Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
DOLAR 32,5306
EURO 34,8564
ALTIN 2.423,34
BIST 9.722,09

Durun Beyler; “Tetikler” demedi, “Tepikler” dedi!.

10.01.2020
A+
A-

Cumhuriyetin ilanından sonra Türk siyaset tarihinde çok çok manivelacı isimler gördüm ama bunun gibisini kendi dönemime denk gelen siyasetçiler içinde de görmedim, siyasi tarihimizde de okumadım Vallahi!.

Daha geçtiğimiz yılın başında CHP İstanbul adayı olarak ismini açıklayana kadar Beylikdüzü’ndeki “Beykonağı” skandalları ile Kamu arsalarına yaptığı villalarla milleti nitelikli dolandırması, bir yakını için karakol basıp Türk polisine CHP desteği ile ağıza alınmayacak kadar ağır küfürler etmesi, ortakları olan öz amcasının mal varlığını iç ederek intihar etmesine sebep olması ve sır gibi saklanan eşek sudan gelinceye kadar dayak yemesi gibi vukuatları ve Gezi’ci vandallarla sokaklarda illegal örgütlerin marşlarını söylediği haberlerden ötürü benim gibi birkaç meslektaşım haber niteliğinde bazı olaylarda ismini duymuştur sadece!. Kıçı kırık bir ilçe de belediye başkanlığı yaptığı için sadece o ilçe de yaşayan seçmenler dışında ismi cismi bilinmeyen birinin bugün sadece 1 yıl içerisinde Türkiye’nin Popstarı gibi her yerde konuşulması gerçekten büyük bir başarı bana göre!.

Çok güzel bir taktiği var!.

Kendi seçmenini o kadar iyi tanıyıp analiz etmiş ki, yalan da konuşsa, işkembeden de sallasa, adı skandallara da karışsa çok iyi biliyor ki CHP seçmeni kendisine verdiği desteği asla geri çekmeyecek kadar sadık ve Genel Müdürü gibi “Şeyh Uçmaz Müridleri Uçurur” misali her ne yaparsa yapsın o hep haksızlığa uğrayan haksızlıkla mücadele eden birisi olacak!.

Ve kendisine oy vermeyen AK Parti seçmeninin de zaaflarını çok iyi yakalamış!.

Öyle ki; kendisinden önceki hizmetlerin bir çoğunun açılışını gövde gösterisi yaparak yeniden açıp ağaç yapraklarına bile kendisini alkışlatsa da kimsenin gıkı çıkmıyor, patatese soğana hatta 25 kuruşluk poşet parasına bile 42 yılını siyasete vermiş bir lideri harcayacak kadar fütursuz bir seçmen kitlesinin gözünü 1 yıllık yalanlarla dolu geçmişi ile boyayabileceğini bile çözmüş!.

Bir ilin valisine “İt” dediği halde milyonlarca insanı gerizekalı yerine koyarak “Ben İt Demedim, Basit Dedim” savunması bile kaç kuruşluk karakteri olduğunu gözler önüne sermesine rağmen İBB koltuğuna elini kolunu sallayarak oturdu Vesselam!.

Daha göreve gelir gelmez “Patlıcan Musakka” şovuyla göz boyamasından, “İsraf” yalanıyla Yenikapı’da sergilediği 1.700 araçtan daha fazlasını aynı günlerde kiralamasından, kimseyi işinden ekmeğinden etmeyeceğine dair genel müdürü ile birlikte verdiği şeref namus sözünü unutup işinden ettiği binlerce insanın çağrısına kulak tıkamasına, seçim öncesi mitinglerinde indirim sözleri verip seçim sonrası ilk icraat olarak “Finansal Düzenleme” adı altında milleti aptal yerine koymasına kadar onlarca süslü yalanına şahit olduk ama 3 yanlış bir doğruyu götürür kuralını bile ters yüz edip her yalanı ve yanlışı ile koca bir kitleyi o bir yerlere götürüyor!.

Anlayacağınız “Suya Götürüp Susuz Getiriyor” birilerini!.

Türkiye’deki seçmenlerin kimin doğru kimin yanlış konuştuğunu önemsemediğini, adı en çok anılanın en iyi pirimi yaptığını, hizmet etmekten çok ağzı laf yapanın daha çok itibar gördüğünü iyi analiz etmiş ve tutturduğu bu yolda dikkatli bir şekilde ilerliyor!.

Cumhurbaşkanından bakanlara, parti yöneticilerinden siyasi kurmaylara kadar herkesi bir şekilde gaza getirmesini çok iyi biliyor mesela!. İsmi ile muhattap alınacağı konularda karşısındaki kişiye önce önce mütevazi bir dil ile yaklaşıyor ve sonra konu her ne olursa olsun küçük bir polemik başlatarak kendisini mağdur duruma düşürdükten sonra o kişiyi halkın hedef tahtasına oturtarak hem kendisini haklı çıkarıyor hem de karşısındakini geçimsiz biri olarak lanse ettirip alacağını alıyor!.

Buyrun ortaya attığı son polemiğe ve o polemiğe katılan tecrübeli isimlere bakın!.

Kararı yıllar önce alınmış Kanal İstanbul Projesi!.

Başkan Erdoğan’ın “Çılgın Proje” diyerek yıllar önce tanıttığı ve Gezi Vandallarının memleketi ateşe verme pahasına yaptığı itirazlarına rağmen günümüze tüm çalışmaları eksiksiz bir biçimde yapılarak getirildi ama bizim kırk ayak başkan Avrupa’da iki tur atıp efendilerinden gerekli talimatları aldıktan sonra gelir gelmez ortaya Kanal İstanbul Pojesini attı!.

Bir kaç çakma prof ve Herbokologtan oluşan bilirkişi heyetinin hazırladığı düzmece raporlarla ile önce kameralar önünde şovunu yapıp dikkatleri üzerine çekti, ardından bunu bir memleket meselesi haline getirerek taa Ankara’daki gerizekalıları bile Bakanlık binası önünde kuyruğa dizip imza kampanyası ile köpürttü!.

Kürsüye çıkan veya kamera gören her siyasetçiyi kazdığı polemik çukuruna çekerek bu aklıevveller sayesinde konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündemine kadar taşımayı bile başardı ve artık anketlerde Recep Tayyip Erdoğan ile yarışan bir siyasetçi etiketi çıkardı ortaya!.

Derdi Kanal İstanbul’un yapılıp yapılmaması falan değil tabii ki!.

Kanal İstanbul yapılmış yapılmamış, deprem olmuş olacakmış, su haritası bozulmuş bozulmamış, İstanbullular yıllar sonra bu kanal yüzünden mağdur olacakmış olmayacakmış herifin şeyinde bile değil!.

En iyi ihtimal, olası bir erken seçimde Cumhurbaşkanı Adayı olarak piyasaya kendisini sürmek!.

En kötü ihtimal, 2023 seçimlerine kadar böyle içi boş polemiklerle iyi bir etiket yaparak güçlü bir Cumhurbaşkanı adayı olarak halkın karşısına çıkabilmek!.

Zaten dünkü programda da kendisi Kanal İstanbul’un depremi tetiklediğini söylemediği ifade ederek yalanın kıçında yuva yaptığını ortaya koydu!.

Yarın çıkıp “Ben Kanal İstanbul Depremi Tetikler demedim, Tepikler dedim derse de kimse şaşırmasın!!!

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.