Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
DOLAR 32,3869
EURO 35,2153
ALTIN 2.326,10
BIST 9.079,97

Ginseng kullanan erkeklere uyarı: Kalp ritminizi bozabilir

KARDİYOLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, erkeklerde orta yaş sendromunun risklerine dikkat çekti, ginseng ve benzeri enerji veren takviyelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ekmekci,

Ginseng kullanan erkeklere uyarı: Kalp ritminizi bozabilir
30.07.2019
A+
A-

KARDİYOLOJİ Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, erkeklerde orta yaş sendromunun risklerine dikkat çekti, ginseng ve benzeri enerji veren takviyelere dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ekmekci, “Aşırı ginseng kullanımı kalp aritmilerini veya tansiyon yükselmelerini tetikleyebilir” dedi.

Türkiye ve diğer gelişmiş ülkelerde yaşam süresinin ortalama 79 yıla kadar uzadığını söyleyen VM Medical Park Pendik Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, önemli bilgiler verdi. Kalp sağlığını etkileyen değişimlere dikkat çeken Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, "Kalp ve damar hastalıkları ileri yaş ölümlerde önemli bir yer tutuyor. Buna rağmen ülkemizde daha erken yaşlarda  meydana geliyor. Erkeklerde 40 yaşından sonra ortaya çıkan orta yaş sendromu bazen psikolojik, bazen fiziksel zaman zaman da her iki durumun görüldüğü birtakım değişimler yaşanmasına neden olabiliyor. Bu değişimler kişilerin kalp sağlığını da etkileyebiliyor" diye konuştu.

ORTA YAŞ STRESLİ BİR SÜREÇ OLABİLİR

Tam hayatın düzene girdiği, iş, aile ve çevre şartlarının oturduğu orta yaş zaman diliminde bazı kişilerde görünüşte parodoks olabilecek şekilde stresli ve üzücü etkilerin olduğu bir döneme girilebildiğinin altını çizen Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, “Bu durum daha çok iyi kariyerli, kazancı iyi olan erkeklerde ortaya çıkabiliyor. Hayalleri veya yaşamak istediği hayata erken ulaşan bu kişiler muhtemelen önünde bir hedef de kalmadığı için gençlik yıllarındaki hareketli halini hatırlayıp veya özleyip derin bir boşluk hissine düşebiliyor. Ardından süreci iyi yönetemezse yoğun anksiyete ve hatta depresyon atlatabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

“GENÇ GÖRÜNMEK UĞRUNA RİSKE GİRMEYİN”

Doç. Dr. Ahmet Ekmekci orta yaş sendromu yaşayan erkeklerde yoğun stres hormonlarının da etkisiyle çabuk yorulmalar, beyin performansında düşüklük, cinsel güçte gerileme gibi durumların yaşanabildiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu gibi durumların ardından öfke kontrol bozukluğu ve özgüven eksikliği gibi tablolarla karşılaşılabiliyor. Yeni ve beklenmedik şekilde ortaya çıkan bu durum içinde kişi belki ayıplanma korkusu, belki kendine kızma gibi duygular eşliğinde profesyonel destek almadan internet, arkadaş çevresi ile kendi yöntemleriyle sorunu çözmek için bitkisel veya kimyasal bir takım ilaç veya maddeler kullanma yoluna gidebiliyor. Orta yaş sendromunun direkt olarak kalp üzerinde etkisi olmasa da, alkol ve sigara tüketiminin artması, cesaret verici ilaç ve madde kullanımına yatkın hale getirmesi, stresi kontrol etmede zorlanma, kendini genç göstermek veya kendini buna inandırmak için aşırı sportif faaliyetlerle uğraşmak gibi durumlar nedeniyle kalple ilgili yan etkiler görülebiliyor.”

UZMANA DANIŞMADAN KULLANILMAMALI

Orta yaş sendromu yaşayan kişilerin doktor tavsiyesi olmadan ilaç, ginseng ve benzeri performans artırıcı maddelerin kontrolsüz bir şekilde fazla miktarda kullanmasının olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirten Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, “Örneğin aşırı ginseng kullanımı kalp aritmilerini veya tansiyon yükselmelerini tetikleyebiliyor. Ginsengin bazı ilaçlarla birlikte kullanıldığında etkileşim yaparak sağlığı olumsuz etkilediği de biliniyor. Kan sulandırıcı, kalp, şeker ve tansiyon ilacı kullananların bu tip enerji veren takviyelere dikkat etmesi gerekiyor. Bunun yerine muz, incir, karpuz gibi meyveler tüketebilir, kırmızıbiber, sarımsak susam, kaju veya ceviz gibi besinleri tercih edebilirsiniz” diyerek tavsiyelerde bulundu.

EŞİNİZLE KONUŞMAKTAN ÇEKİNMEYİN

Doç. Dr. Ahmet Ekmekci, orta yaş krizinin hayatın akışı içerisinde görülebilecek bir durum olduğunun altını çizerek, “Bu nedenle başta bu beklenmedik ya da yeni olayın kabullenilmesi ve sakince bu durumdan nasıl çıkılabileceğinin üzerinde durulması gerekiyor. Öncelikle ağır ya da kişinin kendini çok çaresiz hissettiği vakaların psikolog gibi ilgili hekimden profesyonel destek almasını öneriyoruz. Daha hafif durumlarda ise evlilik ve aile ilişkilerini güçlendirmek, yaşadığı hayal kırıklıkları veya başarısızlıkları cesurca kabul edip öncelikle eşi olmak üzere yakın çevresi ile konuşmak, gelecek adına kararlı adımlar atmak ve rasyonel hedefler koymak faydalı olacaktır. Hayatın anlamı ile ilgili hayat tarzı değişikliklerine gitmek, kendine uygun hobiler bulmak ve bu konuda eğitimler almak, doğayla daha çok vakit geçirmek gibi değişiklikler de önerilebilir” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.