım, bir gece düzenleyelim, arkadaşları kaynaştıralım’ dedi. Utanç duyduk, arkadaşlarımızla böyle bir şeyle ilk kez karşılaştık. Çantalarımızdan tutun, gözlükler, eşarplar, sosyal medyada gezen ne kadar aslı astarı olmayan şey varsa önümüze iddia olarak çıktı maalesef. Biz bunların tamamına maruz kaldık. İnanılmaz bir mobbinge uğruyoruz 7 aydır. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin kurumsal yapısına saygı duyduğumuz için şimdiye kadar bunları sineye çektik. Ancak maalesef geldiğimiz noktada büyük bir hak kaybına uğradık. Gerekli haklarımızı elbette avukatlarımız aracılığıyla arayacağız.”

Sağlam ayrıca Y.M.Ş’nin, “Bu parayla otobüse minibüse nasıl biniyorsunuz? Siz başörtülerinizle otobüse binince terlemiyor musunuz? Zor olmuyor mu?” gibi sorular sorduğunu hatta “Kokuyorsunuz.” ifadesini kullandığını söyledi.

İBB’DEN AÇIKLAMA

İBB’den konuya ilişkin yapılan açıklamada ise 19 Ağustos 2019’da İSMEK Bölge Sorumluları ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü ile İBB Saraçhane binasında, sorumluluklar ve yeni dönem kayıtları ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldığı, toplantıda kişilerin temel hak ve özgürlüklerini konu alan herhangi bir konuşma gerçekleşmediği, giyimi ve kuşamı dolayısıyla hiçbir kadın çalışanın mağdur edilmediği belirtildi.

Daha önce de benzer gerçek dışı haberlerin sosyal medya üzerinden yayınlandığı aktarılan açıklamada, iddiaların gerçek dışı olduğu kaydedildi.

BEKARLARI HEDEF ALDI

CHP, İBB’yi devraldıktan sonra Yeşim Meltem Şişli, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine atandı. Temmuz ayında göreve başlayan Şişli’nin ilk işi İSMEK bölge yöneticileri ile toplantı yapmak oldu. Yeni Şafak’a ulaşan ve yapılan toplantıda yer alan kadın yöneticiler CHP’li Şişli’nin bekar kadınlara yönelik kullandığı çirkin ifadeleri anlattı. Kadın personel maruz kaldıkları baskıyı şu ifadelerle dile getirdi: “İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli, göreve geldikten kısa süre sonra benim de aralarında bulunduğum 20 kadın İSMEK bölge yöneticileriyle bir toplantı düzenledi.”

NAMUSUMUZA DİL UZATTI

“Toplantı esnasında kaçımızın evli kaçımızın bekar olduğunu sordu. Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, ‘Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar…’ cümlesini kurdu.” Şişli’nin kullanıdığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, “Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır” dedi. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli’nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı.

KADINLAR ŞOK OLDU

Şişli’nin bu terbiyesizce sözleri toplantıdaki herkesin kanını dondurdu. İsmini vermek istemyene bir yönetici “Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır.” yorumunu yaptı. Toplantı sürerken Şişli kadınların hem eğitimleri hem de aldıkları ücretlerle dalga geçti.

BAŞÖRTÜSÜYLE ALAY ETTİ

Şişli başörtülü yöneticilere de , “Siz dışarıda dolaşırken, otobüse ve münübüse binerken çok zorlanıyorsunuzdur” diyerek dalga geçti. İBB’nin Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’nda 10-22 yıldır grev yapan 20 kadın bölge sorumlusu 27 Ocak’ta işten çıkarıldı. 350 kurs yöneticisinin de önümüzdeki günlerde çıkarılacağı belirtiliyor. ”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.