Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

İBB, yapımı devam eden metro tünellerini toprakla kapatıyor!.

İBB, yapımı devam eden metro tünellerini toprakla kapatıyor!.
08.06.2021
A+
A-

İBB’nin ‘Beton Ekrem’ lakaplı CHP’li başkanı İmamoğlu’nun Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı için açılan tüneli hafriyat dökerek doldurmasına tepkiler büyüyor. Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, “Kendi öz kaynaklarımızla başlattığımız metromuza dokundurtmayacağız” dedi. Dün İstanbul’da konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, bakanlığının İstanbul’da yapım çalışmalarını sürdürdüğü 7 metro hattını 2023’e kadar tamamlayacaklarını bildirdi.

AK Parti’den CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yönetiminin Sancaktepe-Yenidoğan Metro Hattı için açılan tünel ve şaftların doldurmasına tepki… Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ve AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Malik Ejder Batur, Yenidoğan inşaat alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Döğücü, yılların emeğiyle açılmış, belli oranda ilerlemiş ve İstanbul için özellikle Sancaktepe- Yenidoğan için hayati anlamda önem taşıyan bir projenin üstüne toprak döküldüğünü anlattı.

“Bir sürü bahane üretti”

Bu faaliyetin devam etmesine müsaade etmeyeceklerini, çünkü Yenidoğan için bu metronun şart olduğunu ifade eden Döğücü, şunları dile getirdi: “İBB Başkanı ilçemizi ziyarete geldiğinde kendisine buradaki metroyla ilgili beklentileri uzun uzun anlattık. Bir sürü bahane üretti. Geçtiğimiz hafta bir baktık ki hafriyat kamyonlarını sürmüşler, toprağı atmaya başlamışlar. Bu mudur birlikte yönetmek? Bu mudur halkla birlikte yönetmek? Kesinlikle metromuza dokundurtmayacağız, bu metronun devam etmesi için her şeyi yapacağız.”

“Hem yapmıyor hem engelliyor”

Durdurulmuş bir sürü projeleri olduğunu aktaran Döğücü, şöyle devam etti: “Sarıgazi’de zemin altı otopark ve üstüne pazar yapacak alanımız var. Burası İBB’ye tahsis edilmiş, başlatılmış fakat hiçbir şekilde faaliyet gösterilmediği için İBB Meclisi’nden tahsisi kaldırdık. Projesini çizdirdik, bütün hazırlıklarını yaptık fakat büyükşehirdeki karara rağmen buranın başlanmasıyla ilgili dava açtılar. Projeyi kendileri yapamıyor, biz yapacağız dediğimiz zaman dava açarak engellemeye çalışıyorlar. Nedir sizin istediğiniz? Sancaktepe’yi kazanamadık diye Sancaktepe’yi cezalandırıyor musunuz?”

“Müsilaj rezaleti de CHP’nin eseri”

İBB’nin AK Parti yönetiminde olduğu döneme değinen Döğücü, şöyle devam etti: “Hiç gördünüz mü sahillerimizde böyle bir rezalet? Müsilaj, bunun müsebbibi tamamen büyükşehir belediyesidir, İSKİ’nin beceriksizliğidir. İSKİ sadece zam yapmanın derdinde, hizmetin değil. Şu anda yönetim kurullarına yeni yeni seçtirdikleri yüzlerce kişinin maaşlarına ödenek buluyor da iki katı maliyetle süt dağıtırken ödenek buluyorlar da ajansa reklam belediyeciliğine ödenek buluyorlar da metroya mı bulamıyorsunuz kardeşim? Büyükşehir bu kadar mı aciz? ‘Her yere metro, her yerde metro’ diye başladınız. Ne oldu? Fiyasko. Halkımızın bunu çok iyi değerlendireceğine inanıyorum, Yenidoğan’a diyorum ki, bütün STK’larımızla, muhtarlarımızla metromuzun arkasında olacağız, metromuza dokundurtmayacağız.”

“Pişkin Ekrem yönetemiyor”

Batur da CHP’li İBB yönetiminin İstanbul’u 2 yıldır yönetememeye devam ettiğini belirterek şunları dile getirdi: Batur, “Bunu da büyük bir pişkinlikle açıklamaya çalışmaktadır. Biz de il başkanlığı olarak bazı soruları sorma mecburiyetinde hissettik. Büyükşehir belediyesi yönetimine soruyoruz; Bir önceki dönem kendi öz kaynaklarımızla başlattığımız bu metro hattı inşaatını, seçimden önce ‘İstanbul’un kaynakları İstanbul’a yeter’ diyerek yola çıkıp, 2020 mali yılında 6 milyar 800 milyon öz kaynak getireceğinizi vaad edip sadece 2 milyar 800 milyonunu gerçekleştirerek sınıfta kaldığınız öz kaynak yetersizliğinizden mi kapattınız?

“Belediyeyi borç batağına sapladı”

“2 yıl içinde saat gibi çalışan bir İBB’yi  borçlandırarak tarihinde ilk kez hukuken borçlanamaz hale getirdiniz ve hukuken borçlanamayacağını bildiğiniz halde ‘Kredi onayı gerçekleşseydi buna devam edebilirdik, bu metro hattını kapatmamamızın sebebi bu kredi onayının gerçekleşmemesidir’ açıklamanız, hizmet belediyeciliğini bir kenara bırakıp, algı, reklam ve ajans belediyeciliğinin yeni bir versiyonu mudur?” İBB Meclisi’nde AK Parti Grubu’nun 2 yıldır İBB’de kaç kişinin işten çıkarıldığını sorduğunu hatırlatan Batur, ancak bu sorunun cevabını alamadıklarını söyledi.

“Projelerimizi çarçur ettiler”

İşten çıkarılanlar arasında özellikle ulaşım ve raylı sistemler konusunda teknik bilgisi yüksek, yetişmiş ciddi sayıda personelin de yer aldığını dile getiren Batur, şöyle devam etti: “Sizin ‘Bu metro hattını geçici iç sahalandırma sorunu nedeniyle kapatmak durumunda kaldık’ açıklamanız bu teknik personeli işten çıkarmanızdan dolayı mı? Yine bizim dönemde yaptığımız şu an işletmekte güçlük çektiğiniz Mahmutbey metro hattında olduğu gibi işletmeyi dahi becerememeniz bu teknik personeli işten çıkarmanızdan mıdır? Bu soruların cevaplarını İBB yönetiminden bekliyoruz.”

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.