Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,5417
EURO 34,9466
ALTIN 2.428,95
BIST 9.681,65

Bakan Nuri Ersoy konuştu!. “2020’de 58 milyon turistin gelmesini bekliyoruz..”

Bakan Nuri Ersoy konuştu!. “2020’de 58 milyon turistin gelmesini bekliyoruz..”
15.01.2020
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlığın 2020 yılı beklenti ve hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu..

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin önemine dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte, bürokrasinin minimuma indirilmesi sayesinde, devletin işleyişinde, fikirden aksiyona geçişte ve sonuç almakta yeni bir dönem başladı. Bu dönemde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, ülkemizin 2023 hedeflerine yürüyüşü yeni bir ivme kazandı. Aynı zamanda, Sayın Cumhurbaşkanımızın turizmi stratejik sektör ilan etmesiyle, bizler için hem büyük bir fırsat, hem de büyük bir sorumluluk ortaya çıktı” diye konuştu.

Türkiye kültür sanatta bir marka olacak

Ersoy turizmde bir atılım yılı olan 2019’da, kamu ve özel sektör paydaşları ile bu başarıyı stratejik adımlarla üst seviyeye taşıdıklarını ifade ederek, “Kültür ve turizmde gelecek yıl yine birbirini destekleyen ve gelişimin hızlanmasını sağlayacak politikaları devreye sokacağız. Türkiye turizmde olduğu gibi kültür ve sanatta da bir marka olacak. Turizmde; ziyaretçi sayısı ve gelir hedeflerimizi yakalamak amacıyla uzak destinasyonlardan gelen yolcu trafiğini artırmak; buralardan gelen ziyaretçilerin konaklama süresini uzatmak; ziyaretçilerin konaklama dışı harcamasını artırmak; ürün çeşitliliğinde kültür, sanat, arkeoloji, gastronomi, din, spor, doğa, sağlık, eğlence alışveriş, kongre, cruise gibi farklı ürünleri ön plana çıkarmak, böylece arz çeşitliliği yaratmak, sezonun 12 aya yayılmasını sağlamak ve 81 ilimize turizmi yaymak da önceliklerimiz arasında olacak” şeklinde konuştu.

Yeni odak pazarlar geliştireceğiz

Ersoy şöyle devam etti: “2020 yılında hedeflerimizden biri, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile birlikte tanıtım bütçesini 180 milyon dolara taşıyarak ülkemize 58 milyon turistin gelmesini ve 41 milyar dolar gelir elde etmeyi sağlamak olacak. Diğer bir öncelikli hedefimizden bahsedecek olursak yeni odak pazarlar geliştirmek diyebiliriz. Ana pazarlarımızın yanı sıra dünya turizminde kaynak pazarlar olarak öne çıkan Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerden Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısını yükseltmek önceliğimiz. Ayrıca Orta ve Doğu Avrupa’nın gelişen ekonomileri de yeni odak pazarlarımız içerisinde.

2020 Türk Mutfağı Konsept Yılı Projesi hayata geçecek

Bakanlığın sanat faaliyetlerine değinen Bakan Ersoy, “Hem küresel hem de yerel boyutta birbirinden kıymetli çalışmalara imza atmayı; tüm sanatseverlere ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca bu yıl başlattığımız projeleri sürdürüp, yenilerini geliştirerek ülkemizin her köşesinde insanımızın, özellikle çocuklar ve gençlerimizin sanatın birçok dalıyla tanışmasını sağlamak istiyoruz. Türk gastronomisi ve zengin mutfak kültürünü dünya genelinde tanıtmak amacıyla 2020 Türk Mutfağı Konsept Yılı projesini başarıyla hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Türk Mutfağı stratejisini yeniden belirliyoruz. Bu kapsamda, öncelikle Gastronomi Eylem Planını hazırlayarak, Türkiye Lezzet Haritası ve Gastronomi Rotalarının oluşturulması üzerine çalışıyoruz. MEB ve YÖK ile gastronomi eğitimi ve sertifikasyonu konusunda işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan 7 bölgemizden Türk Mutfağı reçetelerini belirleyerek, tanıtım için seçilecek olan reçetelerin Bakanlığımızdan Belgeli Gastronomi Tesislerinde kullanımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Türk mutfağı tanıtım filmleri hazırlanıyor

Türk Mutfağı tanıtım kiti ve gastronomi tanıtım filmlerinin hazırlandığının altını çizen Ersoy, “Gastronomi tesislerinin belgelendirme çalışmalarını hızlandırdık. Türk mutfağının bilinirliğinin artırılması amacıyla yoğun olarak izlenen Türk dizi ve filmlerinde gastronomi ürün yerleştirilmesine yönelik çalışmaları sürdürüyoruz. Yurtdışında Türk Mutfağının tanıtımı için dünyaca ünlü kanaat önderleri, şef, yazar ve influencer’lara yönelik ağırlama programları gerçekleştiriyoruz. Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansımız ile iş birliği halinde 2020 yılında tüm bu faaliyetleri ve stratejimizi hayata geçireceğiz. Öte yandan; inşasına başlanan İstanbul Atatürk Kültür Merkezini hizmete açmak, aynı şekilde, dünya standartlarında bir konser salonu olacak “Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu”nu sanatseverlere armağan etmek yine hedeflerimizin başında yer alıyor” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.