Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3292
EURO 35,0378
ALTIN 2.280,52
BIST 8.996,02

İmamoğlu’nun 2 yıl önce “bu yaz çözeriz” dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!.

İmamoğlu’nun 2 yıl önce “bu yaz çözeriz” dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!.
11.07.2022
A+
A-

İstanbullular selle boğuşurken tatilde olduğunu sosyal medyadan attığı tweetle duyuran CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl önce yine Esenyurt’ta olan selde vatandaşa, “Bu yaz bu derenin sorununu çözeceğiz artık taşmayacak, size söz” dediği ortaya çıktı.

İstanbullular selle boğuşurken tatilde olduğunu sosyal medyadan attığı tweetle duyuran CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 yıl önceki selde vatandaşa, ‘Bu yaz bu derenin sorununu çözeceğiz artık taşmayacak, size söz’ dediği ortaya çıktı.

BU YAZ ÇÖZECEĞİZ
Vatandaşların yanına gelerek yıllardır bu sorunun yaşandığını belirten İmamoğlu, kendisine ‘Dereyi yapın’ diyen vatandaşa, ‘Başladık, başladık. Bu yaz çözeceğiz. Biz yapacağız, bu yaz bitecek bu sorun, gelip seninle gezeceğim.’ demişti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

İSTANBULLU SELLE BOĞUŞURKEN İMAMOĞLU TATİLDE
İstanbul’un birçok bölgesinde gece başlayan sağanak yer yer etkisini sürdürürken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Fethiye’de tatilde olduğu ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu’nun, Muğla Fethiye Uzunyurt’ta tatilde olduğu öğrenildi.

TATİLDE OLDUĞUNU DOĞRULADI
Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan İmamoğlu, İstanbul dışında olduğunu doğruladı.

İmamoğlu paylaşımında, ‘Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıradışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır.Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.’ ifadelerini kullandı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEL UYARISI YAPMIŞTI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, 9 Temmuz’da açıklamada bulunmuş ve İstanbul genelinde sabah saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak beklendiğini açıklamıştı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan 9 Temmuz’da yapılan açıklamaya göre, pazar günü sabah saatlerden itibaren bölgenin doğusunda (İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak etkili olacağı ifade edildi.

Açıklamada, sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkat çekildi.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

AFAD DA, İSTANBUL’DA SEL VE SU BASKINI YAŞANACAĞINI UYARISINDA BULUNDU
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da; 9 Temmuz saat:21.47’de açıklamada bulundu ve İstanbul’da sel ve su baskını yaşanacağını şöyle açıkladı: ‘Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Pazar günü ilk saatlerden itibaren, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Balıkesir ve Çanakkale’nin doğusu ile zamanla Bolu Düzce, Karabük, Zonguldak ile Kastamonu, Sinop ve Bartın’ın iç kesimleri; Ankara, Eskişehir ve Çankırı; Afyonkarahisar ve Kütahya çevreleri ile Çorum’un batısında kuvvetli yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun.’

İBB BAŞKANININ SKANDAL TATİLLERİ
İBB Başkanın ise Muğla’nın tatil beldesi Ferthiye Uzunyurt’ta tatilde olduğu ortaya çıkmasının ardından İstanbullunun afetler karşısında bulamadığı İBB Başkanının çıktığı tatiller ise şu şekilde:

*17 Ağustos 2019: İstanbul’da etkili olan yağış sonrasında Eminönü ve Üsküdar başta olmak üzere birçok ilçe sel sularının altında kalmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ise Bodrum’da tatilde olduğu ortaya çıkmıştı. İBB Başkanı tepkiler üzere selden 1 gün sonra tatiline 3 saatlik ara verip İstanbul’a gelmiş yaptığı incelemenin ardından ilk uçakla Bodrum tatiline geri dönmüştü.

*24 Ocak 2020: Elazığ’da meydana gelen 6.8’lik deprem sonrasında devlet tüm kurumlarıyla seferber oldu. Bölgeye 30 dakika içerisinde tüm yardımlar gönderilmeye başlandı. Çok kısa sürede depremin izleri giderilmeye başlanırken tüm büyükşehir ve ilçe belediyeleri Elazığ’a yardım gönderdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise deprem bölgesine ziyaret etmek için gitti. 20 dakika durduğu Elazığ’da soluğu Erzurum’un kış tatil bölgesi olan Palandöken’de aldı. Ailesiyle kayak yapan İBB Başkanına ‘deprem ziyareti yerine kayak tatiline gitmesine tepki yağdı.

*24 Ocak 2022: İstanbul’da haftalar öncesine uyarısı yapılan kar yağışı etkisini gösterdi. İBB yönetimi karla mücadele kapsamında çalışma yapmayınca yollar kapandı. Vatandaşlar 26 saat boyunca kar altında mahsur kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise İstanbullunun yardım beklediği saatlerde İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile Sarıyer Rumeli Kavağı’ndaki Balıkçı Kahraman adlı mekanda kalkan balığı yediği ortaya çıktı.

*10 Temmuz 2022: İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın sel uyarısı sonrası İstanbul’da Esenyurt, Sarıyer ve Beykoz sel sularıyla doldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Fethiye Uzunyurt’ta tatilde olduğu ortaya çıktı

128 DAİRE, 12 İŞ YERİ VE 3 FABRİKA MAALESEF SU BASKININDAN OLUMSUZ ETKİLENDİ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, saat 12.00 itibarıyla su baskınlarına dair gelen 797 ihbardan 266’sının Esenyurt’tan yapıldığını belirterek, ‘Şu saate kadar yaptığımız tespitlerde, 128 daire, 12 iş yeri ve 3 fabrika maalesef su baskınından olumsuz etkilendi.’ dedi.

Vali Yerlikaya, kentte gece saatlerinde şiddetini artıran sağanak nedeniyle oluşan selden etkilenen Esenyurt’ta incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Yerlikaya, dün Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, AFAD ve Valilik olarak günün ilk saatlerinden itibaren sağanak olacağına dair ikazda bulunduklarını söyledi.

Gece 01.00 sularında şehirde şiddetli yağışla birlikte pek çok yerden su baskınları ihbarları geldiğini aktaran Yerlikaya, her birinin 112 tarafından derlendiğini ve her 2 saatte bir bu rakamların kendilerine iletildiğini ifade etti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

Vali Yerlikaya, su baskını ihbarlarına ilişkin şu bilgileri verdi: ‘Saat 12.00 itibarıyla su baskınları noktasında gelen ihbarların sayısı 797. Bu ihbarların 266’sı içinde bulunduğumuz Esenyurt’tan yapılan ihbarlar. Pınar Mahallemiz ve Yeşilkent Mahallemizin kesiştiği Haramidere’nin geçtiği yerde, gece şiddetli yağışta su baskınları yaşandı. Büyük bir hassasiyetle ve hızlıca hareket ederek AFAD İl Müdürlüğümüz, ilçe kaymakamlığımız, büyükşehir, ilçe belediyesi, emniyetimiz ve mahalle muhtarlarımız tarafından hep birlikte burada oturan vatandaşlarımızı uyardık. Şu saate kadar yaptığımız tespitlerde, 128 daire, 12 iş yeri ve 3 fabrika maalesef su baskınından olumsuz etkilendi.’

Yerlikaya, sabah, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer’in ilçeye gelerek mahalle sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini, çalışmaları koordine ederek, talimat verdiklerini dile getirdi.

Yerlikaya, AFAD’ın koordinatörlüğünde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, ilçe kaymakamlığı, jandarma ve polis arama kurtarma ekipleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenyurt Belediyesi ve defterdarlıkların hep birlikte çalıştığını kaydetti.

SU BASAN 128 DAİREDEN YAKLAŞIK 70’İ TAHLİYE EDİLDİ
Can kaybı olmadığının altını çizen Yerlikaya, ‘Su basan 128 daireden şu ana kadar 70 civarında olanı tahliye edildi.’ bilgisini verdi.

Vali Yerlikaya, bu akşama kadar su basan bütün dairelerin ve iş yerlerindeki suyun tahliye edileceğini belirterek, bunların içinin ve sokakların çamurdan temizlenmesinin birkaç gün içerisinde tamamlanacağını anlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla sabah çok erken vakitte, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile defterdarlıklarla beraber hasar ve zarar tespit komisyonları kurulduğunu anlatan Yerlikaya, bu akşam olmadan her iki tespiti de tamamlayacaklarını ifade etti.

Ali Yerlikaya, Bakan’ın da talimatıyla ilk etapta vatandaşlara evleri için 5’er bin lira, iş yerleri için de 10’ar bin lira yapılacak yardımları da kaymakamlığın koordine ettiğini, bunların süratle vatandaşlara ulaştırılacağını kaydetti.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!

‘BUGÜN 22.00’A KADAR ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI DEVAM EDİYOR’
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, her an afete hazırlıklı olunması gerektiğinin altını çizerek, ‘Önleyici tedbir olarak da meteorolojinin ilminden, fenninden faydalanmak bizim için elzem. Bu tür uyarılara ben sizler aracılığıyla kıymetli hemşerilerimize hassasiyetle riayet etmelerini özellikle rica ediyorum. Bugün saat 22.00’a kadar şiddetli yağış uyarısı, ikazı henüz geçmiş değil, devam ediyor. Bunu hatırlatmak istiyorum.’ diye konuştu.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl önce 'bu yaz çözeriz' dediği Haramidere 2 yıl sonra yeniden taştı!
Fotoğrafta: Şiddetli yağışın ardından Sarıyer’de yol çöktü, gecekondu tahliye edildi

Su baskınından, Haramidere’nin taşması sebebiyle en yoğun şekilde bu iki mahallenin bulunduğu Esenyurt’un etkilendiğini anımsatan Yerlikaya, küçük ölçekli baskınlar oluşan diğer ilçelerde de ilçe afet yönetim merkezlerinin başındaki kaymakamlar ve il afet müdürlüğünün tahliye çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu bildirdi. Yerlikaya, su baskınından etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.