Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
DOLAR 32,5496
EURO 34,9189
ALTIN 2.424,57
BIST 9.722,09

Ekrem İmamoğlu’nun dikey bahçe katliamına, vatandaştan sert tepki..

Ekrem İmamoğlu’nun dikey bahçe katliamına, vatandaştan sert tepki..
31.05.2021
A+
A-

Geldiği günden bu yana İstanbul’a hizmet değil adeta ihanet eden CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kez de dikey bahçeye göz dikti. Ekrem İmamoğlu yönetimindeki CHP’li İBB tarafından şehir genelinde yol kenarında bulunan duvarlardaki dikey bahçelerin ve çiçeklerin kaldırılması büyük tepki çekerken, İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediyesi Başkanı M. Tevfik Göksu “Bakmayı beceremedikleri gibi kaldırırken de zarar veriyorlar. İşte CHP bu” diye tepki gösterdi. İşte detaylar…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul’un yol kenarındaki duvarlarına yapılan peyzaj uygulamalarını sökmeyi sürdürüyor. İBB en son Zeytinburnu Kavşağı’ndaki duvar peyzajını söktü.

 

İBB’nin duvar peyzajını söktüğünü gösteren görüntüleri paylaşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İBB’ye tepki gösterdi.

“YAPRAKLAR ALKIŞLASIN ŞİMDİ”
Kabaktepe sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Toplu taşıma ve ulaşıma dair çözüm vaatlerini otobüsleri sarıya boyayarak yerine getiren CHP’li İBB Başkanı; çevreye dair vaatlerini de çiçek ve bitkileri söküp duvarları yeşile boyayarak gerçekleştiriyor. Yapraklar alkışlasın şimdi” ifadelerini kullandı.

 

“BAKMAYI BECEREMEDİKLERİ GİBİ KALDIRIRKEN DE ZARAR VERİYORLAR”
İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediyesi Başkanı M. Tevfik Göksu ise İBB’nin dikey bahçeleri sökmesine tepki göstererek, “1 rozete 6 bin 700 lira 1 kg baklavaya 392 lira Çeşme maketine 70 bin lira Buşon açmaya 3 bin lira veren CHP’li İBB, İstanbul’un dikey bahçelerine israf diyor. Bakmayı beceremedikleri gibi kaldırırken de zarar veriyorlar. İşte CHP bu…” dedi.

“İSTANBUL’DA GÜZEL OLAN NE VARSA KURUTMAYA YEMİN ETMİŞLER”
AK Parti ilçe yöneticilerinden de tepkiler gelmeye başladı. AK Parti Sultangazi İlçe Başkan Yardımcısı Hayri Özkardeş: “İşte CHP belediyeciliği, işte yeşil düşmanlığı. Zeytinburnu bağlantı kavşağında bulunan dikey bahçeler CHP’li İBB personeli tarafından sökülüyor. İstanbul’da güzel olan ne varsa kurutmaya yemin etmişler” diye tepki gösterdi.

 

“YEŞİLE KARŞI BİR İBB!!!”
Silivri ve İBB Meclis Üyesi Filiz Güler ise “Zeytinburnu bağlantı kavşağı. Yeşile karşı bir İBB!!! Battı mı arkadaş bu güzellikler yaptığınız iş mi???” dedi.

 

“HİÇ Mİ İÇİNİZ SIZLAMADI”
AK Parti Bahçelievler İlçe Başkan Yardımcısı Gülay Karabay ise “Olanı bozması kolaydır. Mühim olan güzellikleri var edip olanın üzerine daha güzellerini yapabilmektir. Bu dediklerimizde CHP de maalesef yok. İşte CHP budur olanı bozmak. Hiç mi içiniz sızlamadı” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“İBB ÇALIŞIYOR. YAPILANI YIKMAYA ÇALIŞIYOR”
Dikey bahçelerin İBB tarafından sökülmesine sosyal medya kullanıcılarından da tepki geldi. Faik Sönmez isimli sosyal medya kullanıcısı tepkisini şöyle dile getirdi: “İBB çalışıyor yıkım söküm ekipleri görev başında. Zeytinburnu bağlantı kavşağındaki dikey bahçe için harekete geçen İBB ekipleri, yeşil alanı bakımları masraflı olduğu gerekçesiyle sökmeye başladı. İBB çalışıyor. Yapılanı yıkmaya çalışıyor.”

“PARTİLİLERE YÜZBİNLERCE TL İBB BÜTÇESİNDEN YEMEK ISMARLIYORSUN”
Oğuzhan Sevimli ismindeki sosyal medya kullanıcısı ise “Hava kirliliğini azaltan, doğa dostu dikey bahçeler yıllık maliyeti 1 milyon TL diye kaldırılıyorken; kimin olduğu belli olmayan konsere 650 bin TL veriyorsun, partililere yüzbinlerce TL İBB bütçesinden yemek ısmarlıyorsun. Sahi, gezi kaç yaşındaydı başkan? Ekrem İmamoğlu” diye tepkisini gösterdi.

“VERİN BUNLARA TÜRKİYE’Yİ. ÜLKEYİ BAŞTAN SONA YIKSIN VE SİZE DE ‘TASARRUF ETTİK’ DİYE PAZARLASINLAR”
Sabah’ta yer alan habere göre, İsmail Seyhan isimli Twitter kullanıcısı ise İBB’nin dikey bahçeleri sökme görüntülerini paylaşarak, “Burası İstanbul. Zeytinburnu bağlantı kavşağı. Ak Parti Belediyesi tarafından yapılan dikey bahçeler; ‘Bakımları masraflı’ gerekçesiyle sökülüyor. Verin bunlara Türkiye’yi. Ülkeyi baştan sona yıksın ve size de tasarruf ettik diye pazarlasınlar” dedi.

“SİZ BİR ÇEVRE DÜŞMANISINIZ EKREM İMAMOĞLU”
Peyzaj mimarı Muhammed Mustafa Ateş ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, “Bir Peyzaj Mimarı olarak yazıyorum. Dikey bahçeler; mekanların görsellerini geliştirmenin yani sıra özellikle o bölgenin hava kalitesini ve enerji seviyelerini iyileştirmek için kesin ve etkin bir yoldur. Siz bir çevre düşmansınız Ekrem İmamoğlu” ifadelerini kullandı.

“ANLAYIŞ OLSAYDI SÖKÜLMEZDİ ZATEN. ANLAMAYIŞMIŞ!”
Bir diğer sosyal medya kullanıcısı Süleyman Yılmaz ise “Dikey bahçeler hangi estetik anlayışına, hangi çevre anlayışına göre sökülür anlamakta zorlanıyorum. Anlayış olsaydı sökülmezdi zaten. Anlamayışmış” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.