Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin üzerinden 14 gün geçti..

40 bini aşkın hayatını kaybettiği deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden olurken, birçok insan da evsiz kaldı..

Çadır kentlere yerleştirilen depremzedelerin sağlık durumlarına ilişkin açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

“Tedbirler alındı, ilaçlamalar aralıksız sürüyor”

Salgın hastalık iddialarına yanıt veren Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

Tüm gayretimiz yaraları en kısa sürede sarmak. Köylerimize doktor, ilaç ve yardım malzemeleri ambulanslar ve UMKE araçlarıyla götürülüyor. Bölgede dün sağlık hizmetini nasıl veriyorsak bugün de en az öyle verme gayreti içerisindeyiz.

Gereken tedbirler alındı. Bulaşıcı hastalıkların salgına dönüşmesi tehlikesi. Toplu alanların dezenfekte edilmesi, kemirgen ve haşerelere karşı ilaçlanması çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz.

Şebeke suyu uyarısı

Deprem bölgesindeki şebeke suyunda incelemelerinin devam ettiğini belirten Bakan Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

Suların analizlerini düzenli olarak yapıyoruz. Hatay ilimizin Antakya ve Defne ilçeleri dışında şebeke suyu verilebilmektedir. Çadır kentlerimizde depremzedelerimize içme suyu paketli olarak dağıtılmakta. Valilik ya da kaymakamlıkların ‘musluk suyu içilebilir’ duyurusuna kadar, içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmelidir.

“Bulaşıcı hastalık saptanmamıştır”

Bölge illerinde bulaşıcı hastalık verilerini düzenli olarak takip ediyoruz. Bugüne kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık saptanmamıştır. Kahramanmaraş ilinde 1 su çiçeği vakamız olup hasta izole edilmiştir.