Site Rengi

HABER ÖZETİ
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
DOLAR 32,5706
EURO 34,7604
ALTIN 2.491,29
BIST 9.524,59

“Beyaz Saray, Türkiye’yi kızdırmak istemez”

“Beyaz Saray, Türkiye’yi kızdırmak istemez”
01.12.2022
A+
A-

Türkiye terörün kökünü kurutmakta kararlı… Terör operasyonu sürerken, muhtemel kara harekatı için sular ısınıyor. ABD merkezli Responsible Statecraft, Türkiye’nin sinyallerini verdiği harekatı mercek altına aldı. Haberde, “Türkiye, Suriye’deki düşmanlarının kökünü kurutmak için uzun zamandır görülmemiş bir büyüklükte bir kara harekatına hazırlanıyor. Biden yönetimi, Türkiye’yi Ukrayna’daki ihtilafa karşı çok önemli bir müttefik olarak görüyor ve Beyaz Saray şu anda Türkiye’yi kızdırmak istemiyor” denildi.

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain terör saldırısında altı kişi öldü, 80’den fazla kişi yaralandı. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya adresinden “Hesap zamanı” dendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Vurun’ dedi. Üslerden uçaklar havalandı, Irak’ın kuzeyindeki Kandil, Asos, Hakurk ile Suriye kuzeyindeki Arap Pınarı, Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerindeki hedeflere eş zamanlı olarak ateş yağdırıldı.

MEHMETÇİĞİN NEFESİ ANSIZIN ENSELERİNDE BELİRECEK

Masum sivilleri hedef alan, bebek katillerinin inleri başlarına yıkıldı. Bir süredir devam eden Pençe operasyonlarıyla beli bükülen örgütlerin kökünün kazınma vakti geldi. Ankara’nın sadece havadan operasyonla yetinmeyeceği aşikar… Malumun ilanı dün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi. Yarın, haftaya veya her an… Mehmetçiğin nefesi ansızın enselerinde belirecek…

DENGELER TÜRKİYE’NİN LEHİNE DEĞİŞTİ

Dengeler değişti… Türkiye’nin pek çok ülke için vazgeçilemez bir müttefik haline geldi. Ankara, savunma sanayisinden çıkan yerli ve milli silahlarla rüştünü ispatladı.

ABD’nin İran’daki muhtemel gelişmeler nedeniyle Türkiye’yi tamamen karşısına almak istememesi, Ankara-Şam ilişkilerinin bir sonraki evreye geçebilmesi için ihtiyaç duyulan güven inşası sürecinin somut gelişmelere ihtiyaç duyması Suriye’de terörün tutunduğu dalları bir bir kırdı.

“TÜRKİYE’NİN TEPKİSİ SERT OLDU”

ABD merkezli Quincy Responsible Statecraft Enstitüsü’nün çevrimiçi dergisi Responsible Statecraft, Türkiye’nin sinyallerini verdiği harekatı mercek altına aldı. İstiklal’de meydana gelen hain saldırıdan yola çıkılan haberde olay sonrası “Türkiye’nin tepkisi sert oldu ve Washington’u saldırıda suç ortağı olmakla suçladı ” denildi.

“ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ VERECEĞİZ, HEM DE ÇOK GÜÇLÜ BİR MESAJ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’ndeki patlama sonrası yaptığı açıklamada “Biz bize verilen mesajı aldık, mesajın ne olduğunu da biliyoruz. Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz” dedi. Bakan Soylu, “Bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz, hem de çok güçlü bir mesaj” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’nun sözü gerekli adreslere ulaştı… Haberde, “Görünüşe göre bu sadece başlangıç. Türkiye, Suriye’deki düşmanlarının kökünü kurutmak için uzun zamandır görülmemiş bir büyüklükte bir kara harekatına hazırlanıyor” vurgusu yapıldı.

ABD BİRLİKLERİ ÇAPRAZ ATEŞE YAKALANABİLİR

Haberde, Washington’un terör örgütlerine doğrudan verdiği destek aleni bir şekilde ifade edilerek, “Ve raporlar, Washington’un son zamanlarda Irak’tan Suriye’ye sınırdan bir dizi asker getirdiğini gösteriyor, bu da ABD birliklerinin çapraz ateşe yakalanabileceği anlamına geliyor.” denildi.

İki NATO müttefiki olan ABD ve Türkiye PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor, fakat ABD’nin terör örgütü YPG’ye tutumu farklı…

Haberde, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü Kirby’in değerlendirmelere yer verildi. Kirby, bölgedeki son gelişmelerde kendilerini endişelendiren hususun ise ‘Suriye Demokratik Güçleri’ ismini verdikleri PKK/PYD-YPG’nin ‘DEAŞ terör örgütü ile mücadelesi’ olduğunu kaydederek, “Bölgedeki bir harekat, ortağımız olan SDG’nin DEAŞ terör örgütü ile mücadele yeteneklerini sınırlayabilir. SDG ile bu yüzden ortaklık yapıyoruz ve DEAŞ terör örgütü üzerindeki baskıyı sürdürmek istiyoruz.” sözlerini sarf etmişti.

WASHİNGTON ÖNCELİKLERİNİ YENİDEN AYARLAMAK ZORUNDA KALDI

Fakat tüm bu sert sözlere rağmen gerçek gün gibi ortadaydı. Haberde, “Gulf State Analytics’ten Giorgio Cafiero’nun Responsible Statecraft’a söylediği gibi, bu sert sözlere rağmen Ukrayna’daki savaş Washington’u önceliklerini yeniden ayarlamaya zorladı.” denildi.

Haberde şu ifadelere yer verildi; Cafiero, Ankara’nın Kiev’e silah sağlama ve savaşan taraflar arasındaki müzakereleri ılımlılaştırmadaki kilit rolüne dikkat çekerek, “Biden yönetimi, Türkiye’yi Ukrayna’daki ihtilafa karşı çok önemli bir müttefik olarak görüyor” dedi. Beyaz Saray şu anda Türkiye’yi kızdırmak istemiyor.

(Star)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.