Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
DOLAR 32,5641
EURO 34,7079
ALTIN 2.410,34
BIST 9.645,02

Alparslan Kuytul ve ekibinin namaz provokasyonuna ilk destek HDP ve FETÖ’den geldi!. (video haber)

Alparslan Kuytul ve ekibinin namaz provokasyonuna ilk destek HDP ve FETÖ’den geldi!. (video haber)
23.05.2020
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tarikatlar raporunda ‘FETÖ’yü savunan’ bir grup olarak tanımlanan “Furkancılar”, provokasyonlarına bu kez de namazı alet etti. Adana’da namaz kılma bahanesiyle kuralları ihlal eden, ‘Furkancılar’ olarak bilinen grup üyelerine polis müdahale etti. Provokasyonun başı Alparslan Kuytul, 20 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni bir provokasyonun işaretini de verdi: “Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, Cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım.”

Furkancıların son provokasyon denemesi namaz üzerine oldu. FETÖ/PDY benzeri yapılanma içinde olan Furkancılar, namaz kılma bahanesiyle tüm sosyal mesafe önlemlerini ihlal ettiler. Polisin uyarılarını da dinlemeyen tarikat üyeleri, dağılmamakta direndi. Emniyet güçleri de gruba müdahale ederek sosyal mesafe kuralını bozukları için ceza kesti.

YENİ PROVOKASYONUN İŞARETİNİ VERDİ
Kuytul, 15 Mayıs Cuma günü yayınlanan ‘Alparslan Kuytul Hocaefendi ile Ramazan Hasbihali’ isimli programda yaptığı konuşmada koronavirüs önlemleri kapsamında Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı getirilmesine de karşı çıkıyor. Yasağın İslam’a ve Müslümanlara ihanet olduğunu savunan Kuytul, “Eğer böyle bir şey yaparlarsa İslam düşmanlarının istediği yapılıyor, demektir. Bayram günü bayram yaptırmayacaklar. Bunun için yapılıyor, demektir” dedi. Kuytul 20 Mayıs’ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni bir provokasyonun işaretini de verdi: “Bayram kültürünü bitirmeye çalışanlara inat, Cuma günü akrabalarımla ve arkadaşlarımla bayramlaşacağım.”

AJAN MISIN, PROVOKATÖR MÜ?
Kuytul’un bu provokasyonuna ‘Cübbeli Ahmet Hoca’, “Çıkmış Kuytul mudur nedir ne biçim adam ya? Çıkmış diyor, ‘İslam ihanettir, dine hıyanettir.’ Neymiş ‘bayram namazımızı kıldırmıyorlar.’ Sen aklını peynirle mi yedin? Ajan mısın, provokatör müsün?” sözleriyle tepki gösterdi.

DİYANET: ANAYASA KARŞITI FETÖ DESTEKÇİSİ
Alparslan Kuytul’un başında bulunduğu Furkancılar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi sonrası hazırladığı tarikatlar raporunda da yer aldı. Rapora göre Kuytul, demokrasi, anayasa, kanun ve laiklik gibi yönetim şekil ve rejimlerini reddetmekte; ümmetin bu konularda sapıklığa düştüğünü iddia etmektedir. Yurtiçinde ve yurtdışında halka açık konferanslar düzenleyen Kuytul, üniversiteli gençlerle söyleşi, kitabevi sohbetleri, Skype üzerinden dersler, mitingler, iftar programları düzenliyor. Kuytul’un son zamanlarda muhalif bir siyasi parti lideri hüviyetinde konuşmalar yaptığının vurgulandığı raporun değerlendirme bölümünde Furkancılar için şu ifadeler kullanılıyor:

“Kuytul’un devlet karşıtlığı söylemi, darbecileri ve FETÖ’yü savunmaya, bunun yanında birçok milli meselede Türkiye düşmanlarını tercih etmeye kadar ulaşmıştır. Öte yandan FETÖ elebaşına benzer şekilde Hz. Peygamber’in adını istismar ederek onun kendi mitinglerine katıldığını iddia etme noktasına gelmiştir.”

HDP VE FETÖ’DEN DESTEK
Furkancılara HDP’li bazı vekillerin sahip çıkması dikkat çekti. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sosyal medya hesabı üzerinden “Yine bir polis şiddeti..! Polis devleti uygulamaları yurdun her yerinde, hukuk ve özgürlük istiyoruz” diye yazdı. Kuytul’a bir destek de FETÖ’den geldi. ABD’ye kaçan FETÖ firarisi Hakan Şükür, Kuytul’un sosyal medyadaki provokatif paylaşımlarını beğendi ve paylaştı.

KUYTUL 22 AY TUTUKLU KALDI
Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın faaliyetleri hakkında 31 Ocak 2018’de soruşturma başlatıldı. Vakfın kurucu başkan Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 45 sanık hakkında 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Sanıkların suçları, dava dosyasında şöyle sıralanıyor: ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek’, ‘özel belgede sahtecilik’, ‘dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık’, ‘kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek’.

Davanın açıldığı dönemde Furkan Vakfı resmî sitesine, islamidersler.com sitesine, Furkan Vakfı ve Alparslan Kuytul’un resmi Facebook adreslerine BTK tarafından erişim engeli konuldu. Önce Furkan Vakfı’nın tüm faaliyetlerinin geçici olarak men edildi, ardından kayyum atandı. Kuytul, 22 aylık tutukluluğunun ardından 5 Aralık 2019’da yurt dışına çıkış yasağı getirilerek tahliye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.