Almanya’da ağustosta yüzde 7,9 olan büyüme, enerji ve gıda fiyatlarındaki son artışle Eylülde yüzde 10’a 1951’den bu yana en yüksek projeye ulaşıldı.

Almanya Federal Ofisi (Destatis), fiyatına yönelik olarak Eylül ayı nasıl açıklanacak.

Buna göre, ağustosta yüzde 7,9 olan enflasyon, eylülde yüzde 10’a Aralık 1951’den bu yana en yüksek orana ulaştı. Enflasyon, Aralık 1951’de yüzde 10,5 olarak kayıtlara geçmişti.

Enflasyona ilişkin beklenti, eylülde 9,4’e göre karardı. Almanya’da enflasyonun ilk defa çiftleşme ihtimali dikkati çekti.

Ülkede enflasyon, aylık bazda ise yüzde 1,9 yükseldi.

Enerjinin yıllık bazda yüzde 43,9 dikkati çekerken, yaklaşık 18, ile ortalamanın üzerinde yerde duruyor. Hizmetlerde yüzde 3,6 oldu.

AB uyumlu TÜFE de eylülde aylık bazda yüzde 2,2 ve yıllık bazda yüzde 10,9 yükseldi.

‘ENERJİÖNLEME SAVAŞIN BAŞSINDAN BU YANA EMLİ ÖLÇDE ARTTI’

Rusya-Ukrayna gidişatı ve artan güç fiyatlarından kaynaklanması nedeniyle, ” Rusya-Ukrayna gidişatında ve artan güç fiyatlarından kaynaklanmasından bu yana geçebilmek ve yüksek enflasyonun üzerinde olabilecek.” denildi.

Açıklamada, toplu taşımada aylık 9 avro kullanımında kullanılan ağustos uygulamasından sona erdirilmeden etkili bir şekilde kaydedildi .

Commerz Başekonomisti Jr. Kramer, okul eğitiminde değerlendirmede J. 1970, yüksek bu kadar yüksek’lerde, “Fiyat enerji fiyatlarının daha geniş kapsamlılar. Bu endişe verici.” kullanımları.

Yüksek enflasyonun satın alımını artırmayı ve onları zorladığınıan Kramer, yüksek enerji satışlarını yüksek ticari faaliyetlerin karsız hale getirdiğini vurguladı.

Almanya, Moskova’nın Kuzey Akım 1 doğal gaz hattını gazdan durdurulmasını durdurmayı tetiklediğini sarmal bir enerji kriziyle karşı karşıya. Bölgede savaşa ilişkin riskler enerji kaynakları üzerinde son askeri planlamada, Alman hükumeti de bu kışın kapılarının dönüşü, sıcak günler için açık kalmak için çabalıyor.

Enerjideki yüksek maliyetli, üretimden elde edilecek ürüne ulaşmak için kullanılan araçlardan oluşan karsız halene de oluyor.

Ülkede enerjiyi yoğun biçimde kullanan işletmeler, üretimlerini şubattan bu yana yüzde 7 azalttı.

Alman Küçük ve Ortali İşletmeler Birliği’nin (BVMW) 1.100 şirketle görünümüne göre, Ölçekte yüzde 52’si yüksek enerji fiyatlarına göre düşük ekonomik güvenliklerini tehdit altında.

Öte yandan, fiyat bitimleri Almanya’da hem siyasi hem de ekonomik olarak küçültülebilecek bir tasarım yapılıyor. Doğu Almanya’nın draması büyük balonun karşısında gösteriş yapacak.

Almanya’da ekonomiye yönelik eğitim aldığında, enerji krizi Almanya’da ekonominin yeniden eğitime yönelik eğitime yönelik çizelgelerin okullarında eğitimde ve büyümede gelecek hanelere ulaşabileceğini belirtebilir.