Site Rengi

HABER ÖZETİ
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
DOLAR 32,5200
EURO 34,7937
ALTIN 2.424,45
BIST 9.730,75

Coronavirüsün 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!.

Coronavirüsün 3 yeni belirtisi daha ortaya çıktı!.
14.04.2020
A+
A-

Koronavirüs belirtilerinden olan öksürük ve ateşin haricinde, koronavirüs kapan çok sayıda insanın gösterdiği ortak üç semptom daha tespit edildi.

Koronavirüs salgını ilk başladığı günlerden itibaren, neredeyse her gün virüsle ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Ateş, öksürük ve nefes darlığının koronavirüsün en büyük belirtileri olduğu artık herkes tarafından biliniyor. Yakın zaman içinde fiziksel ve zihinsel yorgunluk, iştahsızlık, koku ve tat kaybı da koronavirüs belirtileri arasında yer aldı.

Foto - Vaka sayısı arttıkça, hastalığın anlaşılmasını sağlayan semptomlar da netlik kazanmaya başladı. Koronavirüs belirtileri listesine, dikkat etmeniz gereken üç semptom daha eklendi.

Vaka sayısı arttıkça, hastalığın anlaşılmasını sağlayan semptomlar da netlik kazanmaya başladı. Koronavirüs belirtileri listesine, dikkat etmeniz gereken üç semptom daha eklendi.

Foto - Bu semptomlardan, en ilginç olanlarından biri, vücudun içinde beliren vızıltı hissi. Henüz izlenmesi gereken semptomlar olarak resmiyet kazanmasa da, birçok hasta bu belirtiyi yaşadığını sosyal medyadan paylaşıyor.

Bu semptomlardan, en ilginç olanlarından biri, vücudun içinde beliren vızıltı hissi. Henüz izlenmesi gereken semptomlar olarak resmiyet kazanmasa da, birçok hasta bu belirtiyi yaşadığını sosyal medyadan paylaşıyor.

Foto - #MeToo hareketinin de başlatıcısı olan Tarana Burke, partnerinin bu hastalığa yakalandığında cildinde yanma hissettiğini belirtti. @Miafia adlı Twitter kullanıcısı ise, derisinde bir elektriklenme hissi yaşadığını paylaştı.

#MeToo hareketinin de başlatıcısı olan Tarana Burke, partnerinin bu hastalığa yakalandığında cildinde yanma hissettiğini belirtti. @Miafia adlı Twitter kullanıcısı ise, derisinde bir elektriklenme hissi yaşadığını paylaştı.

Foto - Amerika’daki ProHealth Care adlı kurumun yöneticisi Dr. Daniel Griffin, bu duygunun, otoimmün sistemin bir parçası olarak, hastanın sinir sistemindeki karşılığı olabileceğini belirtti. Dr. Daniel Griffin, bu semptomun görüldüğünü kabul ederken, ne kadar yaygınlıkla görüldüğünden henüz emin olunmadığını da ekledi.

Amerika’daki ProHealth Care adlı kurumun yöneticisi Dr. Daniel Griffin, bu duygunun, otoimmün sistemin bir parçası olarak, hastanın sinir sistemindeki karşılığı olabileceğini belirtti. Dr. Daniel Griffin, bu semptomun görüldüğünü kabul ederken, ne kadar yaygınlıkla görüldüğünden henüz emin olunmadığını da ekledi.

Foto - aydedilen bir diğer hafif semptom ise artan tuvalet ihtiyacı. Dr. Diana Gall, sindirim sistemindeki sorunların ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişikliklerin, özellikle daha az katı dışkılamanın, tuvalet ihtiyacının sıklaşmasının bazı sorunların habercisi olabileceğini belirtti.

aydedilen bir diğer hafif semptom ise artan tuvalet ihtiyacı. Dr. Diana Gall, sindirim sistemindeki sorunların ve bağırsak alışkanlıklarındaki değişikliklerin, özellikle daha az katı dışkılamanın, tuvalet ihtiyacının sıklaşmasının bazı sorunların habercisi olabileceğini belirtti.

Foto - Bu belirtilerin tek başına koronavirüs belirtisi sayılmayacağını, ancak yaşanması durumunda insan vücudunda bazı tersliklerin oluşabileceğinin habercisi olarak değerlendirdi.

Bu belirtilerin tek başına koronavirüs belirtisi sayılmayacağını, ancak yaşanması durumunda insan vücudunda bazı tersliklerin oluşabileceğinin habercisi olarak değerlendirdi.

Foto - Bununla birlikte Dr. Diana Gall, daha sonra Covid-19 pozitif olduğu anlaşılan hastalarda erken bir semptom olarak ishalin yer aldığını da ekledi.

Bununla birlikte Dr. Diana Gall, daha sonra Covid-19 pozitif olduğu anlaşılan hastalarda erken bir semptom olarak ishalin yer aldığını da ekledi.

Foto - Koronavirüsle mücadelede karın ağrıları yaşadığını belirten koronavirüs hastası Isla Haslam, ilk karın ağrısı hissettiğinde bunu yediği ağır yiyeceklerle ilişkilendirse de, çok kısa bir süre sonra yüksek ateş yaşayarak koronavirüse yakalandığını farkettiğini söyledi.
Foto - Amerikan Gastroenteroloji Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmada, Çin’in Hubei bölgesinde incelenen 204 koronavirüs hastasının yarısına yakınında ishal, kusma ve karın ağrıları olduğu yer almakta.
Foto - Harvard Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar, testislerinde bıçak gibi ağrıma hissiyle hastaneye başvuran 42 yaşında erkek hastaya yapılan koronavirüs testinin pozitif olduğunu raporladılar.
Foto - Doktorlar, yapılan taramalarda hastanın testislerinde bir sorunla karşılaşmamış olsalar da, sonrasında hastaya yapılan koronavirüs taramalarında akciğerlerde hasar olduğunu gösterdi. İki gün sonra ise hastaya Covid-19 tanısı kondu.
Foto - Hastanın atipik semptomlara sahip olması nedeniyle, muayeneyi gerçekleştiren doktorlar ve diğer sağlık çalışanları virüse maruz kalmış olabilir. Testis ağrısının koronavirüse bağlı olup olmadığı belirsizliğini korurken, bazı virüslerin testisleri etkilediği bilinmektedir.
Foto - Cerrah olarak görev yapan Dr. Vinet, “Kabakulak gibi, testisleri doğrudan etkileyen virüslerin varlığı bilinmektedir. Covid-19’un testisleri etkileyip etkilemediğini zaman gösterecek ancak bu belirti hastaların çoğunda ortak olarak görülen bir şikayet değil” dedi.
Cerrah olarak görev yapan Dr. Vinet, “Kabakulak gibi, testisleri doğrudan etkileyen virüslerin varlığı bilinmektedir. Covid-19’un testisleri etkileyip etkilemediğini zaman gösterecek ancak bu belirti hastaların çoğunda ortak olarak görülen bir şikayet değil” dedi.

Bu belirtilerin dışında, tat ve koku kaybı, fiziksel ve zihinsel yorgunluk, iştah eksikliği, gözlerde ağrı Covid-19 belirtileri arasında.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.