Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3698
EURO 35,0047
ALTIN 2.326,10
BIST 9.092,70

AK Parti’den İBB’nin barınağında ki skandala sert tepki! “Bu nasıl büyük bir vahşet, neyin izlerini örtmeye çalışıyorsunuz?.”

AK Parti’den İBB’nin barınağında ki skandala sert tepki! “Bu nasıl büyük bir vahşet, neyin izlerini örtmeye çalışıyorsunuz?.”
19.08.2021
A+
A-

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı hayvan bakımevi yakınlarındaki alanda ölü hayvanların gömülmeden bekletilmesine tepki göstererek, “Adalar’da atların hesabını veremeyenler bugün can dostlarımıza yönelik bu yapılan olayları da görmezden gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki bize ulaşan haberlere ve yerinde yaptığımız incelemelere göre, şu anda oradaki gömü olayı içler acısı bir tabloyu gösteriyor.” dedi.

Altunay, Pendik’te İBB’ye bağlı Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı yakınlarında bir alanda, hayatını kaybeden hayvanların açılan bir çukura atılarak üstü açık bir şekilde bırakılmasını Sütlüce’deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında değerlendirdi.

Son günlerde acı olaylara bir kere daha şahitlik ettiklerini dile getiren Altunay, “İstanbul’da kısa bir zaman içerisinde Adalar’daki atlardan sonra şimdi can dostlarımızla ilgili bu dehşet verici görüntüler bizleri derinden yaralamış ve gerçekten yürekten üzmüştür. Adalar’da atların hesabını veremeyenler bugün can dostlarımıza yönelik bu yapılan olayları da görmezden gelmeye devam ediyor. Ne yazık ki bize ulaşan haberlere ve yerinde yaptığımız incelemelere göre, şu anda oradaki gömü olayı içler acısı bir tabloyu gösteriyor.” diye konuştu.

Böylesine acı bir olayı ve vahşeti yaşamaktan büyük üzüntü duyduklarını aktaran Altunay, “Ayağı kırık kedi köpekler mi istemezsiniz, yaralı bir şekilde hendeklere doldurulan yine hayvanlar mı istemezsiniz… Ne acıdır ki poşet içine geçirilmiş hayvanın yakılarak buraya atıldığına şahit olduk, bunu görmezsiniz. İnsanın tüyleri ürperiyor. Bunu sizinle paylaşmak istedik.” ifadelerini kullandı.

– “YANIKLA NEYİN İZLERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ?”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dünkü sosyal medya paylaşımına değinen Altunay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İBB Başkanı İmamoğlu’nun ‘hayvan bakımevimizde ölen hayvanlar’ diye başlaması bu işi kabulleniyor olmasının en büyük göstergesi. Nasıl oluyor da dünyanın teknik donanımı, altyapısı ve büyüklüğü bakımından 2. büyük barınağı olan bu tesiste bu görüntülere sahne oluyoruz. Hayvanları Koruma Kanunu belediyelere büyük yükümlülük yüklemiştir. İnsanların en fazla güveneceği alanlar olarak belirlenmiştir. Küçük ilçelerin bakamadıkları hayvanları buralara teslim etmeleri istenmiştir. Bu insanların güvenini sarsmış ve umutlarını kırmıştır. Nasıl getirecek ve evde baktığı hayvanı buraya teslim edecek ve sağlıklı alacak diye düşünmektedir.”

Konuşmasında sosyal medyada paylaşımlarına da yer veren Altunay, şunları anlattı:

“Sosyal medyada paylaşımlarda, ‘Yaralı verdiğim hayvanımı alamadım.’, ‘Bacağı kırık diye götürdüm ve maalesef cevap alamadım.’, ‘Öldü, kayboldu ve bulamadık.’ ifadelerine hep şahit oluyoruz. Oysa böyle mükemmel bir tesiste bu acı olayların yaşanmaması gerekir. Her şeye bir kılıf bulabilirsiniz, bu dehşet verici gömü olayları ne demek ya. Nasıl oluyor da hendekler kazıp yüzlerce hayvanı üst üste buraya bırakabiliyorsunuz. Yanıkla neyin izlerini örtmeye çalışıyorsunuz? Yakarak öldürmek ne demek, poşetin içine koyarak öldürmek ne demek? Bu nasıl büyük bir vahşet. Böylesine acı bir olayı bu kadar insana yaşatma hakkınız var mı? Hayvan bir candır, onun korunması, gözetilmesi ve yaşam hakkının tanınması insanlığın en büyük görevidir. Allahutaala buyuruyor, ‘Hayvanlar sessiz varlıklardır. Onlara yapılan bu zulme karşı şimdi sessiz kalırlar ama öbür alemde konuşacaklar.’ Hiç mi vicdanlar sızlamıyor anlamış değiliz.

Tekrar sormak istiyorum: Bu hayvanlar yakılarak mı bu gömü alanına getirildi? Neyin izlerini kapatmak istiyorsunuz? Atlarda olduğu gibi bu duyarsızlık devam edecek mi? İstanbul her 6 ayda bir bu acı olayları duyacak mı? Seçimde Sayın Başkan ‘İstanbul canlıların yuvası olacaktır.’ diyen sizdiniz. Biz yuva diye teslim ettiklerimize mezar olacağını bilemedik.”

– “OLAYLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ VE TEKRARINI ASLA BİR DAHA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

Bu tesislerin hayvanlara sağlıklı ve doğal bir ortam sağlanması için yapıldığına dikkati çeken Altunay, İBB yönetimini şu sözlerle eleştirdi:

“Olan tesisleri işletmekten acizsiniz. Kamuoyunu da bu konuda bilgilendireceğiz. Sayısız çevre vakıfları, dernekler, hayvanseverler ve bunun üzerine oluşan oluşumlar var. Neredeyiz? Neyin peşindeyiz? Dünya görüşü ne olursa olsun, hayat anlayışı nasıl olursa olsun, hiçbir siyasi kazanım düşünmeden söylüyorum. Lütfen hangisi yaparsa yapsın, bunun üzerine gidelim. Bunu A veya B belediyesi olarak ayırmıyoruz. Bu canlılara reva görülen bu zulüm kabul görülemez. Bu dehşet verici görüntüler ve vahşet olayları hiç kabul edilemez. Onun için isteğimiz şudur, 16 milyonun yönetimini defalarca dilinize doladınız. ‘Ben 16 milyonun başkanıyım.’ dediniz. Mesele 16 milyonu yönetmek değil, mesele 16 milyonla dertlenmektir. Onların sevdiklerine saygı duymaktır. Buna inanıyoruz. İdare zafiyeti başka olayları da beraberinde getirir. Dün atlarla ilgili cevap veremediler, bugün bu can dostlarımızla ilgili cevap veremediler, yarın neyi yaşayacağımızı bilemiyoruz. AK Parti İl Başkanlığı olarak bu yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz ve tekrarını asla bir daha görmek istemiyoruz. Toplu bir şekilde de hareket ederek inşallah daha güzel bir İstanbul’a çok daha büyük hedeflere birlikte ulaşmak istiyoruz.”

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cahit Altunay, İBB yetkililerinin görüntülerle ilgili provokasyon açıklamasına ilişkin soruyu “Bu açıklama doğru değil. Buradaki şikayet büyük hendekler kazılarak yüzlerce hayvanın üst üste konularak yanmış vaziyette gömülmesidir. Kimisinin yakılmış kimisinin de bazı uzuvları kesik vaziyette çukurlara atılıp üzerinin dahi kapatılmamasıdır.” diye yanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.