Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5963
EURO 34,8549
ALTIN 2.496,68
BIST 9.633,32

Çalışanları ve üyeleriyle tam dayanışma içinde olan Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, pandemi sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu!.

Çalışanları ve üyeleriyle tam dayanışma içinde olan Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, pandemi sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu!.
28.01.2021
A+
A-

Odak noktası “İNSAN” olan  Öz Taşıma İş, 8 yıllık varlığına rağmen Temmuz 2020 verilerine göre 21 bin 867 üyesi ile Taşımacılık iş kolunda 2. Sendika konumunda ve her geçen gün ailesine yeni üyelerin katılımıyla felsefesini hayata geçirdiği gibi gücüne güç katıyor.

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanı Yasin Sevgili, Covid-19 sonrası taşımacılık sektöründe ortaya çıkan büyüme ve istihdamı kaybetme riskine karşı yatırımcıları ve işverenleri uyardı. Sevgili, “Salgının biteceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Sevgili, ''Salgının biteceği gerçeğini göz ardı etmemeliyiz''

Sevgili, salgın hastalığa yakalanan üyelere yönelik, Genel Başkan ve Yönetim Kurulu kararıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bir Lokma da Bizden Olsun, temenni ve sloganıyla Covid-19 pozitif üyelerimize karantina dolayısıyla yaklaşamasak da onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına hazırlatmış olduğumuz gıda kolilerini ev adreslerine bırakıyoruz. Şimdiye kadar 1950 üyemize gıda kolisi yardımında bulunduk” dedi.

Koronavirüs'ün taşımacılık sektörüne etkisi

Sosyal Sendikacılık anlayışıyla üyeleri ve çalışanlarıyla her anlamda tam dayanışma içinde olan Öz Taşıma İş, bu anlamda örnek teşkil ediyor.

 

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Taşıma İş, 8 yıl gibi kısa bir zamanda üye sayısını 23 bine ulaştırdı. Yolcu ve yük taşımacılığındaki emekçi kesimi temsil eden Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul Şubesi Yasin Sevgili’nin sendikacılık ve pandeminin etkilerine ilişkin açıklamaları şöyle;

Öz Taşıma İş Sendikası’nın kuruluşu hakkında bilgi verir misiniz?

Öz Taşıma İş Sendikası, insanı ve emeği önceleyerek, yerli ve milli temeller üzerinde ‘erdem ve güvene dayalı, ‘erdemli bir sendikal anlayış inşa etme’ amacı ile 21 Kasım 2012 tarihinde kurulmuştur. Sendikamız 8 yıllık varlığına rağmen Temmuz 2020 verilerine göre, 21 bin 867 üyesi ile taşımacılık iş kolunda ikinci sendika konumundadır. Öz Taşıma İş Sendikası her geçen gün ailesine yeni üyelerin katılımıyla felsefesini hayata geçirdiği gibi gücüne güç katmaktadır.

Öz Taşıma İş, 8 yılda 23 bin üyeye ulaştı

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanlığı olarak çalışmalarınız hakkında bilgi alabilir miyiz?

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul İl Başkanlığı olarak bizler şehrimiz ve bölgemizde bulunan mevcut üyelerimizle Genel Merkezimiz arasındaki bağı canlı ve güçlü tutmak için sürekli olarak üyelerimiz ve işverenleri ile temaslarımızı devam ettirmekteyiz. Bunun yanı sıra üyelerimizin karşılaştığı sorunlar ve çözümü noktasında sendikamızın kendilerine sunduğu her türlü imkân ve desteğin ulaştırılması için çalışmalarımızı aralıksız devam ettirmekteyiz. Sektörde tanışmadığımız tek bir çalışan ve tek bir işveren kalmayıncaya kadar zirveye azim ve kararlılıkla yürümeyi ilke edindiğimizi belirtmek istiyorum.

Öz Taşıma İş Sendikası

Koronavirüs salgınının taşımacılık sektörüne etkilerini değerlendirebilir misiniz? Salgından etkilenen sendika üyelerinize yönelik çalışmalarınız var mıydı?

Pandemi sürecinde özellikle kargo taşımacılığı işlem hacmi sektörde 20 kat, birçok firmada 1,5 ila 2 kat artış gösterdi. Hem bu artışı karşılamak için yapılan yeni istihdamlar hem de sektöre bu dönemde giriş yapan yeni yatırımcıların katkı sağladığı istihdamlar nedeniyle bizim de sorumluluklarımız arttı.  Sendikamızın el uzatması gereken yeni çalışanlarla buluşması gerektiğinde yine sahadaydık. Üyelerimiz arasında pozitif vakalar sebebiyle genel başkanımız ve yönetim kurulumuzun almış olduğu bir kararla da Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. ‘Bir Lokma da Bizden Olsun’ sloganıyla koronavirüse yakalanan üyelerimize karantina dolayısıyla hazırlatmış olduğumuz gıda kolilerini ev adreslerine bırakıyoruz. Şimdiye kadar 1950 üyemize gıda kolisi yardımında bulunduk. Bizler üyelerimizi hiçbir konuda yalnız bırakmadık.

Öz Taşıma İş Sendikası İstanbul - Sarıyer Times

Pandemi döneminde taşımacılık sektörüne ve üyelerinize yönelik ne gibi tedbirler aldınız? Bu zorlu dönemde çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Bizler de her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi öncelikle devletimizin koronavirüsün yayılmasını önleme adına almış oldukları kararlar ve tedbirlere uyduk. Geniş katılımlı toplantılarımızı erteledik. Bazı toplantı ve eğitimlerimizi internet üzerinden gerçekleştirdik. 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan personelimize evden çalışma imkanı sunduk. İşveren ve vekilleri ile birlikte pozitif vakaların arttığı ortamların geçici kapatılması için temaslarda bulunduk. Sadece İstanbul’da bir işyerinin üç defa 14’er gün geçici kapatılması durumu dahi yaşandı ve tüm bunlar olurken biz üyelerimizin yanındaydık.

Öz Taşıma İş, 8 yılda 23 bin üyeye ulaştı

Sevgili, Covid-19 salgını nedeniyle üretim yapan sektörlerde işgücünü tam kapasite kullanamamanın ve hizmet sektörlerinde ise salgını önleme tedbirleri kapsamında uygulanması zorunlu   olan dolaşımı daraltma ve kapanma hallerinin her zamanki kadar tüketime cevap verilebilmesi taşımacılık sektöründe, özellikle de ticari mal ve tüketim malları sevkiyatı açısından büyümeyi beraberinde getirdiğini söyledi.

Taşımacılık emekçileri de destek bekliyor - Dünya Gazetesi

Sevgili, salgın sonrasına da dikkat çekerek  ”pandeminin eninde sonunda yavaşlayacağı ve biteceğini göz önünde bulundurmamız gerçeğini göz ardı etmememizin ve planlı büyüme, sonrasında ise planlı küçülme veya küçülmeyi gerektirmeyecek iş akışlarını keşfetme noktasında eksik kalırsa ki bu mutlaka olacaktır; öyle bir durumda taşımacılık sektöründeki büyüme ve istihdamı kaybetme eğilimi olasıdır. Bu bakımdan yatırımcı ve işverenlerin bu konuda dikkatli olması, çalışanların ise sezonluk düşünmemesi yerli yerinde olacaktır” dedi.

Hizmetix

”BİR LOKMADA BİZDEN OLSUN” PROJESİ

Salgın sürecinde kargo taşımacılığı işlem hacminin sektörde 20 kat, birçok firmada 1.5 ila2 kat  artış gösterdiğini belirten sevgili, artışı karşılamak için yapılan yeni istihdamlar ve sektöre bu dönemde giriş yapan yeni yatırımcıların katkı sağladığı istihdamlar nedeniyle sendika olarak yeni çalışanlarla buluştuklarını dile getirdi.

Sevgili, salgın hastalığa yakalanan üyelere yönelik, Genel Başkan ve Yönetim Kurulu kararıyla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, ”Bir Lokmada Bizden Olsun” temenni ve sloganlarıyla Covid-19 pozitif üyelerimize karantina dolayısıyla yaklaşamasak da onların yanında olduğumuzu hissettirmek adına hazırlatmış olduğumuz gıda kolilerini ev adreslerine bırakıyoruz. Şimdiye kadar 1950 üyemize gıda kolisi yardımında bulunduk” dedi.

Taşımacılık sektörüne pandemi desteği | Yenisöz Gazetesi

”ODAK NOKTAMIZ İNSAN”

Sendikanıza üye olanlar ne gibi avantajlara sahip oluyor? Üyelerinize ne gibi kazanımlar sağlıyorsunuz?

Yetki aldığımız iş yerlerinde Toplu iş sözleşmesi imzalamanın yanında geride bıraktığımız 8 yılda her bir üyemize her yıl ferdi kaza sigortası yaptık. Üyelerimizin düğünlerinde ve Çocuklarının sünnet düğünlerinde 4970 adet çeyrek ve gram altın hediye ettik Üyelerimizin Üniversitede okuyan çocuklarına 2 milyon 65 bin TL burs vererek eğitimlerine katkıda bulunduk. Farklı sebeplerle ihtiyacı olan 110 üyemize 200 Bin TL nakdi yardımda bulunduk. Tüm üyelerimize her Ramazan ve Kurban Bayramlarında kolonya, şeker ve lokum ikramı, yeni yılda yılbaşı hediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ise Kadın üyelerimize çeşitli hediyelerimizi takdim ettik. Sosyal sendikacılık anlayışıyla yaz aylarında, her ilde üyelerimizin eş ve çocuklarının katılımlarıyla, piknikler organize etmek suretiyle adeden bir olduk.

Öz Taşıma İş, 8 yılda 23 bin üyeye ulaştı

Diğer sendikalardan farklı olarak sadece tüzüğümüze yazmakla kalmıyor, dili, rengi, cinsiyeti, inancı, gelir seviyesi ve yaptığı iş ne olursa olsun herkesi bir ve eşit tutan anlayış ile hareket ediyoruz. Özellikle de elimizle birlikte de gönlümüzü birlik ve beraberliğimizin meyvelerinden biri olan lokmamızı bölüşüp uzatıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.