Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3835
EURO 35,0525
ALTIN 2.326,19
BIST 9.098,30

BAŞKAN ERDOĞAN HAREKATA KARŞI ÇIKAN ÜLKERE SESLENDİ!. “İŞGAL DERSENİZ KAPIYI AÇARIZ!.”

BAŞKAN ERDOĞAN HAREKATA KARŞI ÇIKAN ÜLKERE SESLENDİ!. “İŞGAL DERSENİZ KAPIYI AÇARIZ!.”
11.10.2019
A+
A-

Başkan Erdoğan, harekata karşı çıkan ülkelere seslendi: “PKK/YPG işgaline ses çıkarmayanlar, şöyle bir kenara dursun… Biz tehditleri kaynağında kurutacağız.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. “PKK’yı destekleyip büyüterek üstümüze saldılar. Türkiye’nin dizleri üstüne çökeceğini sandılar ama başaramadılar” diyen Başkan Erdoğan şunları kaydetti:

16 BİN TERÖRİSTİ BİTİRDİK 

“Son 4 yılda 7 bin 500 sınırlar içinde toplam 16 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Aynı şekilde DEAŞ’a karşı en ciddi mücadeleyi veren, en somut başarıları kazanan ülke de Türkiye’dir. Bugün DEAŞ tehdidi lafını ağızlarından düşürmeyenlerin daha düne kadar bu örgüte gizli açık ne tür destekler verdiklerini gayet iyi biliyoruz. Sadece ülkemiz üzerinden Suriye’ye geçmeye çalışan DEAŞ sempatizanlarının önlenmesi konusunda nasıl yalnız bırakıldığımızı anlatsak bunların hiçbirinin sokağa çıkacak yüzü kalmaz. Bunlar sadece kendi ülkelerinden Suriye’ye DEAŞ’ı ihraç ettiler. Fransa’dan DEAŞ, Suriye’ye geldi, Almanya’dan geldi, Hollanda’dan geldi ve biz 5 bin 500 DEAŞ’lıyı geldikleri yerlere gönderdik.”

SUSUN! DEMOKRASİ KATİLLERİ

Türkiye’nin yaptığı diğer operasyonlar gibi Fırat’ın doğusundaki amaç Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkıda bulunmaktır. PKK’nın YPG’nin bu işgalini görmeyenler bizim Suriye’nin birliği için attığı adıma laf ediyorlar. Şöyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz. Harekata yönelik eleştirileri asla kabul etmiyoruz. Suudi Arabistan aynaya baksın. Yemen’i bu hale kimler getirdi? Siz önce bunun hesabını verin. Hele Mısır sen hiç konuşamazsın. Ülkende demokrasi katili olan bir kişisin. Yüzde 52 ile seçilmiş olan Mursi’yi mahkemede çırpınarak ölmesine neden oldun. Sisi kınamış, kınasan ne yazar kınamasan ne yazar.”

‘İŞGAL’ DERSENİZ KAPIYI AÇARIZ

“Ey AB kendinize gelin. Bizim operasyonumuzu bir işgal hareketi diye nitelendirmeye çalışırsanız işimiz kolay. Kapıları açarız 3,6 milyon mülteciyi sizlere göndeririz. Kalkmışlar para hesabı yapıyorlar. İkinci taksit olan 3 milyar euroyu göndermeyeceklermiş. Siz hangi sözü yerine getirdiniz?  Rejimin, DEAŞ’ın ve PKK/PYD’nin zulmü yüzünden Suriyeliler evlerini terk etti. Yaklaşık 4 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptık. Biz Kürtlere karşıymışız. Şu anda sadece Kobani’den gelen 300 bin Kürt ülkemizde. Bizi eleştiren ülkeleri kaç tane Suriyeliye kucak açtı. Bu harekatın altına güneyimizde terör devleti kurulmasını engellemek var. Buna izin vermeyiz.”

DEAŞ VARLIK GÖSTERMEYECEK, GÜVENCE VERİYORUM

“DEAŞ’ın en çok zarar verdiği ülkelerden biri Türkiye’dir. Bugüne kadar çok büyük bölümü Türk vatandaşı olmayan 17 bin kişiyi gözaltına almıştır. 151 ayrı ülkeden 77 bine yakın şahsa Türkiye’ye giriş yasağı koyduk. 7 bin 600 kişiyi sınır dışı ettik. DEAŞ’lılara ne yapacağımız soruluyor. Ne yapılacaksa onu yapacağız. Cezaevinde tutulacakları tutacağız, uyruğu olduğu ülkelere gidebilecekleri kabul edilmeleri halinde oraya götüreceğiz. DEAŞ bölgede varlık gösteremeyecektir, bu güvenceyi vermek istiyorum.”

TÜRKİYE Mİ TERÖR MÜ?

“Bizim sınır ötesi harekatın altında güneyimizde terör devletini engellemek var. Buradan tüm NATO ülkesi olanlara sesleniyorum. Başta ABD’ye! Biz Türkiye’yiz. Biz NATO üyesi ülkeyiz. 5. maddeyi gayet iyi biliyorlar. Terör örgütleri NATO üyesi olan Türkiye’ye saldırırken siz buna sessiz kalamazsınız. NATO ülkeleri içinde NATO’ya karşı olan edinimlerini yerine getiren ülkelerden biri Türkiye’dir. Siz Türkiye’yi birkaç tane zibidi terör örgütüne tercih etmeyeceksiniz öyle değil mi?”

BOMBAYI ATAN SİZSİNİZ, İŞGAL MAHARETİNİZ 

“Hıristiyan Suriye vatandaşlarının yaşadığı bölgeye önce roket atıp, ardından ‘Türkiye sivilleri bombalıyor’ diye ortalığı ayağa kaldırmaya kalktılar. Bombayı atan sizsiniz. Askerimizin karşısına çıkacak yüreği olmayanlar, boş buldukları yerlerde sivillere saldırarak gerçek yüzlerini ortaya koyuyorlar. Çocuk katili sizsiniz, kadınlara saldıran, onların katili sizsiniz” diyen Başkan Erdoğan şöyle devam etti:

TESLİM OLANLAR VAR

“Barış Pınarı Harekatı, Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde devam ediyor. Harekat başladığı saatten şu ana kadar 109 terörist öldürüldü. Teslim olanlar ve yaralananlar da var. Terör örgütü yandaşları Türkiye sivilleri bombalıyor diye ayağa kalktılar. Bombayı atan sizsiniz. Sözde siyasi partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. İşgal varsa o sizin maharetinizdir.”

SİYASİLERDEN DESTEK MESAJI

Eski başbakanlar Binali Yıldırım, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Yıldırım Akbulut, Başkan Erdoğan’ı arayarak TSK’nın yanında olduklarını belirtti.

STOLTENBERG BUGÜN ANKARA’DA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün Türkiye’ye geliyor. Stoltenberg, Parış Pınarı Harekatı’yla ilgili “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları var. Korkunç terör saldırılarına maruz kaldı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.