Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3613
EURO 34,9612
ALTIN 2.325,57
BIST 9.079,97

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kararlar’ın işçi kıyımı yargıdan döndü!.

CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Kararlar’ın işçi kıyımı yargıdan döndü!.
24.03.2021
A+
A-

Adana iş mahkemelerinin; Adana Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan 328 kişinin işe iadesine karar verdiği ortaya çıktı. Adana Büyükşehir Belediyesi’nden 2 bin 484 kişinin işinden ayrıldığı mahkeme kararıyla geri dönen kişi sayısının 328 olduğu, bin 387 kişinin de iş akdinin feshedildiği bildirildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Gülaçtı; Adana Büyükşehir Belediyesi’nin işten çıkardığı personele ödediği rakamın 25 milyon TL olduğunu açıkladı. Gülaçtı, söz konusu rakamın tüm işçilerin alacağı geri dönüş rakamları ile ve ihbar tazminatlarıyla birlikte rakamın 77 milyon 200 TL’ye çıkacağını bildirdi.

Ozan Gülaçtı; “25 milyon TL kamu zararı kesinleşti. Diğerlerinin mahkeme süreci devam ediyor ve tek tek işe dönüş alıyorlar. Toplam kamu zararı SSK ve diğer giderlerde eklendiğinde 100 milyon TL’yi geçecek” dedi.

“Belediyemizin iş gücüne ihtiyacı olduğu net şekilde ilan ediliyor”

Ozan Gülaçtı; Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar‘ın 210 işçi alımı için ilana çıktığını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Sayın Zeydan Karalar ve yönetimi yaklaşık 210 işçi alımı için İŞ-KUR vasıtasıyla ilana çıktı. Ağır vasıta şoföründen, güvenlik görevlisine kadar çeşitli başlıklarda işçi alımı yapılmak isteniyor. Belediyemizin iş gücüne ihtiyacı olduğu net şekilde ilan ediliyor. Göreve geldikten hemen sonra işten çıkarılan, ekmeklerinden edilen binlerce kardeşimizin suçu neydi? Biz siyasi soykırım yapıldı derken itiraz eden, hayır çok fazla işçi vardı diyen ya da asılsız şekilde bu kardeşlerimize bankamatikçi damgası vuran ama geçen sürede bunu ispat edemeyen yönetim için ne değişti de işçi ihtiyacı olduğunun farkına varıldı.”

“İşlerinden edilen 210 kişi yeniden işlerine iade edilmedi?”

“İşçi alımı yapılacaksa, bu ihtiyaca vakıf olunduysa neden işlerinden edilen ve mahkemesi devam eden işçi kardeşlerimizden en azından 210 kişi yeniden işlerine iade edilmedi? Amaç iş gücü kazanmak mı yoksa kendi siyasi görüşünüze yakın çevrelerden belediyeye personel almak ya da örtülü seçim ortaklarınıza ödemeniz gereken diyeti onların refere ettiği çeşitli kişileri işe alarak az da olsa ödemek mi?”

“8 aylık maaşlarının tamamını ödemek zorunda kalacaksınız”

“Bir gece yarısı attığınız kısa bir SMS’le işten çıkardığınız kişi sayısı ASKİ ile birlikte 2 bin ila 3 bin kişi arasında… Ben hesabı 2 bin kişi üzerinden yapayım ki konuya itiraza mahal bırakmayalım. Bu 2 bin kişinin işe iade davaları devam ediyor ve geri dönüş almaları kuvvetle muhtemel. Bu kardeşlerimiz göreve dönerlerse tamamına haksız yere dışarıda tutuldukları şu an itibariyle 8 aylık maaşlarının tamamını ödemek zorunda kalacaksınız. Üstelik iş güçlerinden faydalanmadığınız 8 ayın ücretlerini…”

“77 milyon 200 bin lira kamu zararı”

“2 bin kişi için; aylık ortalama 3 bin Türk Lirasından 8 aylık maaş ödemesi 48 milyon yani eski para ile 48 trilyon Lira yapıyor. Bu kardeşlerimizin yine ortalama 4 yıllık işçiler olduğunu varsayarsak kişi başı 12 bin Türk Lirasından toplam 24 milyon lira yani yine eski parayla 24 trilyon lira da kıdem tazminatları çıkıyor.”

“4 yıl çalışan birisi için 26 günlük hesaplandığında kişi başı 2600 TL yani genel toplamda 5 milyon 200 bin lira da ihbar tazminatı alacağı oluşuyor. Genel toplamda ortaya çıkan rakam 77 milyon 200 bin yani 77 trilyon 200 milyar Türk Lirası. Bu rakamlara SSK ve diğer vergiler dahil olmadığı gibi kanunun öngördüğü ödeme yapılacak tarihe kadar hesaplanacak olan faizlerde dahil değil.”

“25 milyon TL kamu zararı kesinleşti. Diğerlerinin mahkeme süreci devam ediyor ve tek tek işe dönüş alıyorlar. Toplam kamu zararı SSK ve diğer giderlerde eklendiğinde 100 milyon TL’yi geçecek.”

“Bu kardeşlerimizi işlerinden edip helal kazançları ile oynuyor, belediyemizin bu insanların işgücünden faydalanmasının önüne geçiyor, siyasi reflekslerle aldığınız bu kararların faturasını da işçi kardeşlerimizle birlikte Adanamıza ve Adanalılara ödetiyorsunuz.”

“Tüyü bitmemiş yetimin hakkını, Adanamıza onlarca proje kazandıracak büyük bir meblağı yok yere çarçur ediyorsunuz sonra dönüp borç edebiyatı yapıyor, hizmet üretememe anlayışınıza kılıf dikmeye çalışıyorsunuz. Kabul edin ki siz bu işi beceremediniz, beceremiyorsunuz. Büyük harflerle kurduğunuz cümlelerle, süslü söylemlerle, bilbordlarda yayınladığınız sloganlarla ya da kamuoyunu aldattığınız, yapmadan yaptı gibi göstermeye çalıştığınız sözde icraatlarla bir şehir yönetilmiyor, yönetilemez. Bu iş size ne yazık ki on gömlek büyük geliyor.”

Adana Büyükşehir Belediyesi, işten çıkarılan personele 32 bin 524 lira ödeyecek

Adana 8. İş Mahkemesi; Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) iş akdi feshedilen personelin işine iadesine karar verdi.

Mahkeme; davacının iş akdinin davalı işverence feshine dair işlemin geçersizliğine, davacının davalı Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Personel A.Ş. şirketindeki işine iadesine hükmetti. Adana 8. İş Mahkemesi; iş akdi feshedilen personelin işe alınmadığı takdirde 32 bin 524 lira ödenmesine karar verdi.

Kararda; şöyle denildi:

“4857 sayılı yasanın 21/1-2 maddesi gereğince; davacının yasal sürede başvurmasına rağmen işverenin yasal süresi içinde işe başlatmaması halinde davalılarca müştereken ve müteselsilen ödenmesi gereken tazminat miktarının, işçinin kıdem durumu da dikkate alınarak takdiren 4 aylık ücreti tutarında (brüt 15.704.40 TL) olarak belirlenmesine,

4857 sayılı yasanın 21/3maddesi gereğince; davacı işçinin işe iadesi için işverene süresi içinde başvurması halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinleşmesine kadar boşta geçen süre için takdiren 4 aylık ücret ve haklarının (brüt 16.820.24 TL) davalılardan müştereken ve müteselsilen alınıp, davacıya ödenmesi gerektiğinin tespitine karar verilmiştir..”

(sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.