Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3849
EURO 35,0576
ALTIN 2.326,64
BIST 9.097,26

İlker Başbuğ’un başlattığı tartışmada eski istihbaratçıdan Başkan Erdoğan’a destek!.

İlker Başbuğ’un başlattığı tartışmada eski istihbaratçıdan Başkan Erdoğan’a destek!.
12.02.2020
A+
A-

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un başlattığı FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması gündemdeki yerini koruyor. Başkan Erdoğan’ın “Hiçbir FETÖ’cüyü tespit edemediniz” açıklamasına dönemin Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin’den destek geldi. Pekin, “Bizim de suçumuz var. Kendi içimizi daha iyi araştırmamız gerekiyordu” ifadelerine yer verdi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hiçbir FETÖ’cüyü tespit edemediniz” diye eleştirdiği eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı  “TSK’daki FETÖ’cüleri belirlemek için ayrı bir teşkilat kurmayı önerdim o dönemin MİT Başkanı, ‘Başınıza iş alırsınız’ dedi. Kendi içimizi daha iyi araştırmamız gerekiyordu. Bu konuda haklı” dedi.

“FETÖ’CÜLER İÇİN ÖZEL İSTİHBARAT BİRİMİ KURULMASINI ÖNERDİM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını anmadan “Elinizde ihraç edebileceğiniz FETÖ mensubu subaylar vardı. Askeri istihbarat da vardı, niye çıkarmadınız? Niye bunları halletmediniz? Kimi aldatıyorsunuz? Şimdi o istihbaratçı Korgeneral TV’leri dolaşıyor” ifadesiyle eleştirdiği eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, RS FM’de Atilla Güner’e konuştu.

İsmail Hakkı Pekin

Canlı yayında açıklamalarda bulunan Pekin, göreve geldiğinde FETÖ’cülerin tespiti için Genelkurmay bünyesinde özel bir istihbarat birimi kurulmasını teklif ettiğini anlattı:

” ‘BAŞINIZA İŞ ALIRSINIZ, BİZ YAPARIZ’ DEDİLER”

“FETÖ’cülerle ilgili çok bilgimiz yoktu. Biz bu adamlarla ilgili bilgileri MİT ve Emniyet’ten alıyorduk. 2009 ya da 2010’dan sonra FETÖ’cülerle ilgili doğru dürüst bilgi gelmedi. Önce Emniyet’ten kesildi, sonra MİT’ten kesildi. Ben 2007-2011 arasında tutuklanana kadar İstihbarat Başkanı’ydım. Bu arada Askeri Şuralarda son dönemde buraya kimseyi çıkartmamız istendi. Çünkü şerh konuluyordu. Başbakan belki İlker Paşa’dan rica etmiş olabilir. Ben göreve gelince İlker Paşa’ya ‘Bizim elimizdeki sistemle bunları kontrol etmemiz mümkün değil. Kim nedir ne değildir bulmamız mümkün değil. Yapmamız gereken şey böyle bir teşkilatı kendimiz kuralım. Başka ordularda ABD’de, Almanya’da var’ dedim. Ama bunlar için eleman lazım. Çünkü hem içerideki hem dışarıdaki hareketlerini kontrol etmeniz gerekiyor. Böyle bir teşkilat maalesef kuramadık. İlker Paşa sayın başbakana söyledi. O zamanki MİT müsteşarı Emre Taner bana dedi ki, ‘İsmail Paşam başınıza iş açmayın. Biz yaparız’ dedi ve o iş öyle kaldı.”

“FETÖ SUNUMUNA ERDOĞAN KIZDI”

Korgeneral Pekin, Askeri Şura’da kendisinin yaptığı bir FETÖ sunumu üzerine Erdoğan’ın tepki gösterdiğini de şu sözlerle dile getirdi:

“Genelde TSK, kimin eşinin başıörtülü falan onlara bakıyordu. Ama bunun dışında okullarda ne oluyor bunlara bakılırdı. 2007 Kasım ve Aralık şurasında bu konu gündeme geldi. Böyle bir takdim hazırlayın dendi bana. 2006’da böyle bir şey hazırlanmış. Ama sayın Cumhurbaşkanı demiş ki, o zaman başbakandı, ‘Bunları buraya getirmeyin, bunları burada konuşmayalım bunları MGK’da konuşuruz’ demiş. Üzerine alınmış. Biz de yine ertesi yıl rapor hazırlayınca kızdı haklı olarak ‘Ben size daha önce söyledim. Neden bunu gündeme getiriyorsunuz. Bana dönüp bu işleri sen yapıyorsun demeye getiriyorsunuz’ dedi. Çok büyük bir alınganlık oldu. Ortam da sertleşti. Biz çıktık dışarı sadece orgeneraller içeride kaldı.”

“SORULARIN ÇALINMASINDA BEN DAHİL BİZİM DE SUÇUMUZ VAR”

Pekin, Atilla Güner’in “15 Temmuz’u önleyecek hamleler yapılamaz mıydı?” sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi:

“Silahlı Kuvvetlerin eğer iyi bir sistemi olsaydı, TSK kendi içiyle daha iyi ilgilenseydi farklı olurdu ama bunun için de bir teşkilata ihtiyacımız vardı. 2012’lerde yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı. 2015’te bile TSK içindeki boyutu tam olarak bilinmiyordu. Adamlar öyle hazırlanmışlar ki, herkes disiplinli, doktora yapmışlar, lisan öğreniyorlar, komutanların istediği adamlar olmuşlar, TSK’yı çok iyi tanımışlar. Personel ve istihbarata sızmış olmaları çok önemli. Soruların çalınmasında ben dahil bizim de suçumuz var.

Bu konularla hepimizin daha çok ilgilenmesi gerekiyordu. Daha detaylı ve sistemli bir şekilde yapmamız gerekiyordu. 15 Temmuz’u önleyecek hamleler yapılabilirdi tabi ki. 2014’te o zamanki G.Kurmay Başkanı Necdet Özel Paşa’ya gittim. O konuşma esansında bu konu gündeme geldi. MİT ve Emniyet’in 1200 kişilik liste gönderdiğini karşılarında sadece Fethullah Gülen Cemaatine ait olduklarının yazdığını, ancak bilgi belge olmadığını söyledi. Ama daha önce Kuleli’de, Maltepe lisesinde buna dair olaylar vardı. Işık evlerine gidenler vardı. Bir kısmı atılmış bir kısmı kalmıştı. Bir ara bir liste geldi. Teğmen olmuşlar üsteğmen olmuşlar. Takip gerekirdi. Ama TSK’nın aklına hiç böyle bir şey gelmemiş. Silahlı Kuvvetler hiç böyle olacağını tahmin etmemiş.”

İLKER BAŞBUĞ NE DEMİŞTİ?

Başbuğ, 26 Haziran 2009’da Meclis’ten geçirilen torba yasadaki ‘asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması’na ilişkin maddeyi hatırlatmış, “Teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ’nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur” demişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.