Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
DOLAR 32,3670
EURO 34,9587
ALTIN 2.325,36
BIST 9.079,97

Ayşe Kahraman’ın arkadaşı: “Damar yolunu açık gördüm, Ayşe Özgür propofol yaptı dedi!.”

Ayşe Kahraman’ın arkadaşı: “Damar yolunu açık gördüm, Ayşe Özgür propofol yaptı dedi!.”
08.01.2020
A+
A-

Ankara’da, Uzman Dr. Özgür Tarhan’ın (46), anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanmasına devam edildi. Tanık olarak dinlenen Karaman’ın yakın arkadaşı Tuğuç A., ölümünden 4 gün önce evine gittiğinde Ayşe Karaman’ı damar yolu açık gördüğünü söyleyerek, “Nedenini sorduğumda, ‘Özgür propofol yaptı’ dedi. Ben sinirlenip, ‘Michael Jackson bile bu ilaçtan ölmüş. Dünyaca ünlü sanatçıyı bile öldüren ilacı nasıl sana veriyor?’ dedim” dedi.

Anestezi teknikeri Ayşe Karaman, geçen yıl 29 Temmuz sabahı, erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür Tarhan’ın, Çankaya ilçesi Dikmen Mahallesi’ndeki evinde ölü bulundu. Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, genç kızın yattığı yatağın yanındaki komodinin üzerinde bazı ağrı kesici ve ‘propofol’ etken maddeli anestezi ilaçları bulundu. Soruşturma sonunda tutuklanan Özgür Tarhan, Ankara 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan açılan davanın ikinci duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmada Ayşe Karaman’ın annesi Feride, babası Adem Karaman, taraf avukatları ve bazı kadın örgütü temsilcileri de yer aldı. Sanık Özgür Tarhan’ın, kapının içeriden kilitlendiğini ve üst kilidin anahtarının olmaması nedeniyle kapıyı açamadığı yönündeki ifadesine ilişkin olay yerinde yapılan keşifle ilgili raporun dosyaya girdiği belirtildi. Karaman’ın avukatları, kilidin orijinal olduğu ve değiştirilmediği bilgisi yer alan rapora itiraz ederek, yeniden rapor hazırlanmasını talep etti.

‘AYŞE’Yİ BASKI ALTINA ALDI’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Ayşe Karaman’ın yakın arkadaşı Tuğçe A., Ayşe Karaman ile Özgür Tarhan arasındaki ilişkiyi bildiğini anlatarak şunları söyledi:

“Ayşe ailesine ‘yüzde yüz burs kazandım’ diyerek İstanbul’a gitti. Ancak yüzde 25 burs kazanmıştı. Ayşe, Özgür Tarhan’ın yönlendirmesiyle İstanbul’a okumaya gitti. İstanbul’da olduğu 2018 yılı Aralık ayında beni aradı ve Özgür’ün telefonunu karıştırdığını ve erkek arkadaşı Sercan’la fotoğraflarını gördüğünü söyledi. Ayşe ağlıyordu. Ben ‘sen en ufak çıtırtıya bile uyanırsın, telefonunu karıştırırken nasıl uyanmadın?’ diye sorduğumda ‘Bana propofol ilacı yaptı’ dedi. O olaydan sonra Ayşe Karaman ile Özgür Tarhan’ın arası bozuldu. 2019 yılbaşı günü Ayşe beni aradı, Sercan’dan ayrıldığını ve Özgür Tarhan’la barıştığını söyledi. O günden sonra Özgür Tarhan, Sercan’dan dolayı Ayşe’yi baskı altına aldı. Ayşe, Özgür Tarhan’ın kendisine eşinden ayrılacağını söylediğini, kendisinden çocuk yapmak istediğini ve okulu bitirdikten sonra kendisine klinik açacağını söylediğini söylüyordu.”

‘DAMAR YOLU AÇIKTI’

Tuğçe A., Mayıs 2019’da Ayşe Karaman’la, olayın yaşandığı eve gittiklerini belirterek, “Ayşe kapıyı hem alt hem de üst kilitten açtı. Hatta ben ‘burası merkez bankası mı?’ diye sordum. Ayşe İstanbul’da sanıkla olduğunda beni görüntülü aramıştı. Bu sırada damar yolunun açık olduğunu gördüm. ‘Bu ne?’ deyince geçiştirdi. 2 Haziran’da benim evimde Ayşe sanıkla konuşurken, sanığın ‘seni arabada nasıl uyuttum’ dediğini duydum. Haziran ayında Ayşe ile birlikte tatile gittik. Dönüşte bizi havaalanından sanık Özgür Tarhan aldı. Eve bıraktığında Ayşe’nin erkek arkadaşı Sercan’ın balkonda oturduğunu gördüm. Hatta Ayşe’ye, ‘Amerikan filmi gibi, biri arabada biri balkonda’ diye tepki gösterdim” diye konuştu.

‘ÖZGÜR PROPOFOL YAPTI DEDİ’

Tuğçe A., ölümünden 4 gün önce evine gittiğinde Ayşe Karaman’ı damar yolu açık olarak gördüğünü söyleyerek, “Nedenini sorduğumda, ‘Özgür propofol yaptı’ dedi. Ben sinirlenip, ‘Michael Jackson bile bu ilaçtan ölmüş. Dünyaca ünlü sanatçıyı bile öldüren ilacı nasıl sana veriyor?’ dedim. Ayşe Karaman’la en son öldüğü gece saat 22.30 sıralarından telefonla konuştum. Bana ‘şarap içiyoruz’ dedi. Sonra sabah annesi beni aradı ve öldüğünü söyledi” dedi.

‘ÇOK BUNALTTIĞINI SÖYLEDİ’

Tanık, soru üzerine Ayşe Karaman’ın migreninin olmadığını sadece zaman zaman ağrı kesici ve uyku ilacı kullandığını belirtti. Tuğçe A., “Sanık Ayşe’ye, bir arkadaşının sevgilisine maddi olarak çok yardım ettiğini; ancak kızın arkadaşını aldattığını anlatmış ve bu kızın ölümü hakettiğini söylemiş. Bu olaydan sonra Ayşe bana, Özgür Tarhan’ın, erkek arkadaşı Sercan’ı balkonda gördüğünü, bunu ima etmiş olabileceğini söyledi. Hatta daha sonra sanık Tarhan’ın kendisini çok bunalttığını ve sürekli mesaj gönderdiğini söyledi” diye konuştu. Tanık, Ayşe Karaman’ın telefonunun şifresinin de ‘anestezi’ olduğunu söyledi.

‘BENİM SORUMLULUĞUM VE İHMALİM YOK’

Sanık Özgür Tarhan, tanığın yalan söylediğini, Ayşe Karaman’ın ‘propofol’ kullandığını bilmediğini ve kendisinin de kesinlikle bu ilacı vermediğini söyledi. Mahkeme başkanının sorusu üzerine sanık, ilacı çantasında sürekli taşıdığını ve sıradan vatandaşların bu ilaca ulaşamayacağını söyledi. Sanık, Ayşe Karaman’ın kanında bulunan ‘propofol’ ve ‘fentanil’ adlı ilaçları da kendisinin vermediğini iddia etti. Sanık Tarhan, “Karaman’ın ölümü nedeniyle ailesinin yaşadığı acıyı ben de yaşadım. Benim bu ölümle ilgili bir sorumluğum ve ihmalim yoktur, tahliyemi talep ederim” dedi. Avukatı da sanığın tahliyesini talep etti.

TUTUKLULUĞUNUN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu, Polis ve Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı ve Makine Mühendisleri Odası’na müzekkere yazılarak, emanette bulunan üst kapı kilidinin olay günü veya öncesinden anahtarla açılıp açılmadığının tespiti için rapor hazırlanmasına hükmetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.