Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5195
EURO 34,7843
ALTIN 2.502,09
BIST 9.693,46

FETÖ elebaşı beddua seansı yapmaya başlayınca “Kendisine döndür Allah’ım” diyerek orayı terk etmiş!.

FETÖ elebaşı beddua seansı yapmaya başlayınca “Kendisine döndür Allah’ım” diyerek orayı terk etmiş!.
10.10.2020
A+
A-

 Latif Doğan, bugün dikkat çeken bir yazı yazdı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in beddua seansı yaptığı sırada “Makus eyle Allah’ım; kendisine döndür Allah’ım” diyerek orayı terk eden bir ismi paylaştı.

Latif Doğan, “Bağ bozumu…” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Mehmet Fırıncı Ağabey ile ilgili anılarını paylaşan Latif Doğan, kısa süre önce de ahirete göçen ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in beddeu seansı yaptığı sırada “Kendisine döndür Allah’ım” diyerek orayı terk eden Vahdet Yılmaz ile ilgili de dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

İşte Latif Doğan’ın o yazısı:

Ömer b. Abdülaziz, vefat etmiş bir dostundan dolayı yakınlarına gönderdiği taziyesinde der ki: Herkes için bu dünyada dolduracağı bir çukur vardır. Ölü oğlu ölüleriz. İşte şimdi de bir ölü, bir ölüye bir ölüden dolayı taziyede bulunuyor.

Bağ bozumu yaşıyoruz. Sevdiklerimiz, birer örnek kabul ettiklerimiz bir bir bu fani dünyadan beka alemine dönüş yapıyor. Biliyoruz vakti geldiğinde bizler de aynı dönüşü yaparak, bundan sonra bizleri bekleyen alemlerde yolculuğumuzu sürdürecek ve hakkımızda verilecek hükmü yaşamak üzere ebedi alemdeki yerimizde ebet- müddet hayatımızı devam ettireceğiz. Fakat yine de ayrılıklar içimizi burkuyor, kalbimizi hüzünle dolduruyor ve gözyaşlarımızın feveranını engelleyemiyoruz.

İki sevdiğim insanı art arda yitirmenin bendeki tesiri de öyle oldu. Kısa bir süre önce Vahdet Yılmaz Abiyi beka alemine yolcu etmiştik. Geçen Cumartesi de Mehmet Fırıncı Abiyi yolcu ettik. Her ikisine de Allah’tan rahmet, yakınlarına ve dava arkadaşlarına sabr-ı cemiller niyaz ediyorum. Ruhları şad, mekanları cennet, makamları ali olsun.

Bende bıraktığı intiba ile söyleyecek olursam, Vahdet Yılmaz Abi, örnek bir şahsiyetti. Ondaki ruh inceliğini daha ilk gördüğünüzde sezerdiniz. Bilgilendirmelerini öğrenme formatında yapabilen, muhatabına yapacağı telkinleri muhatabının bizzat kendisine yaptıran fıtri bir eğitimci kabiliyetine sahipti. Çocukla çocuk, büyükle büyük olabilme kabiliyeti açısından ise ender bir yaradılışa sahipti. Mütevazı idi. Dünya hayatına metelik vermezdi. Yardımseverdi. Düşenin ve darda kalanın yanında Hızır gibi aniden belirir, yapılması gerekenleri bütün şartları zorlayarak yapardı. Hakperestti. Hakkın hatırını hep ali tutardı. Nitekim FETÖ elebaşına karşı öncesinde duyduğu şedit muhabbeti, onun haksızlığını gördüğü ilk anda kesti ve hak adına olması gereken yerde durdu ve bu tavrını da hiç bozmadı.

FETÖ elebaşının meşhur beddua seansı sırasında meğer o da oradaymış. Kendisinin bana anlattığına göre aralarındaki çok eski hukuka hürmeten ziyaretine gitmiş. FETÖ elebaşı bedduaya başlayınca içinden “Makus eyle Allah’ım; kendisine döndür Allah’ım” demiş ve orayı terk etmiş.

Vahdet Yılmaz Abi, insan sarrafıydı. İstidat ve kabiliyeti hemen keşfeder ve ehliyetli insanlar yetiştirme maksadıyla keşfettiği istidat ve kabiliyetlerle yakından ilgilenirdi. Bir şartla ki bu insanlar içtimai yönleriyle hangi konuma gelirlerse gelsinler onun onlardan zerre kadar beklentisi olmazdı.

Mehmet Fırıncı Abi, Üstad Bediüzzaman’ı da görmüş, onun sohbetlerinden insibağ yoluyla azami ölçüde istifade etmiş ve kendisini bütün mahiyetiyle Kur’an hizmetine adamış yekpare bir dava adamıydı. Zekiydi. Kıvrak bir zekaya sahipti. Hazır cevaptı. Nezihti. Basiret ve feraset sahibiydi. Çok fazla denecek ölçüde mütevazı idi. Sade bir hayatı vardı.

Bana kendisi anlatmıştı. Bir gün Eşref Edip’le kol kola yürürken, Eşref Edip aniden sormuş: Ben, demiş, Bediüzzaman’la o kadar yıl beraber oldum; fakat hiçbir kerametini görmedim. Sen hangi kerametini gördün de ona bu kadar bağlandın? Fırıncı Abi cevap vermiş: Büyükler birbirine keramet gösterir mi göstermez mi ben bilmem. Fakat bana şu anda bile kerametini gösteriyor. Bak, Eşref Edip gibi maruf, meşhur, usta erbab-ı kalemle benim gibi bir fırıncı çırağını kol kola gezdiriyor.

O, benim için her şeyden önce, kendisiyle bütün dertlerimi paylaşabileceğim emin bir dosttu. Hem kızımın hem oğlumun nikah şahitliğini yaptı. İyi günümde de kötü günümde de hep yanımda oldu. Ne zaman davet etsem, iki eli kanda olsa bile icabet etti. Kapısını bana hep açık tuttu.

Fırıncı Abi, dava heyecanını hiç kaybetmemiş bir aksiyon insanıydı. Ufku açıktı. Kendini aşmış insandı. Bulunduğu ortamda ayrıca kendini hissettirmez, insanlardan bir insan olmayı çok iyi başarırdı. Düşüncelerini kabul ettirme gibi bir zaafı asla yoktu. İstişareye çok önem verir, münferit karar vermelerden uzak dururdu.

FETÖ ile mücadelenin öncülerindendi. Daha yetmişli yıllarda FETÖ elebaşıyla arasına rezerv koymuş ve bu tavrını asla değiştirmemişti. Eğer, her ikimizin de FETÖ tarafından kuşatıldığımızı bilmemize rağmen, sırf hayati öneme sahip olduğu için ve canımız pahasına başlattığımız bir çalışmayı tamamen hayata geçirebilseydik FETÖ hem bu kadar palazlanamaz hem de tahribatı bu kadar yıkıcı olmazdı. Fakat, henüz açıklamayı uygun bulmadığım iç içe girmiş karmaşık ihanetler ve o günkü şartlarda güç dengesinin tamamen FETÖ lehinde olması sebebiyle söz konusu çalışma akim kaldı. Ve zaten birkaç yıl sonra da FETÖ’nün zalimliği gayretullaha dokundu, 15 Temmuz’a uzanan süreç başladı ve bu hainler güruhu ilahi bir kahırla müstahak oldukları tenkile uğratıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.