Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3656
EURO 34,9702
ALTIN 2.326,16
BIST 9.079,97

FETÖ itirafçısı, örgütten habersiz evlenenlere yapılan baskıyı anlattı!.

FETÖ itirafçısı, örgütten habersiz evlenenlere yapılan baskıyı anlattı!.
10.03.2021
A+
A-

Van’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) ‘askeri mahrem yapılanmasına’ yönelik soruşturma kapsamında ifadesi alınan M.S, örgütün bilgisi dışında nişanlanan ve evlenenlere yapılan baskıyı anlattı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün mahrem yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik soruşturmaları kapsamında Konya’da yakalanan M.S, terör örgütünün “askeri mahrem yapılanması”nda sorumlu olarak faaliyet yürüttüğünü itiraf etti.

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan “Bilal” kod adlı M.S, 2008 yılında imam hatip lisesinde okurken yanına gelen örgüt mensuplarının yönlendirmesiyle örgütün evlerinde kalmaya başladığını belirtti.

Örgütte sorumlu düzeyde faaliyet yürüttüğünü, büyük bölge imamının katıldığı toplantıda da bulunduğunu aktaran M.S, bu toplantıda, evlerde kalan öğrencilerin kırılmaması, kız arkadaşı edinmelerinin engellenmesi, daha çok kişi kazanılması için çalışma yapılmasının istendiğini ifade etti.

Katıldığı örgüt toplantılarında sorumluların, kazanılan öğrencilerin meslek sahibi olduklarında her yerde kendilerinden adamların olacağını, bu nedenle öğrencilere hassas davranılması telkininde bulunduğunu dile getiren M.S, şunları anlattı:

“Kayseri’de kayıt öncesinde evleri hazırlamak için çalışma yaptık. Üniversiteyi kazanarak yeni kayıt yapmaya gelen öğrencilerin işlemlerine yardımcı olduk. Bu öğrencilerin isim listeleri bulundukları illerdeki FETÖ yapılanmasına ait dershanelerden bize geliyordu. Bu öğrenciler ile irtibat kurarak yapılanmaya ait evlerde kalmaları için ikna etmeye çalışıyorduk. FETÖ yapılanmasında ‘doktor’ pozisyonundaki sorumlunun şehir dışı talebe mesulleri toplantısına katıldım. Sorumlu abi, bizi tek tek çağırarak askeri öğrencilerin durumu hakkında bilgi alıyordu. Askeri kısım çok mahrem tutuluyordu. Birçok askeri lisede okuyan öğrenciye abilik yaptım. Bir süre sonra bölge imamı oldum. Bana bir mütevelli heyeti verildi.”

Görevli olduğu ilde büyük bölge muhasebecisiyle belirlenen esnaflardan “burs parası” adı altında para topladıklarını, bir yıllık bursun kişi başı 3 bin lira olduğunu aktaran M.S, bazı esnafların çek ya da senet verdiğini, senedini ödemeyenler hakkında da icra takibi başlatıldığını söyledi.

– “Öğrencilere komutanların davranışlarını sordular”

Belli bir plan dahilinde illeri dolaşarak askeri lise öğrencileriyle görüşmeler yaptığı, gelmeyen öğrencileri ankesör ve büfelerdeki sabit hatlardan arayarak katılmama nedenlerini sorduğu bilgisini paylaşan M.S, şu itiraflarda bulundu:

“Öğrencilere bana ulaşmak istediklerinde tedbir amacıyla ankesör ve büfe sabit hatlarından aramalarını söylüyordum. Askeri lise öğrencilerine bir haftalık kamp düzenledim. İki haftada bir İzmir’e giderek askeri öğrencilerle görüştüm. Bir görüşmemizde asistan olarak bilinen biri beni arayarak bulunduğumuz yerin adresini istedi. Askeri öğrencilerle görüştüğümüzde yanımıza gelen ve ‘asistan’ diye bilinen kişi bazı komutanların ismini vererek kendilerine nasıl davrandıklarını sordu. Komutanlar ve öğrenciler hakkında bilgileri not alarak ayrıldı.”

İzmir’den Ankara Kara Harp Okulu’na geçen öğrencilerle görüşmeye devam ettiğini belirten M.S, ilgilendiği öğrencilerden birinin Amerika’da terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yanına götürülme sürecini şöyle anlattı:

“Sorumlu abilerimden biri Ankara’da birinin beni arayacağını ve belirtilen adrese gitmemi söyledi. Yaptığımız görüşmede Kara Harp okulu bünyesinde Amerika’ya bir gezi düzenleneceğini, ilgilendiğim öğrencilerden birinin de bu geziye katılacağını ve serbest günde Fetullah Gülen’in yanına götürüleceğini söyledi. Öğrenciyle ayrıca görüşerek durumu ona anlattım. Bu görüşmeden birkaç hafta sonra Amerika’ya gidip geldiler. Döndüklerinde ne yaptıklarını sordum. Orada birinin kendisini alarak Fetullah Gülen’in yanına götürdüğünü anlattı. Daha sonra Kara Harp Okulu öğrencilerinin abiliğini yaptım.”

– “Nişanlandığımı öğrenince görevlerimi elimden aldılar”

FETÖ/PDY’nin evliliklerine karıştığı için akrabası olan kızla nişanlanmasını 3 yıl örgütten gizlediğini, evine ziyaret gelen abilerinin parmağındaki yüzüğü görmesiyle durumu öğrendiklerini aktaran M.S, büyük bölge imamının kendisiyle görüşerek, “Nasıl bizden habersiz nişanlanırsın. Cemaat dışından biriyle evlenilmeyeceğini bilmiyor musun? Cemaat harici evlenemezsin. Evlenirsen hayatın mahvolur, geçinemezsiniz. Şimdiden ayrıl.” dediğini, bunu kabul etmeyince “bölge imamlığı” ile “şehir dışı talebe mesullüğü” görevlerini aldıklarını aktardı.

Van’a atandıktan sonra örgütle bağını kopardığını ifade eden M.S, şöyle devam etti:

“2008’den 2015’e kadar bilmeyerek de olsa FETÖ terör örgütünün yapılanması içinde bulundum. Bu sürede Allah rızası için çalıştığını düşünerek bu yapılanma içinde grup abiliğinden bölge imamlığına kadar birçok görevde bulundum. Bu görevleri yaparken dini duygularla dine hizmet ettiğimi düşünerek yaptım. Bu eli kanlı terör örgütü yapılanmasının böyle bir hain plan içinde olduğunu bilseydim içinde bulunmazdım. Çok pişmanım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.