Site Rengi

HABER ÖZETİ
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
DOLAR 32,5671
EURO 34,9928
ALTIN 2.421,67
BIST 9.722,09

“Bana ders vermeyin” diyen İmamoğlu, 2023 bütçesinin hesabını veremedi!.

“Bana ders vermeyin” diyen İmamoğlu, 2023 bütçesinin hesabını veremedi!.
09.10.2022
A+
A-

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılı bütçesini yasal süre içerisinde yasal makamlara sunamadığını açıkladı. Söz konusu olay akıllara Ekrem İmamoğlu’nun 18 Ocak 2022 tarihinde yaptığı, ‘Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar. Akıllarını başlarından alırım’ sözlerini getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin; 2023 yılı bütçe tasarısını İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunamadığı ortaya çıktı.

Belediyeler her yıl hazırladıkları bütçe tasarılarını Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na sunmakla yükümlü bulunuyor. Türkiye’de bin 391 belediye bulunduğu, sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 bütçe tasarısını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunamadığı bildirildi.

2023 BÜTÇE TASARINI BAKANLIĞA GÖNDERMEMİŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetim Genel Müdürü Turan Konak’ın 6 Ekim 2022 tarihli yazısında; “2020 ve 2021 yılı bütçe gerçekleşmeleri ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı hariç olmak üzere 2022 yılı bütçe rakamları ve 2023, 2024, 2025 yıllarına ait bütçe tahminlerine ilişkin yerel yönetimlerden toplanan veriler icmal edilerek butceuygulama@sbb.gov.tr adresine e-posta ile iletilmiştir” deniliyor.

Belediye Kanunu’nun 62 maddesinde “Bütçenin hazırlanması ve kabulü” başlıklı bölüm yer alıyor. Söz konusu maddede; “Belediye başkanı tarafından hazırlanan bütçe tasarısı eylül ayının birinci gününden önce encümene sunulur ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediye bütçe tahminlerini konsolide eder ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu uyarınca merkezi yönetim bütçe tasarısına eklenmek üzere eylül ayı sonuna kadar Maliye Bakanlığına bildirir. Encümen, bütçeyi inceleyerek görüşüyle birlikte kasım ayının birinci gününden önce belediye meclisine sunar” deniliyor.

GÖKSU: “BÖYLE BİR BECERİKSİZLİĞİ NASIL BECERDİNİZ?”

Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu: “Böyle bir beceriksizliği nasıl becerdiniz? CHP’li İBB Başkanı, belediyenin 2023 bütçesini hazırlayıp ‘yasal süre içerisinde’ ilgili makamlara sunamadı. Yönettiği belediyenin ‘hesabını’ yapamayanların ‘başka hesaplar’ peşinde koşmasını İstanbulluların takdirine bırakıyorum.”

‘İBB’NİN GÖRÜŞÜLMESİ GEREKEN YASAL 2023 BÜTÇESİ MEVCUT DEĞİLDİR’

İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Avukat Murat Türkylmaz: “Belediye Kanunun 62’nci maddesi gereğince Belediye Başkanı tarafından hazırlana bütçe tasarısı Eylül ayının 1’inci gününden önce encümene sunulup Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına gönderilmelidir. Encümen, bütçeyi inceleyerek görüşüyle birlikte Kasım ayının 1’inci gününden önce belediye meclisine sunar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kanunun amir hükmü hükümleri gereğince ; bütçe tasarısını İBB Encümenine sunmadığı gibi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na da göndermemiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2022’de görüşülmesi gereken yasal ve meşru bir 2023 bütçesi söz konusu değildir. Geçmiş olsun”

İBB Meclis Üyesi Erdem Kertişçi: “Her fırsatta arkasına saklandığınız 16 milyonun, ‘Gün gelecek yüzüne bakamayacaksınız’ demiştik. 16 milyon vatandaşımız adına soruyoruz. Şu akılları alacağınız bütçe bilginize bir sorun bakalım. Bütçe nerede?”

İBB Meclis Üyesi İlyas Duran: “İmamoğlu’nun İBB yönetimi boyunca çokça şahit olduğumuz skandalları bir kenarı bırakıyoruz. Koca İBB’nin bütçe raporunun sunulmaması nedir? 100 milyar liralık bütçeye sahip, Dünyanın en güzel şehri istanbul… Beceriksiz bir yönetim yüzünden bütçe yapamaz hale geldi. Utanacak yüzün var mı?”

İBB Meclis Üyesi Halit Cebeci: “Bütçesini hazırlamaktan aciz Ekrem İmamoğlu sürekli engelleniyoruz yalanına sığınıyor”

İMAMOĞLU: “BANA BÜTÇE DERSİ VERMEYE KALKMASINLAR”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; 18 Ocak 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, “Bana bütçe dersi vermeye kalkmasınlar. Akıllarını başlarından alırım” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.