Site Rengi

HABER ÖZETİ
Atı alan Üsküdar’ı geçti, devlet daha yeni fiyat denetimine başladı!.
Mustafa Varank’tan Deniz Zeyrek’e Hodri Meydan!. 2 GÜN GEÇTİ, HAYSİYETİN VARSA AÇIKLA!.
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
DOLAR 32,4960
EURO 34,9488
ALTIN 2.429,76
BIST 9.795,23

Bill Gates, yine kehanette bulunup dünyayı kurtarma planını açıkladı!. (video haber)

Bill Gates, yine kehanette bulunup dünyayı kurtarma planını açıkladı!. (video haber)
24.04.2021
A+
A-

Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgınının iklim değişikliğiyle mücadeleye kıyasla çok daha kolay sonlandırılabileceğini açıklayan Bill Gates, şimdi de yaşanan küresel iklim krizi nedeniyle dünyayı bekleyen büyük tehlikeden ‘nasıl korunulması gerektiği’ni anlattı.

ABD’nin ev sahipliğini üstlendiği, 40 dünya liderinin katıldığı iklim zirvesi sona erdi. 22-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen zirvede, gelecek 10 yıl içinde karbon emisyonunun azaltılması, iklim faaliyetlerinin özellikle de istihdam ayağı üzerinden ekonomik faydaları, dönüşüm teknolojileri ve küresel iklim değişikliği için çalışan devlet dışı aktörlerin tanıtılmasına odaklandı.

Bill Gates’ten dikkat çeken yazı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel gibi dünya liderlerinin katıldığı zirvenin ardından Microsoft’un kurucusu Bill Gates, yayınladığı bir yazıyla dünyanın gündemine oturdu.

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan ve son aylarda sık sık koronavirüs salgını ve dünyayı bekleyen diğer tehlikelere karşı açıklamalarda bulunan Gates, iklim değişikliğinin dünya için koronavirüsten çok daha büyük bir tehlike olduğunu vurgulamasıyla olay yaratmıştı.

“Premium Yeşil Sıfır” planı

İklim kriziyle ilgili görüşlerini, yayınladığı yazıda dile getiren ABD’li iş insanı, önemli açıklamalarda bulundu. İklim kriziyle mücadele fosil yakıtların kullanılmasının büyük bir engel teşkil ettiğini vurgulayan Gates, “İklim değişimi inanılmaz karmaşık bir konu ve bugünün teknolojilerini kullanarak bu konudaki hedeflerimize ulaşmamız mümkün değil. Bunun sebebi şu an kullandığımız fosil yakıtların iklim dostu sıfır karbon örneklerine göre çok ucuz olması. Dünyanın tümünde insanlara sahip oldukları konforlu yaşam tarzının devamı için mutlaka sıfır karbon ürünlerin ulaşılabilir ucuzlukta olması gerekiyor. Ben buna ‘Premium Yeşil Sıfır’ adı veriyorum.” ifadelerini kullandı.

Üç aşamalı eylem planı

Krizle mücadelede temiz bir ekonomiye geçiş yapmanın hayati önem taşıdığını belirten Gates, dünyayı kurtaracağını söylediği üç aşamalı eylem planına da açıkladı.

“Karbon emisyonları yok edilmeli”

Öncelikli maddenin ekonomik kaynaklı karbon emisyonlarını yok etmek için sıra dışı teknolojileri geliştirmek ve uygulamak olduğunu vurgulayan Gates, teknolojinin önemine dikkat çekti.

Gates, planın ikinci aşamasına ilişkin, “Piyasaların yenilikçi projeleri fonlamak ve uygulamak konusunda mutlaka baskı yapılmalı. Bunun için de teknolojileri maddi olarak destekleyecek yaratıcı yollar bulmak ve rekabet ortamını fosil yakıtlarla rekabet edebilecek düzeye getirmek gerekli.” açıklamasında bulundu.

“Küresel iş birliği” vurgusu

Planının can alıcı noktasının yeni politikalar olduğuna dikkat çeken Gates, “Hükümetler ve büyük şirketler bu geçiş sürecinin daha ucuz ve hızlı olabilmesi için yeni politikalar geliştirmeli ve dünya liderleri bu zorlu sürece destek olanlara teşvik edici ödüller vermeli” ifadelerini kullandı.

Dünyayı kurtaracak üç aşamalı iklim planında küresel iş birliğini önemini vurgulayan Gates, uluslararası arenada tek bir amaç doğrultusunda bir araya gelecek devletlerini birleşiminin oldukça heyecan verici olduğunu vurguladı.

O projeye destek verdi

Üç aşamalı planıyla olay yaratan Gates’in, bu amaç doğrultusunda Harvard Üniversitesi’nin projesine destek verdiği ortaya çıktı. ABD basınında yer alan haberlere göre Gates’in Dünya’yı soğutmak için stratosfere milyonlarca ton toz kireçtaşı püskürtme projesine destek verdiği ortaya çıktı.

3 milyon dolar harcanacak

Kireç taşı püskürtme projesini bu yıl ilk defa test edecek olan Harvardlı bilim insanları, haziran ayında yapılacak denemede yeryüzünden 12 mil yüksekliğe çıkarılacak balonlarla stratosfere toz kireçtaşı sıkacak. Bu sayede Güneş’ten gelen ışınları azaltmayı ve gezegeninin ısınını düşürmeyi planlayan proje için tam 3 milyon dolar harcanacağı belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.