Site Rengi

HABER ÖZETİ
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
DOLAR 32,3613
EURO 34,9886
ALTIN 2.311,25
BIST 9.079,97

CHP’de asansör skandalı büyüyor!.

15.12.2019
A+
A-

CHP’de asansör skandalı büyüyor. Kılıçdaroğlu’nun durumdan haberdar olduğu fakat konunun üzerine gitmediği ortaya çıktı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Başkanı Battal Kılıç, “Biz kamusal hizmet yapıyoruz. Denetim sözleşmeleriyle ilgili iddiaları bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 3 ay önce 29 temmuz’da gidip anlattık. Konuyu partinin MYK üyelerinin tamamı ve çok sayıda PM üyesi de biliyor. Kılıçdaroğlu görüşmemizde bize, ‘Böyle bir şey olamaz. Konuyu arkadaşlarımızla konuşacağım. Makina Mühendisleri Odası’yla yapılan protokoller iptal edilmeyecek’ diyerek gönderdi. Ancak geçen ay İzmir, Balıkesir, Manisa, İstanbul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li belediye ile MMO arasında olan sözleşmeler iptal edilip, AND şirketine verildi.” açıklamasında bulundu.

CHP’deki Tuncay Özkan-Engin Özkoç’un giriştiği asansör pazarlığı skandalı büyüyor. Yüzbinlerce asansör denetimi için AND şirketine aracılık edip, CHP’li belediyelerin bir bir bağlanmasına aracılık eden Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ile Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un yaptığı girişimlerle ilgili Makina Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi Başkanlığı ilk kez açıklama yaptı.

‘ÖZEL ŞİRKETLER DÜZGÜN DENETİM YAPAMIYOR’

Sabah’ta yer alan habere göre, MMO İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç “Biz kamusal hizmet yapıyoruz. Denetim sözleşmeleriyle ilgili iddiaları bizzat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 3 ay önce 29 temmuz’da gidip anlattık. Konuyu partinin MYK üyelerinin tamamı ve çok sayıda PM üyesi de biliyor. Kılıçdaroğlu görüşmemizde bize, ‘Böyle bir şey olamaz. Konuyu arkadaşlarımızla konuşacağım. Makina Mühendisleri Odası’yla yapılan protokoller iptal edilmeyecek’ diyerek gönderdi. Ancak geçen ay İzmir, Balıkesir, Manisa, İstanbul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li belediye ile MMO arasında olan sözleşmeler iptal edilip, AND şirketine verildi. Bu konuları kamuoyu önünde çok konuşmak istemiyorduk. Ancak artık bıçak kemiğe dayandı. Biz kamu hizmeti yapıyoruz. Özel şirketler bu denetimleri maalesef doğru düzgün yapmıyor. İleride oluşabilecek vahim olaylarla ilgili de Kılıçdaroğlu’na bilgi aktardık” dedi.

EN SON RANT VURGUN BAKIRKÖY’DE…

CHP’li Muharrem İnce’nin parti içindeki çete dediği Özkan-Özkoç ikilisi en son 11 Eylül’de Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret etmiş, bu ziyaret sonrası ilçe belediyesinin2020’deki denetimleri AND firmasına bağlanmıştı. Türkiye genelinde 500 milyon liraya ulaşan asansör rantı için geçen kasımda İzmir, Balıkesir ve Manisa’daki CHP’li ilçe belediye başkanlarını telefonla arayaran Özkan-Özkoç ikilisi “Genel başkanın talimatı. Denetim işini AND’ye vereceksiniz. Sizinle görüşmeye şirket yöneticisi Bahri Şahin gelecek” demişti. Bu görüşmelerin ardından 2010-2012 arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Şahin, yıl sonu sözleşme yenileme dönemi olması sebebiyle CHP’li belediyeleri ziyaret etti. Türkücü İzzet Yıldızhan’ın da ortakları arasında yer aldığı AND firması, CHP’li birçok belediyenin denetim işini aldı.

‘MMO’YA YETKİ DARBESİ YAPILDI’

İzmir ve İstanbul’daki birçok CHP’li ilçe belediyeSİ, Makina Mühendisleri Odası ile asansör denetimi konusunda yaptıkları protokolü ard arda iptal ederek özel firmaya geçti. Bu yapılanın, “Yetki darbesi” olduğunu savunan Kılıç “İstanbul’da sadece Kadıköy, Kartal, Adalar ve Beşiktaş kaldı. Onlara da ‘İptal edin’ baskısı geldiğini biliyoruz” dedi. 2011’de yönetmelik değişikliğiyle bu sektörde özel firmaların önünün açıldığını belirten Kılıç, “CHP’li belediyelerle özel firmalarla anlaşmasi için bizzat genel başkan yardımcılarının devreye girmesi üzüntü verici bir durum. Sadece İstanbul’da Bakırköy, Silivri, Sarıyer, Maltepe, Beylikdüzü, Bakırköy belediyeleri bizimle sözleşmelerini son iki yılda iptal edip AND şirketiyle anlaşma yaptı. İzmir’de Çiğli, Menemen, Gaziemir’in de bulunduğu CHP’li belediyeler de bunları izledi” diye konuştu.

ASANSÖRLE NE İŞİNİZ VAR?

MMO İstanbul Şube Başkanı Battal Kılıç “Belediyelerle yapılan görüşmelerde neler konuşulduğu konusunda bilgilerinin olmadığını belirterek “CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un asansör işleriyle ne işleri var? Bu konuya neden bu kadar ilgililer? Kendi mesleki uzmanlık alanları mı? Belediye başkanlarına baskı uygulamak nedir? Bunu açıklamalılar” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.