Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 379’a yükseldi!.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 379’a yükseldi!.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6’lık iki depremde bilanço her geçen dakika ağırlaşmaya devam ediyor!. Cumhuriyet tarihinin en büyük ikinci depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 2379’a yükseldi!. Sarsıntı nedeniyle 6217 bina yıkılırken 14 bin 483 kişi de yaralandı!.

Kahramanmaraş, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle sarsıldı.  Deprem Kahramanmaraş’ın yanı sıra  Kilis,  Diyarbakır, Adana,  Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da ağır hasara yol açtı. Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi..

Depremde ölü ve yaralı sayısı kaç oldu?.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 2 bin 379 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 bin 483 kişinin yaralandığını, 7 bin 840 kişinin enkazdan sağ kurtarıldığını bildirdi.

Oktay, 338 bin depremzedenin yurtlar, üniversiteler ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki barınma merkezlerine yerleştirildiğini bildirdi.

Bakan Koca: Toplam 2 bin 256 acil sağlık personeli hasar gören illere ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, afetten etkilenen 10 ildeki ekiplere ve ambulanslara ilaveten il dışından 602 ambulans, 187 UMKE timi, 2 ambulans uçak ile toplam 2 bin 256 acil sağlık personelinin hasar gören illere ulaştığını kaydetti.

Bakan Koca, “Devlet, tüm imkanlarıyla yaralarını sarmak için bölgede. Tüm vatandaşlarımızdan dua bekliyoruz. Bu felaketler ancak birlikte dayanışmayla aşılabilir. Ülkede bir seferberlik hali olduğunu biliyoruz. İllerdeki afet koordinasyon merkezleri aracılığıyla koordinasyona katılmak son derece önemli. Hep birlikte yaralarımızı saracağız.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralananlara yapılan müdahaleye ilişkin açıklamada bulunan Koca, şunları kaydetti:

“Afetin yaşandığı şehirlerimizde yaralılara ve hasta depremzedelere ilk tıbbi müdahale, kurulan sahra çadırlarında yapılıyor. İlk müdahalenin ardından hastanelere nakiller sağlanıyor. Acımızı azaltmak için tüm gücümüzle sahadayız.”

AFAD Başkanı Sezer: 130 tane artçı depremimiz söz konusu

AFAD Başkanı Yunus Sezer, AFAD Acil Durum Yönetim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Artçı depremlerin devam ettiğine işaret eden Sezer, “Malumunuz depremin ardından artçılar ve büyüklüğü yine merkezi depreme yakın depremler de meydana geldi, şu anda 130 tane artçı depremimiz söz konusu.” dedi.

Hava yoluyla da afet bölgelerine nakiller yapıldığını dile getiren Sezer, “Bölgede 15 bine yakın arama kurtarma personeli, yine aynı şekilde 5 bine yakın da araç ve iş makinesi görevlendirilmiş durumda.” diye konuştu.

Barınma ihtiyacının karşılanması için 35 bin çadırın bölgeye sevk edildiğini belirten Sezer, şu bilgileri verdi:

“Akşam barınma ihtiyacını sağlamak için 35 bin çadır bölgeye sevk edilmiş. Yine 360 bine yakın battaniye ve çadır içi malzemeler de bölgeye sevk edilmiş durumda. Yıkılan bina sayımız 2 bin 834, yaralı sayımız 8 bin 533 ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı da 1498 olarak son güncellenen rakamlar.”

“Ulaşılamayan bir bölge yok”

Sezer, arama-kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Gazetecilerin sorusu üzerine Sezer, afet sonrasında ulaşılamayan bir bölge bulunmadığını bildirdi. Sezer, Azerbaycan dahil olmak üzere 40’ın üzerinde ülkeden de yardım teklifi olduğu bilgisini paylaştı.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da depremin ardından 51 bin 356 kişinin AFAD gönüllüsü olarak sisteme dahil olduğunu, böylece toplam AFAD gönüllü sayısının yaklaşık 680 bine ulaştığını aktardı.Bir gazetecinin ulaşılamayan yerler olup olmadığına ilişkin sorusuna Tatar, şu yanıtı verdi:

“Nerelerde enkaz olduğu belli, nerelerde yıkılan bina olduğu belli ve bütün buraların hepsine bir şekilde ekipler yönlendirilmiş durumda. Çok geniş bir alan. Bu kadar geniş bir alanda, açıkçası yaklaşık 25 bin civarında arama kurtarma ekibinin olduğu bir alanda, bir anda her yere ulaşmak çok kolay değil. Ama şu anda her yer kontrol altında ve her yere ulaşılmış durumda. Ama halen enkaz olduğu bilinip de oralarda bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerinin başladığı yerler var. Henüz daha yeni yeni başlayan yerler var. Sonuçta şu anda sahadaki her yerde enkazlarla ilgili arama kurtarma faaliyetleri devam ediyor.”

Bölgeye 350 milyon lira tutarında ödenek gönderildi

Tatar, afet bölgesine 250 milyon lirası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından, 100 milyon lirası AFAD’tan olmak üzere 350 milyon lira tutarında acil yardım ödeneğinin sevk edildiğini açıkladı.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a takviye arama kurtarma ekipleri geliyor

Yaşanan depremlerin ardından Türkiye’nin farklı illerinden yola çıkan arama kurtarma ekipleri, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a ulaşmaya başladı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından yaşanan göçüklerde görev alacak çok sayıda sağlık ve arama kurtarma ekibi, Türkiye’nin farklı illerinden deprem bölgesine görevlendirildi.

Beraberindeki ekipmanlarıyla Kahramanmaraş’a ulaşmaya başlayan ekipler, koordinasyon merkezinin yönlendirmesiyle kentin farklı noktalarında görev almaya başladı.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı psikologlar da bölgeye intikal ediyor.

Hatay’da 2 bin 80 personel arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor

Alınan bilgiye göre, depremden etkilenen illerden biri olan Hatay’da enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik çalışmalar sürüyor. 80’i İstanbul’dan, 6’sı Çorum’dan, 13’ü Nevşehir’den, 44’ü Erzurum’dan, 15’i Kırşehir’den, 3’ü Edirne’den, 8’i Kırklareli’nden, 18’i Balıkesir’den, 5’i Yalova’dan, 10’u Tekirdağ’dan olmak üzere 202 AFAD personeli kurtarma çalışmalarına katılıyor. AFAD’a ait 36 araç da bölgede bulunuyor.

Arama kurtarma faaliyetlerinde ayrıca Polis Arama Kurtarma (PAK) timlerinden 164, Doğal Afetler Arama Kurtarma’dan (DAK) 6 personel görev alıyor.

486 gönüllü, 488 itfaiyeci, 200 Milli Eğitim Bakanlığı personeli, 534 sivil toplum kuruluşu gönüllüsü Hatay’daki çalışmalara destek veriyor.

Toplam 2 bin 80 kişinin katılımıyla süren çalışmalarda 5 K9 arama-kurtarma köpeği de faaliyetlerde yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.