Site Rengi

HABER ÖZETİ
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
DOLAR 32,5691
EURO 34,7564
ALTIN 2.492,34
BIST 9.524,59

Barış Pehlivan “darp edilmedim” diye imzayı böyle attı!. İşte Silivri Cezaevi’nden o görüntüler… (video haber)

Barış Pehlivan “darp edilmedim” diye imzayı böyle attı!. İşte Silivri Cezaevi’nden o görüntüler… (video haber)
18.05.2020
A+
A-

Libya’da görev yaptığı sırada şehit olan MİT görevlileri ve ailelerinin ifşa edilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde tutuklanan Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan’ın cezaevine girdiği sırada darp ve cebir görmediğine ilişkin tutanağı imzaladığı anlar ortaya çıktı. Pehlivan’ın 6 Mart günü Silivri Cezaevi’nde X-ray cihazından geçip tam saat 23:29’da tutanağı imzaladığı görülüyor. Görüntülere göre Pehlivan, tutanağı imzalarken hiç tereddüt etmiyor. Üstelik bu tutanağı darp edildiği iddia edilen anlardan yaklaşık 50 dakika sonra imza altına alıyor. İşte SABAH’tan Abdurrahman Şimşek’in haberinin detayları…

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, MİT şehidini deşifre ettiği gerekçesiyle 6 Mart’ta tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne götürülmüştü. Oda TV, Pehlivan’ın cezaevine kabul sırasında bir gardiyan tarafından darp edildiğini iddia etmişti. Pehlivan’ın avukatları iddia ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şikâyet üzerine başlattığı soruşturma başlatarak cezaevine ait güvenlik kamerası görüntüleri inceleme altına alındı. Bilirkişi tarafından hazırlanan görüntü izleme raporunda, Barış Pehlivan’ın görevli infaz koruma personelleri tarafından kayıt işlemleri ve üst aramasının yapıldığı ardından koğuşa yerleştirildiği, herhangi bir fiziki müdahale ya da gayri nizami hareketin yaşanmadığı ifade edildi.

DARP VE CEBİR GÖRMEDİM DİYE İMZA ATMIŞ
Savcılık soruşturma kapsamında, Barış Pehlivan’ın cezaevine kayıt sırasında ‘Darp ve Cebir görmedim’ yazılı kağıdı imzaladığını, doktor tarafından darp görmediğine dair yazılı tutanakların da bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine soruşturma ile ilgili takipsizlik kararı yazıldı.

İMZALADIĞI ANLAR ORTAYA ÇIKTI
Barış Pehlivan’ın cezaevine girdiği sırada darp ve cebir görmediğine ilişkin tutanağı imzaladığı anlar ortaya çıktı. Görüntülere göre; Pehlivan’ın Silivri Cezaevi’ne 6 Mart günü 22:30’da girdi. Kabul odasında UYAP Bilişim Sistemi Kayıt İşlemleri ve elektronik ortamda parmak izi alma işlemleri yapıldı. Bu işlemlerin yapıldığı oda ve çevresinde yaklaşık 50 dakika kaldı. Bu zaman zarfında darp edildiğine ilişkin hiçbir itirazı kameralara yansımadı. X-ray cihazından geçerek koğuşuna gitmek üzereyken 23:29’da ‘darp ve cebir görmediğine’ dair tutanağı imzaladı.

Yine görüntülere göre Pehlivan, tutanağı imzalarken hiç tereddüt etmiyor. Kendisine uzatılan kalemi ve tutanağı itirazsız şekilde alıp darp ve cebir görmediğine ilişkin notu düştükten sonra kısa sürede imzayı atıp kalem ve tutanağı görevliye uzatıyor. Ardından C Blok 3. kolidordaki koğuşuna yöneliyor.

Ayrıca Barış Pehlivan’ın Şişli Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 6 Mart günü cezaevine getirildiği, cezaevine teslim edilmeden kampüste bulunan devlet hastanesinden darp ve cebir görmediğine dair rapor alındığı, cezaevine girdikten sonra mesai saati dışında olması sebebiyle Pehlivan’ın cezaevi doktoruna 9 Mart günü göründüğü, bu kontrolde de herhangi bir darp izine rastlanmadığı, avukatlarının darp gördüğüne dair şikâyeti aynı gün yani 9 Mart günü akşam saatlerinde yaptığı öğrenildi.

“PEHLİVAN KESİNLİKLE DARP EDİLMEDİ”
Barış Pehlivan’ın Silivri Cezaevi’nde kabul işlemlerini yapan görevliler ifade vermişti. Dosya kapsamında ifade veren Korhan Kütün ifadesinde, olay günü vardiya sorumlusu olarak görev yaptığını, kamera görüntülerindeki mahkum kabul-kayıt odasında Barış Pehlivan’ın kesinlikle darp edilmediğini, hemen önündeki bir olayda taraflardan birinin darp edilmesi veya ortamı gerecek şekilde davranışlar sergilemesi halinde bunu mutlaka fark edeceğini kaydetti. Olayı medyadaki haberlerden görüp öğrendiğini, Barış Pehlivan’ın bizzat kendi el yazısı ile darp cebir görmediğine dair tutanağı yazıp imzaladığını anlattı. Barış Pehlivan’ın kabul-kayıt işlemlerinden koğuşuna götürülünceye kadar tüm aşamada eşlik ettiğini, kendisine ve diğer görevlilere darp-cebir veya başka bir kötü muameleye maruz kaldığına dair herhangi bir beyan ve şikayette bulunmadığını ifade etti. Vardiya sorumlusu olması nedeniyle böyle bir olay yaşansaydı mutlaka müdahale edeceğini beyan etti.

“BARIŞ BEY DİYECEKSİNİZ”
Görevlilerden Osman Bahadır ise ifadesinde, olayın gerçekleştiği iddia edilen mahkum kabul-kayıt odasında bulunduğunu, Barış Pehlivan’ın kayıt işlemleri sırasında hükümlü/tutuklu eşgal formunu doldururken Pehlivan’a cezaevinde hasımı veya ikizi olup olmadığını kayıt işlemleri gereği sorduğunu kaydetti. Pehlivan’ın sıkılmış bir halde ‘Adnan Oktar grubu ve diğer FETÖ’cüler benim hasmımdır’ dediğini, formu doldururken kendisine ‘Barış Pehlivan’ diye seslendiği anda ‘Benimle konuşurken Barış Bey veya siz diyeceksiniz. Ben bu ülkede FETÖ’cüleri yakalatmış bir gazeteciyim. Benimle bu şekilde konuşamazsınız’ dediğini ifade etti. Bu sırada mahkum kabul-kayıt odasına giren Muhammet Baştürk’ün tutuklu Pehlivan’ın arkasından öne doğru eğilerek burasının devlet dairesi olduğunu, sakin olmasını söylediğini, Barış Pehlivan’ın darp-cebir görmediğine dair tutanakta imzası olan infaz koruma memurunun kendisi olduğunu, söz konusu tutanağı Barış Pehlivan’ın imzaladığını beyan etti.

Diğer görevli Erdoğan Kılıç ise ifadesinde, olay anında mahkum kabul-kayıt odasında kamera görüntülerindeki Barış Pehlivan’ın oturduğu sandalyenin karşısında Osman Bahadır isimli memurun oturduğunu, kendisinin ise Bahadır’ın iki metre yanındaki bilgisayarda UYAP işlemlerini yaptığını, Bahadır’ın hükümlü/tutuklu eşgal formunu doldururken Pehlivan’a ‘Cezaevinde ikizi olup olmadığını’ ve formda yer alan diğer soruları sorduğunu, bu soruları sorarken Pehlivan’a ismi ve soyismi ile hitap ettiğini, bunun üzerine Pehlivan’ın ‘Benimle konuşurken Barış Bey veya siz diyeceksiniz. Ben bu ülkede FETÖ’cüleri yakalatmış bir gazeteciyim. Benimle bu şekilde konuşamazsınız’ dediğini, bu anda Muhammed Baştürk’ün içeri girdiğini, Pehlivan’a doğru eğilerek sakin olmasını, burasının devlet dairesi olduğunu söylediğini ancak Pehlivan’ın sırtına vurması veya herhangi bir darp-cebir eyleminde bulunmadığını ifade etti. Kılıç ifadesinde, ‘Ben devletim’ şeklinde bir söz söylemediğini kaydetti. Pehlivan’ın X-ray cihazından geçirilip üst araması yapıldıktan sonra bizzat kendi el yazısı ile söz konusu tutanağa ‘darp-cebir görmedim’ yazdığını ve imzaladığını anlattı.

(sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.