Site Rengi

HABER ÖZETİ
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
DOLAR 32,5244
EURO 34,7436
ALTIN 2.492,99
BIST 9.524,59

İçişleri Bakanlığı terörist başkanlarını görevden alınca HDP halkı sokak isyanına çağırdı!.

İçişleri Bakanlığı terörist başkanlarını görevden alınca HDP halkı sokak isyanına çağırdı!.
25.03.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’nin PKK destekçisi 8 belediyesine terör örgütüne destek veya üye olmaktan kayyum atanmıştı!. Durumdan rahatsız olan terör partisi HDP halkı sokağa çağırdı!.

İçişleri Bakanlığı; Batman, Ergani, Eğil, Lice, Silvan, Güroymak, Halfeli, Gökçebağ belediye başkanlarını görevden uzaklaştırdı, yerlerine kayyum atadı.

BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDAKİ SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMALAR

Gözaltına alınan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir hakkında, “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından, gözaltına alınan Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlarından, gözaltına alınan Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan, gözaltına alınan Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak” suçundan, gözaltına alınan Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan, Güroymak Belediye Başkanı Hikmet Taşdemir hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan, Halfeli Belediye Başkanı Hasan Safa hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan soruşturma ve kovuşturma, Gökçebağ Belediye Başkanı Serhat Çiçek hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından soruşturma bulunuyor.

KAYYIMDAN RAHATSIZ OLAN HDP HALKI SOKAĞA ÇAĞIRIYOR

Terör örgütüne mensup ya da propaganda yapan Belediye Başkanlarına İç İşleri Bakanlığı tarafından atanan kayyımlardan rahatsız olan HDP halkı sokağa çağırdı.

Merkezi Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüleri Alican ÖNLÜ ve Özlem GÜNDÜZ’ün imzasını taşıdığı “Kayyımı Protesto Ediyoruz!” başlıklı yazı il ve ilçe eş başkanlıklara gönderilmeye başlandı.

İşte halkı isyana ve sokağa çağıran o yazı:

Kayyımı Protesto Ediyoruz!

Bugün sabah erken saatlerde Silvan, Ergani, Lice ve Eğil, Batman belediye binalarımız abluka altına alınıp, aranmaya başlanmıştır. Evlere yapılan operasyonlar sonucunda; Batman Belediye Eş Başkanlarımız Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Silvan Belediye Eş Başkanımız Naşide Toprak,  Ergani Belediye Eş Başkanımız Ahmet Kaya, Eğil Belediye Eş Başkanımız Mustafa Akkul, yerine
kayyım atanan Yenişehir Belediye Eş Başkanımız Belgin Diken, Batman Belediye Başkan Yardımcılarımız Şehriban Aydın ve Salih Çetinkaya, Batman belediye meclisi eş sözcüleri Şükran Çelebi ve Recep Yargı gözaltına alınmışlardır.

Atanan kayyımlar, gözaltına alınan Belediye Eş Başkanlarımız gösteriyor ki AKP MHP iktidarı koronavirüsü ile mücadele etmek yerine günlerdir salgına karşı büyük bir özveri ile mücadele eden Belediyelerimizi ve halk iradesi gasp etmektedir.

Belediye Eş Başkanlarımız, koronavirüs salgını karşısında bulundukları il ve ilçelerde halkın sağlığı için tedbirler alması, yurttaşlara suyu ücretsiz sağlaması, hijyen malzemeleri ve gıda yardımlarını dağıtması vb. faaliyetleri nedeniyle gözaltına alınmış ve yerlerine kayyım atanmıştır. Çünkü belediyelerimizin halkçı
ve toplum sağlığını düşünen çabaları iktidarın salgın karşısındaki politikasını teşhir etmiştir.

HER GÜN SAAT 15’DE GÜRÜLTÜ ÇIKARIN

Bu temelde;

1. Başta halkımız olmak üzere, İl ve İlçe Örgütü Yöneticilerimiz, PM Üyelerimiz,
Milletvekillerimiz, Belediye Eş Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Meclislerimiz, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Mahalle Meclislerimiz bugünden itibaren olmak üzere
her gün saat 15:00’da evlerinin pencere ve balkonlarına çıkıp kayyımı sloganlarla protesto edip gürültü eylemine başlamaya, araçlardan korna çalarak tepki göstermeye,

2. İl ve İlçe Örgütlerimiz, PM Üyelerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Eş Başkanlarımız, Kadın ve Gençlik Meclislerimiz, İl Genel Meclisi Üyelerimiz, Belediye Meclisi Üyelerimiz, Mahalle Meclislerimizin, SMS veya sosyal medya duyuruları ile tüm halkımızın katılımını sağlayacak şekilde protesto eylemini acil olarak planlamaya.

3. Demokratik Toplum Kongresi ile Halkların Demokratik Kongresi’ni bu eylemi büyütmeye,

4. Bu eyleme ilişkin video ve görselleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşarak iktidarın gaspçı uygulamalarını teşhir etmeye,

5. Salgın sürecinde işçi ve emekçileri bir kez daha görmezden gelen, halk iradesini hiçe sayan, insanlık için virüs kadar tehlikeli olan AKP iktidarına karşı ortak mücadeleyi büyütmeye, bütün emek ve demokrasi güçlerinin de bu eyleme güç katmaya çağırıyoruz. Başta parti tabanımız, bütün kamuoyu ile emek ve demokrasi güçlerine acil çağrıda bulunuyoruz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.