Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3715
EURO 35,0331
ALTIN 2.324,05
BIST 9.079,97

AK Parti içindeki 15 milletvekili Süleyman Soylu’dan rahatsız iddiası parti içine bomba gibi düştü!.

AK Parti içindeki 15 milletvekili Süleyman Soylu’dan rahatsız iddiası parti içine bomba gibi düştü!.
10.06.2021
A+
A-

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının AK Parti içinde rahatsızlığa neden olduğu öne sürüldü!. BBC’nin iddiasına göre 15 AK Partili milletvekili, Soylu’dan rahatsızlıklarını parti yönetimine iletti!.

AK Parti, organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker‘in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MKYK Üyesi Metin Külünk’ün de aralarında bulunduğu bazı isimlere yönelik iddiaları ile ilgili Meclis zemininde araştırma veya soruşturma komisyonu kurulmasına kapıları kapattı..

Ancak parti içinde Soylu’nun katıldığı iki televizyon programında Peker’e koruma verilmesiyle ilgili kendisinden önceki dönemde görev yapan bakan ve bürokratları adres göstermesi, AK Parti içinde tartışma yarattığı öne sürüldü..

BBC Türkçe’nin haberine göre, aralarında emniyet kökenli isimlerin de bulunduğu 15 dolayındaki milletvekilinin grup yöneticileriyle görüşerek, bizzat rahatsızlıklarını parti yönetimine ilettiği iddia edildi..

Söz konusu milletvekillerinin önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istedikleri, ancak yapılan iç değerlendirmelerde Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın görevlendirilmesinin kararlaştırıldığı öne sürüldü.

Habere göre, Soylu’nun Habertürk televizyonunda katıldığı programdan sonraki günlerde yapılan toplantıda milletvekilleri, Soylu’nun “kendisinden önceki dönemi yok saydığı, hatta zan altında bıraktığını” ifade ettiler..

Milletvekillerinin, “Gerekirse o videolarda adı geçen herkesin, bizim de dokunulmazlığımız kaldırılsın, yargı süreci başlasın. Ama Soylu da istifa etsin, Meclis soruşturması açılsın. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da bu iddiaları araştırsın” görüşünü de ilettikleri iddia edildi..

MİTİNG RAHATSIZLIĞI İDDİASI

AK Parti içinde Soylu ile ilgili bir başka rahatsızlık konusunun ise geçen hafta sonu Afyonkarahisar’a bağlı Güney beldesinde yapılan seçimler öncesinde yaptığı mitingin gösterildiği öne sürüldü..

Soylu’nun salgınla mücadelede insanların birbiriyle temas etmesini önlemek için sokağa çıkma yasağını uygulayıcı konumda bir isim olduğuna dikkat çekilerek, kalabalık konvoy eşliğinde miting düzenlemesinin bu konumuyla da çeliştiği ifade edildi..

Ancak parti yönetiminde yapılan değerlendirmelerde, Soylu’nun “Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” açıklaması ve kendisinden önceki dönemlerde görev yapan bakan veya bürokratları adres göstermesinin hata olduğu görüşü dile getirilmekle birlikte, istifa etmesi ya da soruşturma açılmasına sıcak bakılmadığı iddia edildi. Böyle bir süreçte Soylu’ya yönelik bir tasarrufun, partiyi de zor durumda bırakacağı, “Mafya liderinin iddiaları üzerine İçişleri Bakanı’nı görevden uzaklaştırmış” konumuna düşeceği değerlendirmesi yapıldığı öne sürüldü..

BBC TÜRKÇE’YE ‘DEZENFORMASYON KANALI’ DEMİŞTİ

Süleyman Soylu katıldığı Haber Türk yayınında BBC Türkçe’nin kendisi ve Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin haberleri sorulunca BBC Türkçe’ye sert ifadeler yöneltmişti..

Soylu şunları söylemişti:

“Sürdürülebilir dezenformasyon var. BBC Türkçe dezenformasyon kanalıdır, hem ekonomik hem siyasi dezenformasyon kanalıdır. Ben Çalışma Bakanlığı yaptım, oradan beri takip ediyorum. Bunun için dostum olan İngiltere İçişleri Bakanı’nı defalarca aramış bir kişiyim, ‘Bakın burada bir yanlışlık var, bakın dezenformasyon yapıyor’ demişimdir. Ben kendi bakanlıklarıma sokmadım, ‘Sokmayacaksınız, karşılaşmayacaksınız’, defalarca o dönem demişimdir. Bugün dünyaya gelmişiz gibi karşı karşıya kalıyoruz bazen. Kimlerin Türkiye’ye operasyon çektiğini hep beraber biliyoruz.”

SOYLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Sedat Peker, yayınladığı videolarda İçişleri Süleyman Soylu’nun kendisine koruma verdiğini iddia etmişti..

Soylu TRT’de katıldığı programda, Peker’e korumanın kendisi bakanlık görevine gelmeden 1,5 yıl önce verildiğini ifade etmişti. Soylu 25 Mayıs’ta Habertürk televizyonunda katıldığı programda da koruma polisi verilmesi konusunda yine kendisinden önceki dönemi, hatta halen AK Parti Erzurum Milletvekili olan Selami Altunok’un İstanbul Emniyet Müdürlüğü dönemini işaret etmişti..

Soylu, “16 Ocak 2015. DHKP/C’nin Sedat Peker’e, ilgili kişiye tehdit. 26 Ocak 2015 ‘ben koruma istemiyorum’, daha sonra ‘ben istiyorum’ diyor. Tekrar komisyon toplanıyor, istihbarat ve terör bir araya geliyor ve kendisine koruma veriliyor.. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, terörden sorumlu da zannediyorum Mustafa Çalışkan. Şimdi şu adam, Nurettin Demir. Kadıköy eski ilçe emniyet müdürü. Kardeşi Nurten Demir, 1992’de DHKP/C’den öldürdü, diğer kardeşi DHKP/C ile iltisaklı. Sonra bu kişi ne olmuş? FETÖ’den ceza yemiş” açıklaması yaptı..

AA’NIN SERVİS ETTİĞİ BELGELER

Bu açıklamanın ardından Anadolu Ajansı, “Sedat Peker’e verilen koruma kararı belgelerinde FETÖ izi tespit edildi” başlıklı bir haber yayımladı.. Anadolu Ajansı’nın paylaştığı koruma belgesini imzalayanlar arasında Selami Altunok ile Mustafa Çalışkan’ın imzası yer alıyordu..

Bu haberin ardından Altunok, yazılı açıklama yaparak habere tepki gösterdi. “Resmi sıfat ve görev taşıyan kişiler haksız bir şekilde ifşa ve itham edilmiştir” diyen Altunok, “Şahsım, birlikte çalıştığım ve koruma kararı verilen belgede adı geçen imza sahiplerinin gerek 17-25 Aralık gerekse 15 Temmuz sürecinde yürüttükleri mücadele ve gösterdikleri duruşa tüm milletimiz ve kamuoyu yakından şahittir” görüşüne yer verdi..

Bu açıklamanın ardından Anadolu Ajansı haberini güncelleyerek Altunok’un ismini çıkardı, ilk tweet paylaşımlarını da sildi.

’10 BİN DOLAR MAAŞ ALAN SİYASETÇİ’ TARTIŞMASI

Soylu katıldığı bir televizyon programında ayrıca “Sedat Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasında bulunmuştu.

Israrlı sorulara karşı isim vermeyen Soylu, çağırılması halinde savcıya bu ismi verebileceğini ifade etmişti. Soylu bu ismi açıklamazken, Peker yayınladığı son videoda, AK Part, MKYK Üyesi Metin Külünk’e “Çanta çanta para verdiği” iddiasında bulunmuştu..

CHP’nin, “10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması” için yazılı başvuruda bulunduğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise 27 Mayıs’ta İçişleri Bakanı Soylu’dan bu konuda bilgi istemişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.