Site Rengi

HABER ÖZETİ
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
DOLAR 32,3192
EURO 35,0609
ALTIN 2.309,09
BIST 9.079,97

Kafa karıştıran fotoğraf! Kim Jong-Un tabutta…

Kafa karıştıran fotoğraf! Kim Jong-Un tabutta…
28.04.2020
A+
A-

Kim Jong-un’un cansız bedenini cam bir tabutun içerisinde gösteren fotoğraf, tüm dünyada infial oluşturdu. Kuzey Kore lideri hakkında devam eden sayısız söylentinin ortasına düşen bu fotoğraf, viral oldu ve sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

5ea7b3a155427f105c57a615

Dünya corona virüs salgınıyla mücadele ederken birden bire Kuzey Kore lideri Kim Jong-un birinci gündem maddesi haline geldi. Kuzey Kore lideri hakkında neredeyse bir haftadır çeşitli spekülasyonlar yapılıyordu. Kim’in, önce 12 Nisan’da kalp ameliyatı olurken öldüğü iddia edilmişti.Ardından Japonya basını Kuzey Kore liderinin bitkisel hayatta olduğunu yazmıştı.

Şimdi de Kim Jong-un’un cansız bedenini cam bir tabutun içerisinde gösteren fotoğraf, tüm dünyada infial oluşturdu. Kuzey Kore lideri hakkında devam eden sayısız söylentinin ortasına düşen bu fotoğraf, viral oldu ve sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

5ea7b3d755427f105c57a623

Kim’in babasının cenaze töreninden ve 2011 yılına ait olduğu düşünülen ve photoshop ile yapıldığı iddia edilen görüntü, Kim’in başını bir yastık üzerinde olduğu ve kırmızı bir battaniyenin altında olduğunu gösteriyor.

ABD ve Çin, Kuzey Kore liderinin geçirdiği kalp ameliyatını takiben bitkisel hayatta, ağır hasta hatta ölü olduğu iddialarının gerçeği yansıtıp yansıtmadığını bulmaya çalışıyor.

mektup

Dün Kuzey Kore basını, Kim tarafından yazıldığı iddia edilen ve bir tatil beldesi inşaatı üzerine kaleme aldığı söylenen bir mektubu yayınladı ve Güney Afrika devlet başkanı Cyril Ramaphosa’ya bir mesaj gönderdiğini iddia ederek hayatta olduğunu göstermek için uğraştı.

Ancak Kim’in yeni görüntülerinin yayınlanmamış olması, spekülasyon çılgınlığını körükledi. Yine de Kuzey Kore liderini bir cam tabutun içerisinde gösteren ve internette paylaşılan fotoğrafın sahte olduğuna inanılıyor.

5ea7b3d555427f105c57a61b

Japon haber ağı JNN’de ekrana gelmiş olan görüntü, Kim’in 2011 yılında kalp krizinden ölen babası Kim Jong-il’in cenazesinden bir kareyle büyük benzerlik gösteriyor.

5ea7b3d755427f105c57a625

İki görüntünün de aynı açıdan çekildiği, tören yastığı ve çiçek aranjmanlarının aynı olduğu dikkat çekiyor. Kim’in de şu anki haline fotoğrafta daha genç olduğu, yüzünün ve omuzlarının üst üste bindiğini gösteriyor.

Sosyal medyada paylaşılan birçok iddia, görüntünün Kim’in hafta sonu öldüğünü iddia ettiği Hong Kong medya kanalı HKSTV’de canlı olarak gösterildiğini ileri sürüyor.

benzer

Ancak tabuttaki Kim’in benzer bir photoshop’lanmış bir görüntüsü daha önce Ekim 2017’de Twitter’da paylaşılmıştı. Kim’in hem babası hem de büyükbabası kalp krizinden ölmüştü.

Rodong Sinmum gazetesinin önceki gün yayınlanan baskısına göre Kim, Wonsan Galma’da yeni bir turistik bölgenin inşası için çalışan işçilere teşekkür etti.

Kuzey Kore devlet medyasının Pazar günü liderin yorumlarını haber yaptığı bildirildi. Güney Koreli haber ajansı Yonhap’a göre Kuzey Kore lideri, kuzey Samjiyon şehrinde evler inşa eden işçilere duyduğu minneti dile getirdi.

Ancak Yonhap, Kuzey Kore haberinin Kim’in yerini açıklamadığını veya herhangi bir görüntüsünü içermediğini de kaydetti.

ABD’nin Güney Carolina Senatörü Cumhuriyetçi Lindsey Graham ise , Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un öldüğüne ilişkin iddialar üzerine, ülkedeki sessizliğe işaret ederek, “Ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum.” dedi.

Fox News televizyonuna konuşan Graham, “Orası kapalı bir toplum. Doğrudan bir şey duymadım ancak ölmemiş veya iş göremez hale gelmemişse buna şoke olurum. Çünkü, bir ülkeden çok, bir tarikat olan Kuzey Kore gibi kapalı bir ülkede bu tür dedikoduların sonsuza kadar devam etmesine ve soruların cevapsız bırakılmasına izin vermezsiniz.” ifadelerini kullandı.

Kim’in ölmesi ile Kuzey Korelilerin çektiği sıkıntıların kısmen azalacağını da savunan Graham, “Başkan (Donald) Trump, Kuzey Kore ile kazan kazan şeklinde çalışmak istiyor. Dolayısıyla eğer bu adam öldüyse, yerine geçecek kişinin Kuzey Kore’yi herkes için daha iyi bir yer haline getirmek üzere Başkan Trump ile çalışacağını umuyorum.” diye konuştu.

un

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçiren Kim’in öldüğü iddiası geçen hafta dünya gündemine bomba gibi düşmüştü. Ancak bu iddialar teyit edilmemişti. Bitkisel hayatta olduğuna dair iddialar da bulunan Kim, Kuzey Kore’nin kurucusu dedesi Kim Il Sung’ın her yıl 15 Nisan’da düzenlenen doğum günü törenlerine de katılmamıştı.

Japonya basını, hakkında hasta olduğu yönünde söylentilerin olduğu Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’ın bitkisel hayatta olduğunu iddia etmişti. İddiaya göre başarısız olan ameliyat sonucunda Kim Jong-un’ın sağlık durumu iyice kötüleşti. Japonya’da yayımlanan haftalık Shukan Gendai adlı dergi, Kuzey Kore’ye gittiği iddia edilen Çinli sağlık ekibinden birinden aldığı bilgiyi aktardı.

der

Derginin haberine göre nisan ayı başında Kim Jong-un’ın kırsal bir bölgeyi ziyareti sırasında göğsünü tuttuğu ve sol tarafı üzerine düştükten sonra yanındaki doktorlar tarafından en yakın hastaneye götürüldüğü belirtildi. Derginin haberine göre nisan ayı başında Kim Jong-un’ın kırsal bir bölgeyi ziyareti sırasında göğsünü tuttuğu ve sol tarafı üzerine düştükten sonra yanındaki doktorlar tarafından en yakın hastaneye götürüldüğü belirtildi.

Reuters haber ajansı da isimsiz kaynaklarına dayandırdığı haberinde Çin’in Kuzey Kore’ye Kim Jong-un’ın sağlık durumunun incelenmesi için tıp uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini yazdı.

Kuzey Kore devlet radyosu ise, Kim’in çalışmalarına aktif şekilde devam ettiğini duyurdu. Radyodan yayınlanan haberde “Yoldaş Kim, yeni şehir Samjiyon’un kurulmasına yardım eden tüm çalışanlara ve işçilere tüm kalbiyle teşekkür etti” ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore hükümeti, 20 Nisan’da yaptığı açıklamada, günlerdir halkın önüne çıkmayan Kim Jong-un’ın hasta olduğuna yönelik bir işaret almadıklarını belirtmişti. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise Kuzey Kore lideri Kim Jong Un hakkında çıkan “ölüm döşeğinde” haberlerin doğru olduğuna inanmadığını söylemişti.

a_18

Dün Beyaz Saray’da corona virüse ilişkin basın toplantısı düzenleyen Trump’a, beklendiği gibi Kim soruldu. ABD lideri, “Bu konuda bir fikrim var ama size şu an söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Kim cumartesi günü bir açıklama yapmadı, belli ki yapamadı. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim’den bir haber alabiliriz. Kim ile yakın bir ilişki kurduk. ABD Başkanı olmasaydım, şu anda Kuzey Kore ile savaşta olurduk” dedi.

Ancak Shukan Gendai dergisinin aktardığına göre Kuzey Kore liderinin sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Pekin’deki Ulusal Kardiyovasküler Hastalıkları Merkezi’nden 50 kişilik bir ekip perşembe günü Kuzey Kore’ye hareket etti.

Ancak söz konusu ekip Pyongyang’a varmadan Kuzey Koreli doktorlar daha fazla beklememek için ameliyatı gerçekleştirdi. Daisuke Kondo’ya göre normalde basit olan stent takma operasyonu, doktorların aşırı stresli olmaları nedeniyle yolunda gitmedi.

Kim Jong-un 1994’te ölen büyükbabası ve Kuzey Kore’nin kurucusu Kim Il-Sung’un doğum günü kutlamalarına ve her yıl 15 Nisan’da düzenlenen kutlamalara katılmamıştı. Ebedi ve kurucu lider Kim Il-Sung için her yıl geniş çaplı kutlamalar düzenleniyor. Kim’in milli bayram olan bu günde kutlamalara ilk kez katılmaması dikkat çekti.

Kuzey Kore devlet medyası, geçen hafta yapılan bir füze denemesiyle ilgili haberinde de Kim’den hiç söz etmedi. Kuzey Kore medyası, bu tür denemelerde her zaman Kim’in görüntülerini yayımlıyordu.

Dünya Kim’in sağlık durumunun kötü olduğuna ilişkin haberi, Amerikan CNN International’dan öğrenmişti. CNN televizyonuna, göre adı açıklanmayan Amerikalı yetkililer, Kim’le ilgili istihbaratı takip ettiklerini söyledi.

ab_7

Ülkede, en üst düzey liderlik pozisyonunu almaya adaylar olarak görülenlerin arasında Kim’in kız kardeşi Kim Yo-jong da var.

Öte yandan Reuters, son olarak Kim Jong’un’a ait olduğu düşünülen trenin uydu görüntülerini paylaştı. Reuters haber ajansı, Kuzey Kore üzerine araştırmalar yapan Washington merkezli kurumun elindeki uydu görüntülerini paylaştı. Görüntülerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’a ait özel bir tren Wonsan’a giderken tespit edildi.

Ancak Kim Jong-un’un Wonsan’da olup olmadığını doğrulayamadı. Raporda, “Trenin varlığı Kuzey Koreli liderin nerede olduğunu kanıtlamıyor veya sağlığı hakkında hiçbir şey belirtmiyor, ancak Kim’in ülkenin doğu kıyısında elit bir bölgede kaldığını bildiren raporları desteklemekte” denildi.

abc

Güney Kore, ölmüş olabileceği söylentileri çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un “hayatta ve sağlının yerinde” olduğunu bildirdi. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in’in üst düzey dış politika danışmanı Moon Chung-in, CNN’e yaptığı açıklamada, “Hükümetimizin pozisyonu sabit. Kim Jong-un, hayatta ve iyi. 13 Nisan’dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor. Şimdiye kadar herhangi bir şüpheli hareket tespit edilmedi.” ifadesini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.