“Önemli bir adım atıldı”

Bu arada, Borne oylamanın ardından yaptığı açıklamada, hükümetin, reform paketini parlamentodan geçirmek için de çoğunluğa sahip olduğuna inandığını söylerken, “Senato’da emeklilik reformu ile ilgili yapılan oylamada önemli bir adım atıldı.” dedi.

“10 gündür gece gündüz aralıksız çalıştık”

Fransa Senato Başkanı Gerard Larcher ise, “Herkesin konuştuğu bu büyük tartışmanın sonuna geldik. Geçtiğimiz 2 Mart’tan beri neredeyse 10 gündür gece gündüz aralıksız çalıştık.” ifadelerini kullandı.

Komite tarafından hazırlanacak nihai taslak, son oylama için hem Senato’ya hem de Ulusal Meclise sunulacak.

Fransız senatörler, geçtiğimiz perşembe günü, reform paketinin bir maddesini 115’e karşı 201 oyla kabul etmiş, diğer maddeler için ise görüşmelerin devam edeceği belirtilmişti.

Fransız Bakan: Çöpler, sağlığı tehdit ediyor

Diğer taraftan, Paris’te biriken çöplere ilişkin kamu harcamalarından sorumlu Bakan Gabriel Attal açıklama yaptı.

Attal, greve saygı duyduğunu ancak bu nedenle başkent Paris’te yığılan çöplerin “güvenlik” ve “sağlık” sorunu teşkil ettiğini söyledi.

Zorla işe dönme prosedürü uygulanabilir

Attal, buna karşı tedbirler alınması gerektiğini ve “zorla işe dönme” prosedürünün devreye sokulabileceğini vurguladı.

Söz konusu prosedür kapsamında, “kamu hizmetinin devamlılığını veya toplumun ihtiyaçlarını ciddi şekilde baltalayan grev durumunda” çalışanlar işe dönmeye zorlanabiliyor.

6 ay hapis, 10 bin euro ceza

Buna karşı çıkan işçilere ise 6 aya kadar hapis ve 10 bin euro ceza uygulanabiliyor. Paris’te 5 bin 400 ton çöpün yığıldığı belirtiliyor.