Cumhurbaşkanı adayını henüz belirleyemeyen muhalefette, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismi ön plana çıkıyor.

Öyle ki Kılıçdaroğlu, daha önce yaptığı açıklamalarda adaylık için ismi geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın görevlerini sürdüreceğini duyurmuştu.

Bu açıklamaların ardından adaylık için çalışmalarını yürüten Kılıçdaroğlu’yla ilgili dikkat çeken bir görüşme yazıldı.

Metro açılışının yapıldığı akşam gizli görüşme

Muhalefete yakınlığıyla bilinen gazeteci İsmail Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla Dudullu-Bostancı Metrosu’nun açılışının yapıldığı akşam bir araya geldiğini duyurdu.

İki ismin bir otelde gözlerden uzak bir toplantı yaptığını belirten Saymaz, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun seçim kampanyasını masaya yatırdığını yazdı.

İmamoğlu’nun ekibi seçim kampanyasını CHP’lilere anlattı

Yazıda, ilk olarak İBB’ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın Başkanı Emrah Şahan ve İmamoğlu’nun danışmanı Gökhan Günaydın’ın, İstanbul’da son yerel seçimdeki kampanya modelini CHP’lilere anlatıldığı ifade edildi.

Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasını Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattı

Bu kez sunumu İmamoğlu yaptı

“İkinci toplantıya Kılıçdaroğlu katıldı. Bu kez sunumu İmamoğlu yaptı.” diyen Saymaz, İmamoğlu’nun, CHP Lideri’ne yürütülmesi gereken seçim kampanyasının nasıl yapılması gerektiğine dair bilgiler verdiğini belirtti.

Saymaz ayrıca, İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na seçim modeliyle ilgili yaptığı sunumda, “Sayın Genel Başkanım, cumhurbaşkanı adayı olmanız halinde yürütmeniz gereken kampanya böyle olmalı.” dediğini ifade etti.

“Birçok ayaktan oluşuyor, en az 150 kişi görevlendirilmeli”

Son olarak İmamoğlu’nun anlattığı seçim modelinin maliye, saha organizasyonu, Ar-Ge, siyasal iletişim, reklam, hukuk ve seçim güvenliği gibi birden çok ayaktan oluştuğu yazılırken, modelin işlemesi için en az 150 kişinin görevlendirilmesi gerektiği bilgisinin de paylaşıldığı yazıldı.

Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasını Kemal Kılıçdaroğlu'na anlattı