Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
DOLAR 32,5664
EURO 34,8797
ALTIN 2.434,79
BIST 9.645,02

Demokrasi fukarası CHP’nin umudu Joe Biden dönemi resmen başladı..

Demokrasi fukarası CHP’nin umudu Joe Biden dönemi resmen başladı..
20.01.2021
A+
A-

3 Kasım 2020’deki seçimi kazanarak uzun tartışmaların ardından ABD Başkanlık koltuğuna bugün oturan Demokrat Partili Joe Biden, TSİ 19.50’de, başkent Washington DC.’de yemin ederek görevine resmen başladı..

ABD’de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, ABD Kongresindeki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu.

Yemin ederek göreve başlayan Biden’ın konuşması şöyle:

“Başkan yardımcısı Sayın dostum, sayın konuklarım, sevgili Amerikalılar. Bu Amerika’nın günüdür, bugün demokrasinin günüdür, tarihin ve umudun günüdür. Yenilenme ve kararlılığın günüdür. Yıllardır Amerika sürekli test edildi, zorlukların üstesinden geldi.

Bugün yalnızca bir adayın değil bir amacın zaferini kutluyoruz, halkın iradesini kutluyoruz. Tekrar demokrasinin değerli olduğunu öğrendik. Demokrasi kırılgandır, değerlidir. Demokrasi başarısını kanıtladı. Dolayısıyla şimdi yalnızca birkaç gün önce burada şiddet yaşandığını görmüştük. Bir ulus olarak bölünmez biçimde biraraya geldik.

Aynı şekilde uzun zamandır olduğu gibi nasıl bir başkandan bir başkana geçtiğini gördük. Amerika cesurdur, olaylara olumlu bakar. Ulus olarak ne olmamız gerektiğini biliyoruz. Bugün iki partinin de adaylarına kalbimin derinliklerinden gelen şükranla teşekkür ediyorum. Anayasamızın esnekliğinin, gücünün, ulusumuzun gücünün Başkan Charter’in da belirttiği gibi bizimle olduğunu biliyoruz.

Ben yemin ettim ve George Washington ilk başkanlık yemini etmişti. Amerika başkanlara dayanmıyor, hepimizin üzerinde yükseliyor. Biz iyi insanlarız, yüzyıllardır mücadelelerimiz sürüyor. Barışta ve savaşta çok fazla aşama kaydettik. Hala yapacağımız çok şey var. Önümüze bakıyoruz. Önemli imkanlar var önümüzde. Çok fazla şeyi iyileştirmemiz, yeniden inşa edip, kazanmamız gerekecek.

Tarihte çok az sayıda kişi daha fazla zorlukla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Yüzyılda bir virüsler, bu şekilde pandemi oluştururlar. Amerika bir yıl içinde 2. Dünya Savaşı’nda kaybettiği kadar insanı kaybetti. Pekçok kişi işini kapamak zorunda kaldı. Biz tüm insanlar için adalet arıyoruz.

Bu şekilde adaleti aramaya devam edeceğiz. Biz hayatta kalmak için mücadele veriyoruz şu anda. Siyasi aşırıcılığın ötesine geçmeye çalışıyoruz, terörün ötesine geçmeye çalışıyoruz, bunu yenmeye çalışıyoruz ve yeneceğiz de. Amerika’nın ruhunu yeniden yeşertmek için kelimelerin ötesine geçmemiz gerekiyor. Birliğe ihtiyacımız var.

1863’de Abraham Lincoln bir belge imzalamıştı. ‘Eğer benim adım tarihe yazılacaksa bu sözleşmeden dolayı tarihe yazılacak, ruhum burada yer alıyor’ demişti. Bugün yine bir Ocak ayındayız ve ruhum burada. Tüm ruhumla halkımızı biraraya getirmek, birleştirmek istiyorum. Tüm Amerikalıların bu amaç doğrultusunda bana katılması çağrısında bulunuyorum. Düşmanlarımızla, nefretle, aşırıcılıkla, şiddetle, hastalıklarla mücadele etmek için, işsizlikle mücadele etmek için birarada olmamız gerekiyor. Biraraya gelerek harika şeyler yapabiliriz, istihdamı arttırabilirzi, çocuklarımıza güvenli okullarda eğitim verebiliriz, bu virüsün üstesinden verebiliriz. Amerika’yı bir kez daha tüm dünyada iyiliğin timsali haline getirebiliriz.

Virüsün bizi ne kadar etkilediğini bazı güçlerin bizi nasıl böldüğünü biliyoruz. Tarihimiz sürekli mücadelelerle doludur. Amerika’nın ideali eşitliğe dayalı, ırkçılık, korku ve şeytanlaştırmayla her zaman mücadele halindedir hedefleri. 11 Eylül’ü hatırlayın, pekçok zorluk yaşandı ve iyi melekler bizi her zaman korudu.

Yeterince sayıda olduğumuzda biz başarılı olabiliyoruz. Bunu şu an yapabiliriz. Tarih, inanç, akıl birliğe işaret etmektedir. Birbirimizi düşmanlar olarak değil komşular olarak hareket görebiliriz. Birlik etrafında kenetlenebiliriz. Aksi takdirde barış, ilerleme olmayacaktır. Yalnızca sinirli olma d urumu hakim olacak ve kaos egemen olacak. Şu an tarihi bir andayız. Krizler ve zorluklar var önümüzde. Şu an artık ABD olmak gerekiyor, birleşmemiz gerekiyor. Bunu yapharsak size garanti veriyorum, başarısız olmayacağız.

Şu an burada bir şeyleri baştan alalım. Birbirimizi tekrar dinleyelim, duyalım, görelim, saygı duyalım. Siyasetin savaş alanı olması gerekmiyor, her anlaşmazlığın savaş nedeni olması gerekmiyor. Bizim bu kültürü reddetmemiz gerekiyor, olguların manipule edildiği kültürü yok etmemiz gerekiyor. Bizim farklı olmamız gerekiyor. Bence Amerika olduğundan çok daha. Arkamızda bir bina var. İç savaştan sonra burası tamamlandı. Biz başarılı olduk, pekçok şeyin üstesinden geldik. Önümüzde Doktor King’in hayalinden bahsettiği bina var. Binlerce protestocu oy hakkı için yürüdü burada.

Biz de bugün Amerikan tarihinde ilk kez siyasi bir başkan yardımcısının, kadın bir başkan yardımcısının göreve geldiğini görüyoruz. Tam da burada duruyoruz. Burada pekçok kişi barış için hayatını kaybetti. İşte bakın burada bir isyan yaşandı, şiddet yaşandı. İnsanlar demokrasi alanında çalışanlar durdurulmaya çalışıldı, tam da bu kutsal alanda oldu. Bu asla yaşanmayacak, bugün, yarın, benzer bir olay asla yaşanmayacak.

Bizim kampanyamızı destekleyenler için verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Bizi desteklemeyenlere şunu söylemek istiyorum, lütfen bizi duyan, beni ve kalbimi ölçün. Bana katılmıyorsanız katılmayın, barışçıl bir şekilde katılmama hakkınız var. Bu muhtemelen bu ulusun en güçlü olduğu alan. Bir kez daha size söz veriyorum tüm Amerikalıların başkanı olacağım. Size söz veriyorum beni desteklemeyenler için de destekleyenler için olduğu kadar mücadele vereceğim.

Yüzyıllar önce insanların hukuk çerçevesinde biraraya gelmesi sözkonusuydu. Amerikalılar olarak amacımız nedir, fırsatlar, güvenlik, özgürlük, onur, saygı ve gerçek. Amerikalılar olarak bunlar etrafında kenetleniyoruz. Acı bir ders öğrendik. Gerçek var ve yalanlar var. Güç için ve kâr için yalanlar söylenebiliyor bu ülkede. Liderler olarak görevimiz var, anayasımızı onurlandırmak, halkımızı korumamız gerekiyor. Ben pekçok Amerikalının geleceği karanlık gördüğünü biliyorum, işleri konsuunda endişeleniyorlar, bunu biliyorum, aileleri konusunda endişeleniyorlar. Size söz veriyorum, ben bu durumu anlıyorum. Bizim mücadele etmemiz gerekiyor. Size benzemeyen kişiye güven duymayarak yaşayamazsınız. Bizim bu savaşı durdurmamız gerekiyor. Mavi ile kırmızının mücadelesini durdurmamızı gerekiyor. Muhafazakarlar liberallere, kentli kırsala karşı davranamayız. Alçakgönüllü olursak bunu başarabiliriz.”

KAMALA HARRIS YEMİN ETTİ

Kamala Harris, ABD’nin ilk kadın, ilk siyahi ve ilk Güney Asyalı Başkan Yardımcısı olarak yemin etti.

Obama ve Clinton ailesi de yemin töreni için Kongre binasına geldi.

Biden dış politika konusunda oldukça tecrübeli bir isim.

Saat 18.30 sıralarında Joe Biden, başkanlık yeminini edeceği Kongre binasına geldi. Biden’ın yanında yardımcısı Kamala Türkiye’yi de yakından tanıyan ve 2000’lerin başından bu yana iki ülke ilişkilerinin bazı dönüm noktalarında kritik roller üstlenmiş bir siyasetçi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın Başkan Yardımcılığı’nı yapan Biden, 36 yıl boyunca aralıksız Senatörlük yaptı. Bu dönemde Adalet Komisyonu ve Dış İlişkiler Komisyonu üyeliklerinde bulundu. Bir dönem Dış İlişkiler Komisyonu’nun başkanlığını yürüttü. Bu görevleri sırasında Türkiye’yi yakından ilgilendiren birçok konunun içinde yer aldı.

BİDEN KİLİSEYE GİTTİ

ABD Başkanı seçilen Joe Biden, yemin töreni öncesinde kilise ziyareti gerçekleştirdi.

Biden, tören öncesi bir gelenek olan kilise ziyaretine eşi Jill Biden ile gitti.

ABD tarihinin ikinci Katolik başkanı olacak Biden, dua etmek için “St. Matthew the Apostle” Kilisesini tercih etti.

Biden’a başkan yardımcılığına seçilen Kamala Harris ve eşi Douglas Emhoff, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato’daki Cumhuriyetçilerin Lideri Mitch McConnell ve Demokratların Lideri Chuck Schumer da eşlik etti.

Biden, TSİ ile 20.00’da yemin ederek ABD’nin 46’ncı başkanı oldu.

BIDEN’DAN EŞİNE ‘AŞK MESAJI’

Joe Biden,ABD başkanı olarak yemin etmesine yaklaşık bir saat kala Twitter hesabından eşi Jill Biden’a hitaben bir ‘aşk mesajı’ paylaştı. Biden, “Seni çok seviyorum Jilly ve önümüzdeki yolculukta yanımda sen olduğun için daha fazla minnettar hissedemezdim” ifadelerini kullandı.

TRUMP, BİDEN’A MEKTUP BIRAKTI

ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump, bugün görevi kendisinden devralacak seçilmiş Başkan Joe Biden için Oval Ofis’e bir not bıraktı.

ABD, bugün Biden’ın yemin törenine hazırlanırken, Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılışının detayları da belli oldu.

Beyaz Saray Basın Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre Trump, geleneğe uyarak Biden için Oval Ofis’teki masaya bir not bıraktı. Mektubun içeriğine ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ayrıca Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de Kamala Harris’e benzeri bir not bıraktığı belirtildi.

Trump, Biden’ın yemin törenine katılmamış ve sabah erken Beyaz Saray’dan ayrılarak Florida’ya geçmişti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.