Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,6007
EURO 34,8119
ALTIN 2.491,55
BIST 9.463,77

İngiltere’nin corona kumarı: “Halkın yüzde 60’ına yayılması beklenecek!.”

İngiltere’nin corona kumarı: “Halkın yüzde 60’ına yayılması beklenecek!.”
15.03.2020
A+
A-

İngiltere’de yayılmaya devam eden koronavirüs ve hükümetin salgına dair politikası, ülke basınında geniş yer buldu. Johnson yönetiminin ‘bırakalım yayılsın, bir süre sonra bağışıklık kendiliğinden oluşacaktır’ yaklaşımının kumar olduğu değerlendiriliyor..

İngiltere’de coronavirüsün zaman içinde nüfusun büyük kısmına bulaşması, böylece halkın “sürü bağışıklığı” geliştirmesi planlanıyor.

İNGİLTERE HÜKÜMETİ: BIRAKALIM YAYILSIN, BAĞIŞIKLIK KAZANILACAKTIR

BBC Türkçe’de yer alan habere göre Londra hükümeti, böylece halkın her yıl mutasyona uğrayarak grip gibi tekrar hasta etme ihtimali bulunan bu virüse bağışıklık geliştirmesini umuyor. Yine bu bakış açısına göre virüsün yayılmasını engelleyen ülke halklarının böylesi bir bağışıklığa sahip olmayacağı düşünülüyor.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE YÜKLENME YAŞANMAMASI İSTENİYOR

Hükümetin İngiltere’de odaklandığı nokta, virüsün tüm halka bir anda değil yavaşça bulaşması, böylece sağlık hizmetlerinde bir anda yüklenme yaşanmaması.

FT: BU BİR KUMAR, İNGİLTERE HİÇBİR ÖNLEM ALMIYOR

Financial Times gazetesi “Britanya’nın virüse karşı stratejisi bir kumar” başlığını kullandı.

İrlanda’nın okullarını, Danimarka’nın sınırını kapattığını ve Fransa’nın da toplu etkinlikleri yasakladığını hatırlatan FT, İngiltere’nin buna benzer hiçbir önlem almadığına dikkat çekti.

FT, Başbakan Boris Johnson ve hükümetinin Brexit konusunda uzman görüşlerini hor görürken koronavirüs konusunda “bilim tarafından yönlendirilen” bir politika izlediklerini açıkladığını yazdı ve ekledi: “Fakat bu strateji büyük bir kumar.”

“BU POLİTİKA DAHA FAZLA ÖLÜME YOL AÇACAK”

Fakat FT, alınan önlemlerin bulaşma hızını yavaşlatacağının kesin olmadığını, İngiltere’nin koronavirüs politikasının sıkı karantina önlemlerine kıyasla daha fazla ölüme yol açacağının kesin olduğunu yazdı.

SENARYOYA GÖRE İNGİLTERE’NİN YÜZDE 80’İ ENFEKTE OLACAK; ÖLÜMLER YÜZDE 1’DE KALIRSA TOPLAM 500 İNSAN ÖLECEK

Hükümetin açıkladığı “makul en kötü senaryoya” göre 66 milyonluk İngiltere nüfusunun yüzde 80’i virüs kapacak ve öldürücülük oranı yüzde 1 bile olsa 500 binden fazla insan ölecek. Bu İngiltere’de bir yılda ölen kişi sayısına denk.

BİLİM İNSANLARI İNGİLİZ HÜKÜMETİNE ÇAĞRI YAPTI: DERHAL SERT ÖNELMLER ALIN!

İngiltere’de yaşayan 200’den fazla bilim insanı da 14 Mart akşamı yayınladıkları açık mektupta hükümeti derhal daha sert önlemler almaya davet etti.

GUARDIAN: İNGİLTERE HÜKÜMETİNİN KARARINA RAĞMEN HALK ve YETKİLİLER ÖNLEM ALMAYA BAŞLADI

Guardian gazetesi de başyazısında İngiltere’de toplumsal yaşamın durma noktasına doğru yavaşlamakta olduğunu yazdı.

Mayıs’ta gerçekleşmesi gereken yerel seçimlerin bir yıl sonraya ertelenmesinin bu etkilerden biri olduğunu belirten Guardian, ülkedeki huzurevlerinin kapılarını ziyaretçilere kapamaya başladığını, henüz kapanmamış olanlarda da içerdekilerin akrabalarının virüs bulaştırma riskine rağmen ziyaret etmek veya uzunca bir süre görememe riskine rağmen ziyaret etmemek ikileminde bırakıldığını aktardı.

İngiliz hükümetinin toplu etkinlikleri iptal etmeme kararına rağmen Premier Lig’in maçları iptal ettiğini, devlet dışı aktörler ve bireylerin önlem alma konusunda hükümetin ilerisinde olduğunu vurgulayan Guardian, hükümetin şimdiye kadarki önlemlerinin minimalist olduğu yönünde bir çekince bulunduğunu yazdı.

“OKULLAR KAPATILMIYOR ÇÜNKÜ SAĞLIK İŞÇİLERİNİN ÇOCUKLARINA BAKMAK YERİNE HASTANEDE KALMASI GEREK”

Gazeteye göre okulları açık bırakma kararın arkasındaki nedenlerden biri de kilit öneme sahip sağlık işçilerinin evde çocuklarına bakmak yerine işlerine devam edebilmesini sağlamak.

Guardian başyazısına şöyle devam etti:

“Hükümet, koronavirüsü durdurmak için atılacak sert adımların, bu önlemler hafifletildikten sonra aynı sorunların oluşmasına yol açacağını düşünüyor. Bu yüzden ülke için en az zarar verici sonucun yönetilen ve yavaşça büyüyen bir salgın olduğunu düşünüyorlar. Hükümet İngiltere’de salgının en kötü noktasının 10-14 hafta sonra gerçekleşeceğini düşünüyor.”

TIMES: ÜLKELER KRİZE KARŞI İŞBİRLİĞİ YAPMALI

Salgının modern dünyada eşi benzeri olmadığını vurgulayan Times, “Salgın 118 ülkede 4 bin can aldı. Bu sayının artacağı kesin” ifadelerini kullandı.

Times’e göre böylesi bir küresel krize verilmesi gereken yanıt da küresel bir yanıt olmalı. Gazete bu nedenle ülkelerin krize karşı işbirliği yapmasının daha verimli olacağını yazdı.

Times, Çin’in virüsün genetik kodunu diğer ülkelerle paylaşmasını buna örnek olarak gösterdi ve ekledi:

“G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankaları 2008 krizinde olduğu gibi iletişim içinde kaldı ve piyasaların paniğine karşı koordinasyon içinde yanıt verdi. Dünya Sağlık Örgütü de tıbbi mücadeleyi koordine etti, yardıma ihtiyacı olan ülkelerin plan yapmasına ve malzeme teminine katkıda bulundu.”

Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın bilimsel bir temeli olmadan Avrupa ülkeleriyle uçuşları sonlandırmasını, Almanya’nın tıbbi malzeme ihracını sınırlandırmasını bunun tersi yönünde adımlar olarak gösteren Times, Almanya’nın bu adımının ortak pazar prensibini de ihlal ettiğini ve AB içi uyumu tehlikeye attığını yazdı.

Times İngiltere hükümetinin “virüsü toplumun yüzde 60’ına yayma” planının diğer ülkelerin uygulamalıyla çeliştiğini ve bunun İngiltere’nin dünyanın geri kalanıyla ilişkisini etkileyebileceğini vurguladı.

“KÜRESELLEŞMENİN ÖLÜM ÇANI ÇALIYOR”

Yazı şöyle sonlandı:

“Burada esas risk, bu krizin küreselleşmenin ölüm çanını çalması, her ülke kapılarını kapatırken yalnızca küresel tedarik zincirlerinin değil aynı zamanda küresel işbirliğinin de sonunu getirmesi. Bu krizi yalnızca derinleştirir. Tarih, uluslararası krizlerde komşuyu zarar sokma politikalarının vahim sonuçlarıyla dolu. Küresel liderler çok geç olmadan bir araya gelmeli ve ortak bir politika üzerinde uzlaşmalı.”

SON 24 SAATTE İNGİLTERE’DE ÖLÜMLER 2’YE KATLANDI

Dün (14 Mart) İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) teşhisi konulan 10 hasta daha hayatını kaybetti. Bu gelişmeyle ülkede Kovid-19’a bağlı ölümler yaklaşık iki kat artarak 21’e ulaştı.

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi’nin açıkladığı verilere göre, hayatını kaybeden tüm hastalar 60 yaşın üzerinde ve başka sağlık sorunları da bulunan kişiler arasından çıktı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Mart’ta düzenlediği basın toplantısında, “Daha birçok aile, sevdiklerini zamansız kaybedecek.” ifadesini kullanmıştı.

Ülkede Kovid-19 teşhisi konulan hasta sayısı 798 olarak açıklansa da uzmanlar virüsün halihazırda 5 ila 10 bin kişiye bulaştığını tahmin ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.