Site Rengi

HABER ÖZETİ
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
DOLAR 32,5996
EURO 34,7963
ALTIN 2.506,02
BIST 9.479,72

İsyan ettiler! “TTB ile aynı çizgide değiliz!.”

İsyan ettiler! “TTB ile aynı çizgide değiliz!.”
24.09.2020
A+
A-

TTB’nin kongresine katılmayacaklarını belirten Kayseri Tabip Odası Başkanı Mehmet İlhan Şahin, “Terör örgütleriyle yan yana gelebilecek kadar ideolojik bağnazlık içerisinde olan bu meslek kuruluşuyla aramızda kalın bir çizgi çizdik. Meslektaşlarımız, zümrenin elinden kurumu kurtarmalıdır” dedi.

Kendi alanı dışında her konuda skandal ideolojik açıklamalarıyla gündeme gelen ve Mehmetçik’in terör örgütlerine yönelik operasyonlarına karşı çıkıp, terör örgütleriyle yan yana gelmekten çekinmeyen Türk Tabipleri Birliği’ne (TTB) bir tepki de Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin’den geldi. TTB’nin mevcut yönetiminin meşru yollardan yönetimden uzaklaştırılması gerektiğini belirten Şahin, şunları dile getirdi:

Bu kurum siyasal zümrenin elinden kurtarılmalıdır

Biz, uzunca bir süredir terör örgütleriyle yan yana gelebilecek kadar ideolojik bağlılık içerisinde olan bu meslek kuruluşunu kendi siyasi amaçlarına alet eden ve bu nedenle de hekim haklarının kazanılmasında zafiyete neden olan bu yöneticilerle aramızda kalın bir çizgi çizmiştik. Bu son kongre de onların durumunu bize ve kamuoyuna bir kez daha gösterdi. Biz de bunu onlara ve yine kamuoyuna bir protesto metni şeklinde ilan ettik. Kayseri Tabip Odası delegeleri ve yönetim kurulu olarak bu kongreye gitmeyeceğimizi söylüyoruz.

Bu yönetim, meşru yollardan gayri meşru bir şekilde değil, meşru yollardan Türk Tabipleri Birliği yönetiminden uzaklaştırılmalıdır. Meslektaşlarımıza çağrı yapıyoruz. Bu vatanın has evladı olan meslektaşlarımız, bu küçük siyasal zümrenin elinden bu kurumu kurtarmalıdır. Biz Kayseri Tabip Odası olarak en azından bu konuda mücadele etmeye devam edeceğiz inşallah.

Bunlar hekimlerin yan yana gelmesini zorlaştırıyor

Hekim haklarını savunurken bile siyasi art niyetle hareket ettiklerini belirten İlhan Şahin, şöyle devam etti: “Türk Tabipler Birliği’nin ve Tabip Odalarının seçim sistemlerinin gözden geçirilmesi gerekir. Küçük siyasi zümreler Tabip Odalarını ve delegeleri bir şekilde ele geçirip daha sonra Türk Tabipleri Birliği’nin kongresinde bu delege üstünlüğünü kullanıyorlar. En başta bu konuda meslektaşlarımıza görev düşüyor. Meslektaşlarımızın kendi odalarına sahip çıkmaları gerekiyor.

Kendi bulundukları illerde kendi hakkını en iyi şekilde koruyacak olan liyakatli insanları Tabip Odaları yönetimine getirmeleri gerekiyor. Bununla birlikte bu var olan özellikle büyükşehirlerin ezici delege üstünlüğü konusunun kanuni olarak gözden geçirilmesi gerektiğini, hekimlerin Tabip Odalarına üye olmalarının ve buralarda oy kullanmalarının kolaylaştırılması gerektiğini ve bu yolla Tabip Odalarının hekimlerin tümünü temsil edebilir bir pozisyona getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Elbetteki burayı yönetenler bizim meslektaşımız. Küçük bir siyasal zümre, aşırı ideolojik bağnazlık içerisinde olan bir zümre ama elbette dönem dönem hekim haklarını savunur bir görüntü çiziyorlar. Ancak bunu yaparken bile maalesef gizli ajandaları onların siyasi art niyetlerini ortaya koyuyor. Ve bu da zaman zaman hep beraber hekim haklarını savunuyor olsak da bu siyasi art niyetleri sebebiyle bizim yan yana gelmemizi zorlaştırıyor ve biz bu yöneten bozuk zümre yüzünden Türk Tabipleri Birliği’ne kurumsal olarak sahip çıkamıyoruz.

TTB kongresine katılmıyoruz

Doç. Dr. Şahin, TTB’nin istişareden uzak, kendi bildiğini okuduğunu vurgulayarak  sözlerini söyle tamamladı: “Türk Tabipleri Birliği önümüzdeki hafta sonu yapmayı düşündüğü kongreyi, Ankara’da önce bir otelde, ertesi gün de seçimi Ankara Üniversitesi’nin bir binasında yapmayı düşünüyor. Buna daha önce itirazlar yapıldı. Ankara gibi salgının ileri düzeyde olduğu bir şehirde bu kongreyi yapmanın, yüzlerce hekimi oraya toplamanın hem hekimler açısından risk oluşturduğu hem salgının yayılımını artırabileceği konusu aktarıldı ama buna kulak tıkadılar.

Yasal olarak seçimin yapılması gerekiyorsa bile bununla ilgili bir formül bulunabilirdi. Sağlık Bakanlığı ve diğer tabip odalarımızda istişare edilerek başka bir mekan, tarih, şehir planlanabilirdi ama Türk Tabipleri Birliği her zaman olduğu gibi istişareden uzak, kendi bildiğini okuyan bir tavır içerisinde bu kongreyi yapmaya karar verdi. Biz de Kayseri Tabip Odası olarak bu kongreye katılmama kararı aldık.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.