Site Rengi

HABER ÖZETİ
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
Seçimlerin ardından ilk kabine yarın toplanıyor…
Tatilcilere hakaret eden define kaçakçısı AK Partili Başkan!.
Kur Korumalı Mevduat savsatasının hazineye verdiği zarar 818 milyar TL!.
Savunma Sanayii Başkanlığı: BAYKAR’A VERİLEN DESTEK, TEŞVİK VEYA HİBE YOK!.
Eski Müdürden Şok İtiraf!. Emniyetteki üst rütbelilerin 5’de 1’i Süleymancılardan oluşuyor!.
Selçuk Bayraktar’a “Defol Kürdistandan” diye saldıran kahpe bakım kimmiş!.
AK Partili vekilin ilginç ıstakoz savunması!. Özrü kabahatinden de beter!.
Denizlerde av yasağı resmen başladı…
“Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı” diyen provakotöre sahip çıktılar!.
Kaymak Tabaka beylerimizin 45 günlük keyifli tatili nihayet bitti!.
Teleferik faciasında Belediye Başkanı dahil 5 kişi tutuklandı!.
AK Partili vekil gelen tepkilerin ardından özür diledi!.
CIA MİT’e İsrail-İran gerilimi için arabuluculuk ricasında bulundu!.
Seçimde rezil rüsva olan AK Partili vekil kendisini Maldivler tatili ile ödüllendirdi!.
İran’ın İsrail’e yolladığı füzeler elektrik tellerine takılıp asılı kaldı!.
İran, İsrail operasyonunu başarıyla tamamladığını duyurdu!.
DOLAR 32,5021
EURO 34,5289
ALTIN 2.495,53
BIST 9.548,09

Enver Altaylı’ya verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı!.

Enver Altaylı’ya verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı!.
23.11.2021
A+
A-

Eski istihbaratçı Enver Altaylı ile Mehmet Barıner’e, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ ve ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan verilen cezanın gerekçesi açıklandı. Mahkeme kararında, sanık Altaylı’nın, FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ve ABD’li istihbaratçılara istihbarat verdiği, bu bilgiler kapsamında ABD menfaatlerini koruyucu ve ülke yöneticilerini bu yöntemlerle siyasi olarak tavır gösterilmesi için tehditte bulunulması gerektiğini beyan ettiği aktarıldı.

KARARIN GEREKÇESİ AÇIKLANDI

Mahkeme gerekçeli kararında, sanık Enver Altaylı’ya ait dijital verilerde ele geçirilen ‘Gerçeğin peşinde Türkiye’de 15 Temmuz 2016’ isimli belgede, örgütün darbe girişimi sırasında faaliyetlerine ilişkin, açık kaynaklardan elde edilemeyecek gizli bilgiler bulunan algısal raporun oluşturulmasına katkı sunduğu aktarıldı. Kararda, ele geçirilen belgelerde Altaylı’nın, FETÖ’nün üst düzey yöneticileri ve ABD’li istihbaratçılara istihbarat verdiği, bu bilgiler kapsamında ABD menfaatlerini koruyucu ve ülke yöneticilerini bu yöntemlerle siyasi olarak tavır gösterilmesi için, tehditte bulunulması gerektiğini beyan ettiği aktarıldı.

TSK YAPISI HAKKINDA GİZLİ BİLGİLER BİLGİSAYARINDA

Altaylı’nın TSK’nın yapısı hakkında gizli bilgileri bilgisayarında bulundurması ve ele geçirilen bir dokümanda, ‘Kendi istihbarat kaynaklarım vasıtasıyla yakın takibimde olan Erdoğan’ın…’ ifadesiyle siyasal casusluk amacıyla istihbarat kaynakları olduğunu belirttiği bilgisi yer aldı. Sanığın belgenin devamında ülke siyasetinin dönem itibarıyla Rusya ve Şangay beşlisi olarak bilinen uluslararası oluşumla yakınlaşmasının ABD menfaatleri yönünden çok tehlikeli olacağı yönünde muhatabı olan kişiyi uyaran beyanları bulunduğu aktarıldı.

‘FETÖ ELEBAŞI GÜLEN’E YAZDIĞI MEKTUPTA GİZLİ BİLGİLERİ AKTARDI’

Gerekçeli kararda sanık Altaylı’nın, Ergenekon kumpas davaları kapsamında yargılanan ve cezaevinde yaşamını yitiren Kaşif Kozinoğlu’nu örgüte hedef gösterdiği, Kozinoğlu’nun MİT içerisinde önemli bir göreve gelmesi halinde, “Eğer böyle bir şey olursa, Allah memleketi, devleti, Fethullah Hoca Efendiyi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur” ifadelerini kullandığı yer aldı.

Sanığın FETÖ elebaşı Gülen’e, ‘Muhterem Efendim’ başlığıyla yazdığı mektupta FETÖ şüphelisi generaller ile MİT görevlilerinin takip edilmesiyle ilgili verdiği bilgilerin gizli kalması gereken bilgileri elde ettiğine dair kanıtlar olduğu aktarıldı.

‘FSB’YE AİT RAPOR CEP TELEFONUNDA BULUNDU’

Sanığın cep telefonunda Rusya FSB Müdür Yardımcısı Ulusal Terör Karşıtı Komite Başkanı Sirotkin İgor Gennadyeviç tarafından hazırlanan rapor bulunduğu aktarılarak, “Rapor her ne kadar Rusya iç istihbarat teşkilatına (FSB) ait olduğu anlaşılmış ise de, resmi istihbarat görevi olmayan sanığın bu tür gizli istihbaratı, belgelere ve bilgilere ulaştığını ve bulundurduğunu gösterdiği anlaşılmıştır” değerlendirmesi yapıldı.

‘FETÖ’CÜ ASKERLERDEN ‘MİLLİ ORDU’ DİYE BAHSETTİ’

Kararda, sanığın 15 Temmuz 2016 günü yaşanan darbe teşebbüsü sonucu 100 bine yakın ‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği’nden gözaltına alınan veya tutuklanan örgüt üyelerinden ‘masum insanlar’ gibi bahsettiği, tasfiye edilen FETÖ/PDY terör örgütü darbeci askerlerden ‘milli ordu’ olarak bahsettiği belirtildi. Sanığın ele geçen mail içeriğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurnazca ve sinsice yürütülen bir plan doğrultusunda batıdan koparılarak Rusya, İran ve Çin’in yer aldığı bir gruba monte edilmeye çalışıldığından bahsederek, “Şahsen ben Türkiye’nin karşı karşıya bulunduğu felaketin önlenmesi için mücadeleye kararlıyım ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum” ifadelerini kullanarak, devlet sırrı içeren bilgileri, ülke yönetiminin aleyhine siyasal amaçla kullanılmak üzere elde ettiği, bunları zaman zaman muhataplarına üstü kapalı veya açık şekilde verdiği belirtildi.

‘EKONOMİK KRİZİN ÇIKMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞ’

Kararda, 2017 tarihli araştırma tutanağı içeriğine göre; sanık Altaylı’nın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün kullandığı argümanlara paralel şekilde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde yürüttüğü faaliyetlerini sürdürdüğü aktarıldı. Temmuz ve Ağustos 2017 aylarında ABD’de çeşitli temaslarda bulunduğu tespit edilen sanığın, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü lideri Fetullah Gülen ile doğrudan irtibatı bulunan Bilal Ekşili ile buluştuğu, bu görüşmede Türkiye’de muhalif güçlerin tamamının birlikte hareket ederek halkın sokaklara indirilmesinin önemli olduğunu söylediği aktarıldı. Halkın sokağa çıkması için ekonomik krizin çıkması gerektiğini, Almanların bu yönde çalışmaya başladıklarını ve her türlü tedbiri aldıklarını ifade ettiği aktarılan Altaylı’nın, bu bilgiyi Almanlardan aldığı yönünde beyanları olduğu belirtildi. Kararda, tüm bu deliller kapsamında sanığın ‘terör örgütü üyeliği’ ile ‘siyasi ve askeri casusluk’ suçundan cezalandırıldığı belirtildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.