Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Adana Barosu tweetini sildi!.

Ankara Barosu hakkında soruşturma başlatılmasının ardından Adana Barosu tweetini sildi!.
28.04.2020
A+
A-

Adana Barosu’nun; Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alan tweetini sildiği öğrenildi. Adana Barosu Başkanı avukat Veli Küçük’ün; Prof. Dr. Ali Erbaş’a hakaret eden açıklamaları ise Adana Barosu’nun internet sitesinde duruyor.

Adana Barosu’nun resmi hesabından paylaştığı ve “Baromuzdan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, Cuma hutbesinde LGTB+Bireyleri hedef göstermesine tepki, Baro Başkanımız Avukat Veli Küçük; ‘Ayrımcılık ve nefret söylemidir; Kınıyoruz” ifadelerinin yer aldığı tweeti kaldırıldığı tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik skandal açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatmasının ardından Adana Barosu’nun söz konusu tweeti kaldırması dikkat çekici bulundu.

Tweeti sildiler ama açıklama hala internet sitesinde!

Sabah’ın haberine göre; Adana Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alan paylaşımı silerken; Adana Barosu Başkanı avukat Veli Küçük’ün İslam’ın zina ve eşcinselliğe bakışını anlatan Prof. Dr. Erbaş’a yönelik açıklamasının internet sitesinde durması dikkat çekiyor.

Baro Başkanı Veli Küçük’ten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a hakaret

Adana Barosu’nun resmi internet sitesinde; “Baromuzdan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Cuma hutbesinde LGTB+bireyleri hedef göstermesine tepki. Baro başkanımiz avukat Veli Küçük; “Ayrımcılık ve nefret söylemidir; kınıyoruz” başlıklı haberde, şu skandal iddialar yer alıyor:

“Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın, LGBTİ+ bireyleri hedef göstererek, ‘İslam zinayı en büyük günah kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor’ sözlerinin amacını aşan ifadeler olduğuna, hem eşcinselleri, hem de HİV ile yaşayan bireylere yönelik “ayrımcılık, halkı kin ve nefrete” sürüklemekten ötürü esefle kınadı.”

“Diyanet İşleri Başkanı’nın ayrıca ‘Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar sadece bireyin değil bütün bir neslin felaketini hazırlar. Cinsiyet seçimini kişisel bir özgürlük alanı gibi göstererek ilahi iradeyi yok saymak, haddi aşma ve kulluktan sapmadır’ ifadelerini kullanarak ‘Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim’ çağrısına değinen Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, açıklamasında şu görüş, düşünceleri ortaya koydu;

“Salgın hastalık ile mücadele edilen pandemi günlerinde Diyanet İşleri Başkanı ayrımcı söylemleri ile yaşam hakkını tartışmaya açmaktan vazgeçmelidir.”

“Halkımızın kenetlenmeye ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu bu zor günlerde devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesi kabul edilemez.”

“Ne acı ki; LGBT’lilerin varlığı, havaya ateş eden magandalar, küçücük kız çocuklarını tecavüz edip katleden, hayvanlara yaşam hakkı tanımayan, içinde sevgi ve merhamet barındırmayan herkesden daha tehlikeliymiş!

“LGBT bireylerin yaşam hakkı da tüm insanların ki gibi kutsal ve dokunulmazdır! Acı olanı ise bu mesajı yazmak zorunda kalmamızdır. Diyanet İşleri Başkanı makamda olduğu süre boyunca çocuk tecavüzcülerine gözlerini kapatmakta ve kadın düşmanlığının manevi zeminini dini söylemlerle meşrulaştırma çabasındadır. Anılan şahsı ve ona hak veren zihniyeti ve esefle, ibretle kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz.”

Veli Küçük’ün rahatsız olduğu o ifadeler!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Hacı Bayram Camii’nde, temsili Cuma namazını kıldırdı. Prof. Dr. Erbaş, Cuma hutbesinde tüm insanlığa, “Ey insanlar! Canımıza, aklımıza, inancımıza, malımıza ve neslimize zarar veren şeylerden uzak duralım” çağrısında bulundu.

“İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor”

Prof. Dr. Ali Erbaş hutbesinde; “Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim” ifadelerini kullandı.

Başsavcılık, Ankara Barosu yöneticileri hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Barosu yöneticileri hakkında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’a yönelik açıklama nedeniyle soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, baronun dün “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması” başlığıyla açıklama yaptığı belirtilerek, açıklama nedeniyle baro yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216/3 maddesi kapsamında, halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re’sen soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

TCK’nin 216’ncı maddesinin 3’üncü fıkrasında “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması halinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.