Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
DOLAR 32,3249
EURO 35,0645
ALTIN 2.308,47
BIST 9.079,97

Amerika’da polis dehşeti! Siyahi şüpheliyi boğarak öldürdü!.

Amerika’da polis dehşeti! Siyahi şüpheliyi boğarak öldürdü!.
26.05.2020
A+
A-

ABD’nin Minneapolis eyaletinde dolandırıcılık suçuyla yakalanan bir kişi, kendisini gözaltına almaya çalışan polisler tarafından boğularak öldürüldü.

ABD’nin Minneapolis eyaletinde, polis tarafından gözaltına alınan George Floyd isimli bir siyahinin ölümü üzerine soruşturma başlatılırken, bu kişinin gözaltına alınma şekli tepkilere neden oldu.

Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan video kaydında, beyaz polisin yere yatırdığı 40 yaşını aşkın Floyd’un boynuna dizini basarak, diğer ekipleri beklediği görülüyor.

Görüntülerde siyahi adamın, yerde defalarca “Lüften, nefes alamıyorum, lütfen” şeklinde dakikalarca yalvardığı, bir süre sonra ise hareketsiz kaldığı yer alıyor.

Etrafta toplanan vatandaşlar, siyahi adamın yalvarmalarına rağmen boynundan dizini çekmeyen polise tepkilerini artırırken, bir süre sonra gelen acil sağlık ekipleri yerde hareketsiz yatan kişiyi ambulansa alarak hastaneye kaldırdı.

George Floyd’un, bir iş yeri sahibinin “sahtecilik” şikayeti üzerine eşkal benzerliği şüphesiyle gözaltına alınmak istendiği ve bu olaydan kısa süre sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

“AMERİKA’DA SİYAHİ OLMANIN CEZASI, ÖLÜM OLMAMALI”

Minneapolis Belediye Başkanı Jacob Frey, video görüntüleri üzerine Facebook’tan yaptığı açıklamada, siyahi toplumundan özür dileyerek, “Amerika’da siyahi olmanın cezası, ölüm olmamalı.” ifadesini kullandı.

Frey, “5 dakika boyunca beyaz bir polisin dizini, bir siyahi adamın boynuna bastırdığını izledik. 5 dakika. Birinin yardım istediğini duyduğunuzda yardım etmeniz gerekir. Bu polis, en temel insani konuda başarısız oldu.” değerlendirmesini paylaştı.

Minneapolis Emniyet Müdürü Medaria Arradondo da olaya karışan polislerin açığa alındığını aktararak, olayın Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) da katılımıyla incelendiğini kaydetti.

ERİC GARNER OLAYI

Minneapolis’te yaşanan bu olay, New York’un Staten Island bölgesinde 17 Temmuz 2014’te meydana gelen benzeri Eric Garner olayını hatırlattı.

6 çocuk babası 43 yaşındaki siyahi Amerikalı Garner, sokakta kaçak sigara sattığı gerekçesiyle, New York polisi (NYPD) tarafından boğazı sıkılarak gözaltına alınmaya çalışılmıştı.

Defalarca “Nefes alamıyorum” diye yalvaran ve yere yatırıldıktan sonra fenalaşan Garner, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

Olayı soruşturan jüri, Aralık 2014’te Garner’ın boğazını sıkarak ölümüne neden olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Daniel Pantaleo’nun yargılanmasına gerek olmadığı yönünde karar vermişti.

Aynı dönemde Missouri Ferguson’da siyahi genç Michael Brown’ı silahla öldüren polise, jüri tarafından takipsizlik kararı verilmesi üzerine sosyal medyada, “Siyahilerin Yaşamları Değerlidir” (BlackLivesMatter) etiketiyle başlatılan paylaşımların ardından ülke genelinde geniş çaplı gösteriler düzenlenmişti.

Eric Garner’ın son sözü “Nefes alamıyorum” (I can’t breath) ifadesi, protesto gösterilerinde siyahilere karşı polis şiddetini sembolize eden en önemli sloganlardan biri haline gelmişti.

NEW YORK’TAKİ OLAY IRÇILIK TARTIŞMASINI ALEVLENDİRDİ

ABD’nin New York kentindeki Central Park’ta, köpeğini gezdiren beyaz bir kadın ile kuş gözlemcisi siyahi adam arasında yaşanan tartışma, ülkedeki ırkçılık tartışmalarını yeniden gündeme getirdi.

Sosyal medyada paylaşılan ve kısa zamanda hızla yayılan video görüntüsünde, parkta kuşları izleyen Christian Cooper adlı siyahi adam ile köpeğini çayıra bırakan Amy Cooper arasında çıkan tartışma yer aldı.

Soyadları aynı olan ancak birbirini tanımayan bu iki kişi arasında yaşanan tartışmaya göre, siyahi adam, beyaz kadından park kuralları gereği köpeğinin tasmasını takmasını rica ediyor.

Siyahi adam, kadının itiraz etmesi üzerine çıkan tartışmayı cep telefonuyla kayda almaya başlıyor. Bunun üzerine kadın, polisi aramakla tehdit ederek, “Onlara Afroamerikan adamın, hayatımı tehdit ettiğini söyleyeceğim.” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Kadın, daha sonra polisi arayarak, “parkta siyahi bir adamın kendisini tehdit ettiği” şikayetinde bulunuyor. Kadının, arama sırasında birkaç defa “siyahi adam” ifadesine vurgu yapması ve de saldırı altındaymış gibi nefes nefese konuşması dikkati çekiyor.

 “BU OLAY IRKÇILIKTIR, BU KADAR BASİT”

Video kaydının daha sonra sosyal medyada paylaşılması üzerine, ülkede siyahilere yönelik ırkçı yaklaşımlar tekrar alevlenirken, köpek sahibi Amy Cooper’a da basit bir tartışmada “ırkçılık” kartını oynadığı için tepki yağdı.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Twitter hesabından, video kaydını bir ırkçılık ve nefret örneği olarak niteleyerek, “Central Park’ta yaşanan olay bir ırkçılıktır, bu kadar basit.” ifadesini paylaştı.

De Blasio, “O kadın, polisi, sadece o adam siyahi olduğu için aradı. Parkta kuralları kendisi ihlal ettiği halde, bildiğimiz sebepten dolayı, suçlunun siyahi adam olduğuna karar verdi.” yorumunu yaptı.

Köpek sahibi Cooper, davranışından dolayı daha sonra siyahi adamdan ve halktan özür dilemek zorunda kalırken, çalıştığı yatırımcı şirketi Franklin Templeton ise olay üzerine başlattığı inceleme sonuçlanana kadar kendisini açığa aldığını duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.