Site Rengi

HABER ÖZETİ
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
Seçimlerin ardından ilk kabine yarın toplanıyor…
DOLAR 32,4772
EURO 34,7965
ALTIN 2.466,92
BIST 9.530,47

Güney Kore ve Amerika’dan açıklama! Kuzey Kore lideri öldü mü?.

Güney Kore ve Amerika’dan açıklama! Kuzey Kore lideri öldü mü?.
25.04.2020
A+
A-

Resmi medya sessizliğini korurken Güney Kore ve ABD tarafından yalanlamalar geldi, ancak bir internet sitesinde Kim’in sağlık durumuna ilişkin çarpıcı ayrıntılara yer verildi.

Fırlattığı füzelerle dünyanın ödünü koparan ve corona virüs salgını sırasında bile yeni testler gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, son günlerde yine gündemde.

Ancak dünyanın en yalnız ülkesini yöneten Kim, bu kez füzeleriyle değil geçirdiği kalp ameliyatıyla manşetleri süslüyor.

Reuters haber ajansı, Kuzey Kore medyasının Kim Jong-un’un sağlık durumuyla ilgili sessizliğini koruduğunu bildiriyor.

ABD Başkanı Donald Trump ise Beyaz Saray’da gece yarısı yaptığı açıklamada Kim’in sağlığına ilişkin “Bence haberler doğru değil” dedi:

“Eski belgelerin servis edildiğini duydum. Kuzey Kore ile iyi ilişkilerimiz var, benim de Kim Jong-un’la iyi ilişkim var. Umarım Kim iyidir.”

Dünya Kim’in sağlık durumunun kötü olduğuna ilişkin haberi, Amerikan CNN International’dan öğrenmişti. CNN televizyonuna, göre adı açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Kim’le ilgili istihbaratı takip ettiklerini söyledi.

Kim Jong-un, 1994’te ölen büyükbabası ve Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il-Sung’un 15 Nisan’daki doğum günü kutlamalarına katılmadı.

Ebedi ve kurucu lider Kim Il-Sung için her yıl geniş çaplı kutlamalar düzenleniyor. Kim’in milli bayram olan bu günde kutlamalara ilk kez katılmaması dikkat çekti.

Kuzey Kore devlet medyası, geçen hafta yapılan bir füze denemesiyle ilgili haberinde de Kim’den hiç söz etmedi. Kuzey Kore medyası, bu tür denemelerde her zaman Kim’in görüntülerini yayımlıyordu.

Kim Jong-un en son 11 Nisan’da kamuoyu önüne çıkmış, İşçi Partisi politbüro toplantısına başkanlık etmişti.

Güney Kore’ye kaçan Kuzey Korelilerin haber sitesi Daily NK, Kim’in bu toplantıdan sonra 12 Nisan’da ülkenin doğu kıyısındaki Hyangsan kentinde kalp ameliyatı geçirdiğini ve Kumkant Dağı’ndaki villasında tedavi gördüğünü yazdı.

Sitenin adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberde, aşırı kilolu olan ve çok sigara içen Kim’in Ağustos ayından beri kalp rahatsızlığı yaşadığı ve Paektu Dağı’na ziyaretlerinden sonra durumunun kötüleştiği öne sürüldü.

Kim’in yaşam savaşı verdiği yönündeki haberler Güney Kore ve Çin kanadından gelen resmi açıklamalarla yalanlanırken, açıklamalarda Kim’in kalp ameliyatı geçirdiğinin reddedilmediği dikkat çekiyordu.

Seul merkezli Daily NK ise, yeni haberinde 36 yaşındaki Kim’in 12 Nisan’daki kalp ameliyatından sonra iyileşme sürecinde olduğunu yazdı.

Daily NK’nın haberinde Kim ailesi için inşa edilen Hyangsan Kliniği’nde ameliyatı gerçekleştiren doktorun Almanya’da eğitim gördüğü belirtildi.

Hyangsan kentinde geniş güvenlik önlemleri altında yaşayan doktorun, Pyongyang yönetimi tarafından tahsis edilen özel koruması olduğu ifade ediliyor.

Daily NK, Kim’in ameliyat edildiği Hyangsan Kliniği’ne ilişkin detaylı bilgiler de verdi. Buna göre, üç kuşak Kuzey Kore’yi yöneten Kim ailesinde daha önce kalpten ölümler gerçekleşti.

Kurucu lider Kim Il-Sung’un 1994’te kalp yetmezliğinden öldü. Başkent Pyongyang’a 120 kilometre mesaedeki Hyangsan kentinde rahatsızlanan Kim Il-Sung, hastaneye yetiştirilemedi.

Bunun üzerine Kim Jong-un’ın babası Kim Jong-il, aile için özel olarak bir hastane inşa edilmesi emrini verdi. Hastane Almanya ve Japonya’dan getirilen son teknolojiyle donatılmış durumda.

Kim Jong-un Eylül 2014’te 40 gün süreyle kamuoyunun önüne çıkmamıştı. Kuzey Kore lideri darbeyle devrildiği iddialarının ardından halkın önüne bastonla çıkmıştı.

Trump yönetimindeki uzmanlar ise, Kim’in başına bir şey gelmesi durumunda kardeşi Kim Yo Jong’un yerine geçmesine düşük bir ihtimal veriyor.

Son üç yılda fırlattığı füzelerle dünyayı titreten Kuzey Kore, 2020’nin ilk füzelerini ise 2 Mart’ta sabaha karşı ateşlemişti. Kuzey Kore, doğusunda kıyı kesiminde yer alan Wonsan kenti yakınındaki bölgelerden iki füze birden fırlatmıştı.

Kuzey Kore’de şimdiye kadar resmi bir koronavirüs vakası açıklanmadı ancak Kim’in verdiği son fotoğraflarda dikkat çeken detay, askerlerin maske takmasıydı.

ABD’ye müzakere masasına dönmesi için 2019’un sonuna kadar süre veren Kim Jong-un, Başkan Donald Trump’a “Nasıl bir Noel hediyesi alacağın sana bağlı!” demişti.

ABD Başkanı ise, daha önce hakaret yarışına girdiği Kuzey Kore liderine askeri müdahale hakkını saklı tuttuklarını söyleyerek yanıt vermişti: “Kim düşmanlığını devam ettirirse her şeyini kaybetme riskiyle karşı karşıya.”

Aralık 2019’un başında ikinci kez kutsal dağ Paektu Dağı’nın zirvesine beyaz atıyla çıkan Kuzey Kore liderinin görüntüleri, beklendiği gibi gündemin tepesine tırmanmıştı.

Aralık’tan iki ay önce yalnız fotoğraflanan Kim’in yanında bu kez karısı Ri Sol-ju ve Pyongyang yönetiminin en üst düzey isimleri sıralanmıştı. Fotoğraflar, resmi haber ajansı KCNA tarafından dünyaya geçilmişti.

Uluslararası gazetecilerin alınmadığı gezide çılgın lider Kim, ‘Kim hanedanlığının ana yurdu’ Paektu Dağı’nın zirvesindeki gölün önünde poz vermişti. Kim’in önemli kararlar almadan dağa çıktığı biliniyor.

Sıra dışı lider Kim Jong-un, yine Ekim ayı başında artık yeryüzünün her yerinde füze ateşleyebileceğini dünyaya ilan etmişti. Kuzey Kore resmi ajansının paylaştığı denizaltı füze görüntüleri, dünyayı dehşete düşürmüştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.