Site Rengi

HABER ÖZETİ
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
Hükümet inkâr etsede IMF ile görüşmelere başladı!.
Merkez Bankası faiz arttırımına gidecek mi?.
Restoran ve kafelerde fahiş fiyat boykotu bugün başlıyor!.
CHP’li Başkandan takdire şayan karar!. Çalışma ruhsatı bulunmayan Suriyelilerin dükkanları kapatılıyor!.
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
DOLAR 32,5894
EURO 34,7907
ALTIN 2.422,92
BIST 9.645,02

İntihar notu ortaya çıktı!. Süleymancılar yurdunda taciz iddiası…

İntihar notu ortaya çıktı!. Süleymancılar yurdunda taciz iddiası…
26.12.2019
A+
A-

Öğrenci yurtları konusunda sicili oldukça kabarık olan Süleymancılar cemaatinin Denizli’deki yurdunda büyük bir skandal yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre, yurtta kalan 12 yaşındaki erkek öğrenci, yurdun belletmeni tarafından tecavüze uğradı. Skandal öğrencinin intihar notuyla ortaya çıktı!

Denizli’nin Çivril ilçesinin Akpınar mahallesinde bulunan Süleymancılar tarikatına ait Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu’nda 12 yaşındaki bir öğrenciye tecavüz edildiği ihbarı üzerine soruşturma başlatıldı.

İddialara göre; yurtta belletmen olarak kalan Emre T. (19) Şehit Kağan Kandemir Ortaokulu öğrencisi 12 yaşındaki çocuğa defalarca tecavüz etti. 12 yaşındaki öğrenciyi, yaşananları anlatmaması konusunda uyaran ve şiddet uygulayan Emre T. tecavüzlerini arttırınca küçük çocuk durumu yurt müdürü Murat Ç.’a anlattı.

Müdür Murat Ç., küçük çocuğa olayı unutmasını ve kapatması gerektiğini söyleyerek belletmen Emre T.’u Denizli’de aynı tarikata bağlı başka bir yurda gönderdiğini söyledi.

Yaşadığı olayın etkisinden kurtulamayan ve içine kapanan küçük çocuk okulda durumu bir arkadaşına anlatarak intihar etmek istediğini söyledi. Ertesi gün sınıfta yalnız kaldığı sırada intihar notu yazan ve başından geçenleri anlatan öğrenci notu sınıfın penceresinden attı. Notu bulan arkadaşları durumu hemen okul idaresine bildirerek sınıfa çıktılar.

KORUMA ALTINA ALINDI

Yeşil Çivril Gazetesi’nde yer alan habere göre; yaşanan gelişmelerden sonra uzman psikologlar eşliğinde ilk ifadesi alınan küçük öğrenci, Denizli Sosyal Hizmetler müdürlüğü yetkilileri tarafından koruma altına alındı.

Çocuk İzleme Merkezinde avukat, uzman psikolog ve Sosyal Hizmetler yetkilileri eşliğinde alınan ifadesinde küçük öğrenci, belletmen Emre T. tarafından yurdun bodrum katındaki personel odasında, revir, yatakhane ve çatı bölümünde defalarca tecavüze uğradığını söyledi.

M.S. ifadesinde kendi ailesinden de bahsetti. Annesiyle babasının ayrıldığını, babasının üvey annesiyle Denizli’de yaşadığını belirten M.S., evde bir olay yaşandığında babasının kendisini dövdüğünü anlattı.

Ardından ifadesinde kaldığı yurtta başından geçen nitelikli cinsel istismar olayına değinen M.S., “İlk istismar, haziran ayında yaşandı. Yurtta eğitmen olan Emre T., bodrum kattaki personel odasında bana cinsel istismarda bulundu. Emre T.’nin istismarı revirde, çatı katında ve yatakhanede de devam etti. Bu yaşananları kimseye anlatmamam konusunda beni uyardı. Ancak, yurt müdürü Murat Ç.’ye yaşadıklarımı anlattım. Emre T., yurttan gönderildi. Pencereden attığım notumda başımdan geçenleri anlattım. ‘Kendimi ağaca asmak istiyorum, ölmek istiyorum’ diye yazdım. Emre T., her zaman bana şiddet uyguluyordu, bana terlik atıyordu” dedi.

Alınan ifadeden sonra Emre T.’yi yakalama çalışmaları başlatıldı. Çivril Yurt Müdürü Murat Ç. hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Denizli’nin Çivril ilçesindeki özel bir yurtta kalan M.S. isimli erkek çocuğa cinsel istismar iddiasıyla ilgili Valilik yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Denizli’nin Çivril İlçesinde özel bir yurtta kalan 12 yaşındaki erkek öğrenciye, yurdun belletmeni tarafından cinsel istismar edildiği yönündeki haberlere ilişkin olarak kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Söz konusu haberlerde yer alan olay ile ilgili başlatılan ‘Çocuğun cinsel istismarı’ soruşturmasında mağdur çocuk M.S., Denizli Çocuk Esirgeme Kurumu’na teslim edilmiştir. İddia edilen konu ile ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir” denildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.