Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,4818
EURO 35,1017
ALTIN 2.325,85
BIST 9.079,97

Ankara’da selin nedeni Mansur Yavaş’ın iş bilmez bürokratları..

Ankara’da selin nedeni Mansur Yavaş’ın iş bilmez bürokratları..
12.06.2021
A+
A-

Ankara geçtiğimiz gün yağan yağmurun ardından sele teslim oldu. Özellikle Mamak ilçesinde sel nedeniyle vatandaşlar ve esnaf büyük zarar gördü. Selin nedeninin ise ASKİ’nin yaptığı alt yapı çalışması olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar ve bölge esnafı ASKİ yetkilileri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a tepki gösterdi.

Ankara’da önceki gün öğleden sonra başlayan sağanak özellikle Mamak ilçesinde maddi zarara neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ) Mamak Akdere Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde yaptığı alt yapı çalışma alanına asfalt atmamasının vatandaşların mağdur olmasına neden olduğu öğrenildi.

Sağanak yağmurla Dereboyu Caddesi’nin zeminde göçükler oluştu. Arabalar ağır hasara uğradı. Boğaziçi Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Türközü Mahallesi’nde vatandaşlar maddi ve manevi zarara uğradı. Akdere Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde oturan vatandaşlar ve esnaf, yaşadıkları mağduriyeti SABAH’a anlattı. Vatandaşlar ve esnaf; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ASKİ görevlilerini eleştirdi.

ÖZCAN: SEMPATİK İÇERİKLER HAZIRLAMAKLA OLMUYOR BU İŞLER
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan:
 “Twitter hashtag tabelasına göre sempatik içerikler hazırlamakla olmuyor bu işler maalesef. Hayat gerçek, Ankara gerçek, bu Millet gerçek”

BAŞTUĞ: “YAVAŞ’I BOŞ POLİTİK SÖYLEMLER YERİNE ANKARA’MIZA HİZMET ETMEYE DAVET EDİYORUM”
Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ: 
“ASKİ’nin Mamak Akdere Mahallesi Dereboyu Caddesi’nde yaptığı alt yapı çalışma alanına asfalt atılmadığı için yağmurla birlikte zeminde oluşan göçükler arabalara ağır hasar vermiştir. Mansur Yavaş’ı boş politik söylemler yerine Ankara’mıza hizmet etmeye davet ediyorum.”

KÖSE: “YAPILAN KAZILARIN ÜZERİNE GEÇİCİ DE OLSA ASFALT ATILSAYDI BU DURUM OLMAZDI”
Mamak Belediye Başkanı ve Ankara Büyükşehir AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse: 
“Şehrin merkezinde bu kadar çamur ve çakıl taşı nereden çıktı? Bu sorunun cevabını Dereboyu esnafı ve burda yaşayan hemşehrilerimiz biliyor. Sayın Mansur Yavaş bu çamur size ait. Çözüm aslında çok basit: Yapılan kazıların üzerine geçici de olsa asfalt atılsaydı bu durum olmazdı.

Boğaziçi Mahallesi’nde yoğun yağmurda oluşan sele karşı 3 yıl önce alınan önlemlerle sorun çözülmüş görünüyor. Tek sorun, ASKİ’nin Samsun Yolu köprü altındaki altyapıyı kuvvetlendirmesi gerekiyor. Esnaflarımızı ziyaret ederek durumu değerlendirdik. Çağlayan Mahallesi’ndeki Çağlayan Sitesini de sel suları basmış. Hemşehrilerimizi ziyaret ederek durumu yerinde inceledik. Altyapıyla ilgili bir durum var. Ankara Büyükşehir ASKİ ile birlikte buraya bir çözüm bulmak için çalışma yapacağız. Türközü Mahallemizde selden zarar gören vatandaşlarımızın hepsini ziyaret ettik. Hasar tespit çalışmaları tamamlanıyor. Umarım Büyükşehir Belediyesi bu şekilde riskli olan yerlere sorumluluğu dahilinde daha fazla ihmal etmeden önlem alır.”

GÖKÇEK: “MÜTEAHHİT YOLDA YETERLİ SIKIŞTIRMAYI YAPMAMIŞ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek; Dereboyu’nun altyapısının tamam olduğunu, bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Melih Gökçek; Mamak Dereboyu Caddesi’ndeki selin tek nedeninin Mansur Yavaş’ın adamlarının işbilmezliği olduğunu ifade etti.

İşte Gökçek’in açıklamaları:
“Dereboyu’nun altyapısı tamam. Bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yok. Ancak ASKİ oradan Gölbaşı’na 1400’lük yeni su hattı götürüyor. Şimdi gelelim selin nedenine: Müteahhit yolda yeterli sıkıştırmayı yapmamış. Dikkat edilirse kum aşağıya kaymış. Müteahhit ızgaraların bir kısmını iptal etmiş ve yenisini yapmamış. Mevcut ızgaraların temizliği yapılmamış. Su borusu yapıldıkça gerekli sıkıştırma yapılıp asfaltlama yapılması gereki. Asfalt yapılmamış…

Selin nedeni Mansur Yavaş’ın ASKİ’deki iş bilmez bürokratlarının işi. Şimdi kalkmış utanmadan kabahati eski altyapıya atıyorlar. Külliyen yalan. Felaket uğrayan vatandaşlar caddenin ve dükkanlarının tespitini yaptırıp tazminat alabilirler.

Şu anda belediye meclisi çalışma halinde. Belediye meclisine bir araştırma önergesi verip sorunlar tespit edilmeli, zarar bu sorumlulardan tahsil edilmeli…”

BOSTANCI: “YAĞMURLA DÜKKANIMIZIN ÖNÜNDEKİ KALDIRIM ÇÖKTÜ”
Şükrü Bostancı (Şarküteri Dükkanı Sahibi): 
“Yağış sonrası İtfaiye ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni aradık. Yoğunluktan dolayı gecikeceklerini söylediler. Hal böyle olunca yağan yağmurla dükkanımızın önündeki kaldırım çöktü. Yoldaki araçlar hasar gördü. Bizimde dükkanımız altındaki depoya su bastı. Ekipler gecikince iş başa düştü ve üç buçuk saat kova ile su boşalttık. Dolaplarımız zarar gördü. Bu cadde üzerindeki alt yapı çalışmaları aylardır sürüyor. Burası devamlı kazılıyor. Şiddetli yağmurla birlikte kazım yerlerin taşı çamuru biz esnafı mağdur etti. ASKİ burada çalışmada çok geç kaldı. Mamak Belediye Başkanımız Murat Köse’ye çok teşekkür ediyorum. Büyükşehirden alamadığımız desteği Mamak Belediyesi’nden aldık. Büyükşehrin bir mesaj dahi yayınladığını görmedik. Manevi olarak bile yanımızda olmadılar.”

 

 

YILDIRIM: “DAHA ÖNCEKİ ASFALT GAYET GÜZELDİ MEMNUNDUK. ANCAK ŞUAN HER YER KAZILMIŞ DURUMDA”
Şahin Yıldırım (Dereboyu caddesi sakini):
 “4 aydır burada alt yapı çalışması yapılıyor. Daha önceki asfalt gayet güzeldi memnunduk. Ancak şuan her yer kazılmış durumda. Adeta köstebek yuvası gibi.. Mansur Başkanı sosyal medyadan takip ediyorum. Yaşanan bu sel felaketi ile ilgili her hangi bir açıklaması olmadı. Önemli şahısların doğun günü olsun, cenazeler olsun tweet atarken, buradaki yaşananlarla ilgili bir tane açıklama yapmadı. Ancak burası büyükşehrin sorumluluğunda olmasına rağmen Mamak Belediyesi’nin daha ağırlıklı faaliyet gösterdiğine tanık oldum. Bütün araçları buradaydı diyebilirim. Murat Köse de sel sonrası inceleme yaparak bütün esnaflarla konuştu ve sorunlarını dinledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin iş yapımı konusunda yetişemediğini ve plansız projesiz işler yaptığını düşünüyorum.”

DEVRAN: “BİR KAMYON MALIM ÇÖP OLDU”
Levent Devran (Manav Sahibi): 
“Dükkanımı dört ay önce açtım. Bırakın seli burada aylardır süren alt yapı çalışmasından dolayı ürünlerim toz toprak içinde kalıyor. Haliyle vatandaşta alışveriş yapmıyor. Abartmıyorum yüz kere büyükşehir belediyesini aradım bu yola asfalt atın diye. Asfalt atmak zorlarına gidiyor. Bir iş yaparken esnafın halini düşünmüyorlar. Ama seçim zamanı gelince esnafa yalvarıyorlar ‘bize oy ver’ diye. ‘Biz sana yardımcı oluruz’ diye vaatler veriyorlar. Hani neredeler? Benim şuan selden dolayı 17 bin lira zararım var. Büyükşehirden kimse gelip ‘Kardeşim ne kadar zararın var?’ diye sormadı. Bir kamyon malım çöp oldu. Esnafın halini bu durumda büyükşehir düşünmüyorsa, seçim zamanı da gelip oy istemesin. Selden sonra ben burada sadece Mamak Belediyesi ekiplerini gördüm. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’de bütün esnafı tek tek gezip sorunlarını dinledi. Ancak büyükşehirden bir Allah’ın kulunu görmedik. Benim çocuklarımın rızkı çöpe gitti. Büyükşehir gelip burada esnafın derdini dinleyip yardımcı olacağına kaldı ki kendi sorumluluk alanı, biz burada Mamak Belediyesi’ni gördük. Bütün dükkanları her yeri tek tek gezerek incelediler, yardımcı oldular. Murat Köse’den Allah razı olsun. Esnafı bir tek o düşündü.”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.