Site Rengi

HABER ÖZETİ
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
DOLAR 32,5619
EURO 34,8545
ALTIN 2.434,35
BIST 9.722,09

Fenerbahçe-Denizlispor maçı sonrası Ali Koç hakkında ilginç yorum: “Aziz Yıldırım’ın 20 yılda yaptığını 2 yıla sığdırdı!.”

Fenerbahçe-Denizlispor maçı sonrası Ali Koç hakkında ilginç yorum: “Aziz Yıldırım’ın 20 yılda yaptığını 2 yıla sığdırdı!.”
08.03.2020
A+
A-

Fenerbahçe sahasında konuk ettiği Denizlispor karşısında bir puanı son dakikada attığı golle kurtararak galibiyet hasretini 6 maça çıkardı. Bu sonuçla birlikte zirveden de tamamen kopan sarı-lacivertli ekipte hedef tahtasına Ali Koç oturtuldu. Maçın ardından değerlendirmelerde bulunan spor yazarları, başarısızlığın sorumlusu olarak Ali Koç’u gördü.

GÜRKAN KUBİLAY – EKMEĞİNİ TAŞTAN ÇIKARMAK
Taraftarın istediği olmuş, Ekici ve Ferdi ilk 11 deydi, Ferdi kötüydü.Ama Ekici, dikine giden, ara pası veren, şut atan,serbest vuruş kullanan, sonunda da asist yapan oluyordu. Takımın, dikine giden, adam eksilten, kanat özelliği olan oyuncuları olmayınca, sıradan bir görüntü veriyor, 20 dakika rakip kaleye gidemiyordu. F.Bahçe’de olmayan hızdaki adamı Barrow ile gelen Denizli’yi Altay durduruyordu. İlk kaleyi tutan şutun sahibi Ekici kornerinde Ozan’ın golü,13 hafta sonra ilk korner golü idi. Kötü oynanan oyunda ışıktı.

Gol sonrası biraz rahatladılar ama, Vedat’a hızlı atak pası dıışında olumlu hareketi olmayan Tolgay’ın çıkışları dertti. İlk kaptırışında Assiati vurdu, maçın en iyisi Serdar çizgiden çıkardı ama, 2. kaptırışında, hem penaltı yaptırdı, hem de oyundan atıldı.

Sakatlanan Kruse’nin yerine giren Zajc, hızı biraz arttırdı, seyirci dikine oynamayı özlediği için,Zajc’ın dağlara, taşlara giden şutunu bile alkışlıyordu. Aspordaki kupa maçlarının yorumculuğunu yaparken “fizik olarak 90 dakikayı kaldıracak ya da ilk 11 başlayacak durumda değil “diye eleştirdiğim ve bu yüzden de tepki aldığım Ferdi’yi çıkarıp, Tolga ile ikinci yarıya çıktı ve daha iyi oynamaya, Daha hızlı ve öne doğru oynamaya başladılar, gol de buldular ancak faul nedeniyle sayılmadı.

Zajc, pas ve hız kalitesini arttıran ve İkinci yarıda rakip kaleye 25 dakika içinde en etkili şut atan adamdı. Zorbay Küçük, ince dokunuşlar yaomaya kalkmasa iyi bir hakem olabilir ama tilkileri çabuk dolaşmaya başlamış gibi geldi bana. Takım formsuz, hedefler kaybolmuş, bir de üzerine hakemlerce aleyhine en çok yanlış karar verilen takım olunca, ilerleme şansı verilmiyor ama son dakika Serdar’ın korner golüyle yine de ekmeğini taştan çıkarmaya çalışıyor.

REHA KAPSAL – KAÇTI
Ersun Yanal istifa ettikten sonra oyuncuların reaksiyonu merak ediliyordu. Takımı resmi olarak olmasa da Emre Belözoğlu kontrol etti. Ferdi’nin ilk defa Süper Lig maçında ilk 11 başladığını gördük. Fenerbahçe maça iyi başladı golü de buldu. Ama bunu sürdürebilecek enerjisi yoktu. Yanal’ın çok kullanmadığı Tolgay’ın, Jailson varken başlaması ve Ferdi-Tolga değişikliği yanlıştı. Bunlar organizasyonsuzluğu anlatan en temel nedenlerdi.

Sezon başından beri -bir bölüm hariç- uyum sağlamayan Muriç ile Kruse ikilisi yine iyi başlayamadı. Üstüne Kruse sakatlanıp çıktı. Fenerbahçe’de Ferdi oynayacaksa Mehmet Ekici’nin hücumda sağda oynamasının bir anlamı yok. İlla kanatta oynayacaksa ters ayakla içeri kat etmesi için solda olması gerekir. Sağda da Ferdi’nin başlaması gerekirdi. Tolga Ciğerci ile son maçlarda Tolgay Arslan ısrarını anlamak mümkün değil. Yine de Fenerbahçe’nin ikinci yarı 10 kişiyle karakter koyup 1 puan alması önemliydi.

Hakem Zorbay Küçük’ün Serdar Aziz’in attığı golü iptal etmesi en büyük yanlıştı. Ersun Yanal’ı yeri geldiğinde ben de eleştirdim. Yalnız yeri ve zamanı gönderilmesi açısından doğru değildi. Eğer hemen teknik direktör hamlesi yapılmayacaksa sezonun Yanal ile bitirilmesi gerekirdi. Bu yanlıştan dolayı da saha içinde herkesin kendi kafasına göre oynadığı disiplinsiz bir takım vardı. Bu iş, sahada yalnız futbolcuların eline bırakılacak “Sahaya çıkın oynayın, kazanın” kelimeleriyle tarif edilemez.

Bu kadar başıbozukluğun olduğu yerde başarı ve iyi performans hayal. Fenerbahçe’nin başarılı olduğu sezonlarda en büyük özelliklerden biri şampiyonluk havasının, gazının yüksek olmasıdır. Moral motivasyonu en büyük itici gücüdür. Bunun bu sezon ‘kaçtığını’ olduğunu gördük.

EMRE BOL – UNUTMAYACAĞIM
O kadar tuhaf işler yapıldı ki artık seyirci de takıma sırtını döndü. İşte en tehlikelisi budur. Taraftar maçlara gelmemeye başladığında durup iyi bir düşüneceksin, “Ben nerde hata yaptım” diye… Parasını verip maça gelmeyen adam artık sorgulamaya başlamıştır. “Ben yaptım, oldu” her yerde geçer lakin Fenerbahçe’de asla! “Yumuşacık” bir orta sahayla başladı sarı- lacivertliler…. Ekici, Tolgay, Ferdi… Bu isimleri şimdiye kadar hiç bir arada görmemiştik.

Şimdi esas merak edilen konuya gelelim. Denizli karşında Fenerbahçe’nin hocası kimdi? Zeki Göle mi, bence değildi. Emre Belözoğlu mu bence o da değildi. Bana sorarsanız bu maçta Fenerbahçe’nin kadrosunu Başkan Ali Koç yaptı! Bunu bir bilgi olarak değil, içgüdüsel olarak alın.

Zira sahaya çıkan takım futbolun gerçekleriyle örtüşmüyordu! Bu sezon lig bitti elbette… Ama Fenerbahçe’nin daha fazla ezilmesine, taraftarını ağlatmasına müsade etmeyin. Kendi sahanda alınan bu “zoraki” beraberlik dibe vuruştur. Sakinleşip doğru kararlar verme zamanı geldi.

Yeni teknik direktörü getirin, hep birlikte destek olalım. Merak etmeyin; alınacak kötü sonuçlar yeni hocaya yazmaz. Gelsin; gidecekleri, kalacakları, sistemi belirlesin. Bu sezon bitti ama en azından gelecek yılı kurtaralım. Bu aradaaa… Hedefsiz kalmasına rağmen sahada her şeyini veren, terinin son damlasına kadar mücadele eden futbolcuları taraftar asla unutmayacak. En azından ben unutmayacağım. Böyle bilinsin. Üzerinde çubuklu varken kimse boş veremez!

ERMAN TOROĞLU – YAZIK
Fenerbahçe erimeye devam ediyor. “Federasyondu, hakemdi, rakipti” derken puanlar gidiyor. Yönetim o kadar çok bahane buldu ki aklınca kendisini dışarı çıkarttı. Yani dedi ki “Ben her şeyi iyi yaptım ama benim haricimdeki her şey yanlış. Ben doğruyum” Dün gece yine gördü, yine cevabı aldı. Al sana doğru.

Mağlup olmaktan son anda kurtuldu Fenerbahçe. Yazık oluyor bu kulübe. Yazık oluyor bu taraftara. Fenerbahçe taraftarı bunu hak etmiyor. Yönetimdeki iş bilmezler, fanatikler, amigolar saçma sapan işler yaparak bu kulübü geriye götürüyorlar. Aziz Yıldırım hatalıydı. Aziz Yıldırım yanlış işler yapmıştı. İyi güzel de siz Aziz Yıldırım’ın yıllarca yaptığı yanlışları 2 seneye sığdırdınız. Bunları söyleyenleri de bunları sizin suratınıza vuranlara da ‘Fenerbahçe düşmanı’ diyerek kurtuluyorsunuz. Bunları size söyleyenleri seyirciye hedef gösteriyorsunuz. Bunlar ucuz işler. Bumerang gibi attığımız aletle vurulursunuz.

Geldiğiniz günden bugüne kadar bu kadar teknik direktör değiştirip, bu kadar saçma sapan transfer yaparsanız olacağınız bu. Kale arkaları kalabalık ama kombineler inanılmaz boş. Çünkü kulübün kongre üyeleri, para verenler, akıl hocaları, akil insanlar bu işin böyle yürümeyeceğini anlamışlar ki Cumartesi gecesini eşleriyle, çocuklarıyla, arkadaşlarıyla geçirmeyi düşünmüşler. Maça gelmemişler.

Dün geceki hakeme ne diyeceksiniz? Hiçbir şey. Zorbay Küçük mümkün olduğu kadar doğru idare etti. Eyyamcı değildi. Aslında bu tip, hatta bundan daha tavırlı hakemler olduğu müddetçe göreceksiniz VAR ve AVAR da doğru işi yaparsa iş nerelere varacak. Aslında Denizlispor, Fenerbahçe adından korkmaza, ürkmese dün 3-4 farkla galip gelirdi. Ama hala o ürkeklik var. Tek kelimeyle şunu söylemek lazım: Yazık oluyor Fenerbahçe kulübüne. Hem de yıllardır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.