Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46

Bakan Pakdemirli Arnavutköy’de elektrikli traktörü test etti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Arnavutköy’de çiftçilerle bir araya gelerek Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

Bakan Pakdemirli Arnavutköy’de elektrikli traktörü test etti
05.08.2019
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Arnavutköy’de çiftçilerle bir araya gelerek Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörün deneme sürüşünü gerçekleştirdi.

Bakan Pakdemirli, "Güçlü bir traktör. Ama en önemlisi yakıt tasarrufu bakımından oldukça iyi, sessiz ve çevre dostu. Seri üretim ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim tek bir önceliğimiz var. Üreticimiz, çiftçimiz, köylümüz, buna en yakın zamanda, en uygun fiyatla nasıl kavuşacak. En kısa zamanda bunu çiftçimizin hizmetine sunacağız. Normal bir traktöre göre performansı son derece yüksek." dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Arnavutköy'e bağlı Çilingir Mahallesi'nde Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve yerli olarak geliştirilen elektrikli traktörle deneme sürüşü gerçekleştirdi. Tarlada çiftçilerle bir araya gelen Bakan Pakdemirli, çiftçilerle birlikte traktörü inceleyerek traktör hakkında çiftçilere teknik bilgiler verdi. Bakan Pakdemirli daha sonda elektrikli traktöre binerek, traktörün arkasındaki pullukla tarla sürdü.

"SERİ ÜRETİM İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Elektrikli traktörün performans ve teknik bakımdan oldukça verimli olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, "Tarlada oldukça güçlü, kullanımı son derece güzel ve kolay. Normal bir traktöre göre alışmanız biraz zaman alabiliyor. Gazı çok hassas, tabiri caizse kuru tarlada yeri kopararak gidiyor. Güçlü bir traktör. Ama en önemlisi yakıt tasarrufu bakımından oldukça iyi, sessiz ve çevre dostu. Seri üretim ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bizim tek bir önceliğimiz var. Üreticimiz, çiftçimiz, köylümüz, buna en yakın zamanda, en uygun fiyatla nasıl kavuşacak. En kısa zamanda bunu çiftçimizin hizmetine sunacağız. Normal bir traktöre göre performansı son derece yüksek. Normal bir traktör ile böyle bir tarlada 6-7 km ile hız ile çalışırken elektrikli traktörümüzle 20 km hız ile çalışabiliyoruz. Traktör çok güçlü olduğu için, kısa sürede bir tarlayı sürebiliriz." dedi. 

"YAĞLI TOHUM DESTEK ÖDEMELERİ YARIN 18.00'DE YAPILACAK"

Bakan Pakdemirli, "Yağlı tohum destek ödemelerimizin yüzde 70'ini kışın ödemiştik, 2 milyar lira olarak. Geriye kalan yüzde 30'luk kısım olan 1, 2 milyar lirayı da yarın akşam saat 18.00 itibariyle çiftçimizin, köylümüzün hesabına yatıracağız. Bayram öncesi ödemeler yapılmış olacak." diye konuştu.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN BAYRAM MESAJI

Pakdemirli, "Tüm vatandaşlarımızın, çiftçi ve üreticilerimizin bayramını şimdiden kutluyorum. Sevdikleri ve aileleri ile nice bayramlara ulaşırlar. Bakanlığımız bayram öncesi tüm tedbirlerini aldı. Hem büyükbaş hem de küçükbaşta yeterinden fazla kurbanımız var. Geçen yıla oranla yüzde 50 daha fazla kurbanlığımız şuan pazarlarda var. Gerekli tüm tedbirleri aldık bakanlık olarak. Hayvan sağlığı uygulamamız olan HAYSAK var. Akıllı telefonlarına HAYSAK uygulamasını indiren vatandaşlarımız, alacakları kurbanlık ile ilgili tüm bilgileri görebilecekler. Hayvanın hastalığından tutun, aşısı ve tüm şeceresine bu uygulamadan bakabilecekler. Hayvanın sağlıklı olduğuna dikkat etsinler ve hayvanlarını yine bizim onayımızın olduğu kesim merkezlerinde sağlıklı bir ortamda keserek ibadetlerini gerçekleştirsinler." dedi

 

"BÖLGEMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN GÜZEL BİR ÇALIŞMA"

Deneme sürüşüne katılan çiftçilerden Ömer Nizam traktör hakkında, "Bölgemiz ve ülkemiz için güzel bir çalışma. Arkamızda gördüğümüz traktör elektrik gücü ile çalışıyor. Yakıt tasarrufu yönünden oldukça güzel bir traktör. Çiftçinin en büyük masraflarından birisi mazot. Biz de çiftçiler olarak özellikle mazot konusunda çok sıkıntı yaşıyorduk. Bu traktör sayesinde yakıttan elde ettiğimiz tasarruf ile zamandan da tasarruf etmiş olacağız. Biraz daha başka yerlere para harcayabileceğiz." dedi. Bakan Pakdemirli, test sürüşünden sonra Çilingir Mahallesi'ne geçti. Pakdemirli kadınlarla bir araya gelerek kendilerine ikram edilen gözlemeden yedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.