Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Terör sevicinin hayalleri suya düştü!. İmamoğlu Kaftancıoğlu’nu istemiyor mu?.

Terör sevicinin hayalleri suya düştü!. İmamoğlu Kaftancıoğlu’nu istemiyor mu?.
31.12.2019
A+
A-

HDP ile kol kola ilerleyen CHP’de terör sevici Canan Kaftancıoğlu’nun İstanbul İl Başkanlığı elinden kaymak üzere olduğu öne sürüldü. CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre Necati Özkan’ın yazdığı, Kahramanın Yolculuğu adlı kitaptan bu yana Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu’nun arası limoni..

Veryansın Tv’nin haberine göre CHP İstanbul İl Başkanlığı terör sevici Canan Kaftancıoğlu’nun elinden kaymak üzere. Şu ana kadar 9 ilçe seçiminin 7’sini kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve diğer belediye başkanları ne hedefliyor? CHP İstanbul’da önümüzdeki süreçte ne olacak? İşte ayrıntılar…

HDP ile kol kola olan CHP İstanbul İl seçimleri yaklaşıyor. Öncesinde ise kıran kırana ilçe seçimleri yapılıyor. Delegeler belirleniyor. Delegelerin 176’sı İstanbul’dan. Dolayısıyla Parti Meclisi ve Genel Başkan seçimlerinde en belirleyici il İstanbul.

İstanbul’un ardından Ankara ve İzmir geliyor.

CHP’nin İstanbul il Başkanı terör sevici Canan Kaftancıoğlu, bugüne kadar yapılan 9 ilçe seçiminin 7’sini kaybetti.

İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arası limoni!

CHP kulislerinden edinilen bilgilere göre Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu, kaz yiyerek gündeme iyi ilişkiler içindeymiş gibi gelseler de, İmamoğlu’nun yakın danışmanı, Necati Özkan’ın yazdığı, Kahramanın Yolculuğu adlı kitaptan bu yana araları limoni.

İmamoğlu Kaftancıoğlu’nu istemiyor mu?

Bu arada İmamoğlu’na yakın isimlerin verdiği izlenime göre de, İmamoğlu kendisinden daha popüler bir ismin il başkanı olmasına sıcak bakmıyor. Cumhurbaşkanı adayı olmak istediği artık net şekilde bilinen İmamoğlu, İstanbul ve CHP denilince, kendisi dışında akıllara gelen ikinci bir ismi arzulamıyor!

Oğuz Kağan salıcı da kayıp

Partinin milletvekilleri ve genel merkez yöneticilerinin bile telefonlarına çıkmadığı öne sürülen Kaftancıoğlu’nun, İstanbul seçimleri sonrasında, havaya girdiği ve kendisini göreve getiren, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, 10 Aralık Hareketi’nin önde gelen ismi Oğuz Kağan Salıcı ile de aralarının eskisi kadar iyi olmadığı bir başka dikkat çeken ayrıntı.

Salıcı’nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘’Canan Hanım yerine kimi getirmeli’’ dediği ancak CHP liderinin İmamoğlu’na karşı dengeleri de gözeterek sürecin biraz izlenmesinden yana olduğu, Kaftancıoğlu’nu tamamen gözden çıkarmadığı belirtiliyor.

Günaydın ve Kerimoğlu sessiz sedasız

Ancak birçok ilçe belediye başkanı, İmamoğlu ile hareket ediyor. CHP içinde konuşulanlara göre, İmamoğlu adına süreci eski yerel seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sessiz ve derinden, yürütüyor.

5 Ocak tarihinde tüm ilçe seçimleri sona erecek, mevcut ilçe delegeleri incelendiğinde Kaftancıoğlu’nun 39 ilçeden 25’ten fazla ilçeyi kaybetmesi bekleniyor.

Kaftancıoğlu adaylıktan çekilebilir

Bu durum söz konusu olursa Kaftancıoğlu’nun aday olmaması için ikna edilebileceği, karşılığında da Parti Meclisi ya da Merkez Yürütme Kurulu üyeliği teklifi sunulabileceği de gelen bir diğer bilgi.

‘Alevi istiyoruz’ ısrarı

Cezaevinden yeni çıkan Eren Erdem’in de aday olması bekleniyor. Muharrem İnce’ye yakın duran Erdem, il başkanlığı için zayıf isim olarak değerlendiriliyor. İmamoğlu ve birçok ilçe belediye başkanının Karadenizli olması da rahatsızlık çıkaran bir başka konu. Bu nedenle bazı önemli CHP’li yöneticilerin İstanbul başkanının Alevi olmasını istediği de vurgulanan bir başka başlık.

Necati Özkan bu işin neresinde?

Necati Özkan da devrede… Ama bu kez İmamoğlu’nu gizleyerek.

Veryansın Tv’nin edindiği bilgilere göre, İmamoğlu’nun “mimarı” Necati Özkan’ın, İmamoğlu’nu ön planda tutmadan, kendilerine yakın ilçe belediye başkanları aracılığı ile süreci yönlendirdiği, tabandaki olası kırgınlıklar ve yaşanması muhtemel kavgalardan İmamoğlu’nun zarar görmemesini engellediği belirtiliyor.

İlgezdi etkili

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu delgeler üzerinde en fazla söz sahibi kişiler olarak biliniyor. Genel Merkez’de de İstanbul seçimlerini yakından takip eden isim ise Grup Başkanvekili Engin Altay.

Görünen o ki, Bakırköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Beylikdüzü belediye başkanları açıktan Ekrem İmamoğlu’na yakın duruyor. Sarıyer Canan Kaftancıoğlu’na yakın görünse de 180 derece dönüş yapabilir. İlgezdi ise Kılıçdaroğlu’dan gelecek talimatı bekliyor.

Tabandan gelen bilgilere göre de İlgezdi’nin, örgütler üzerindeki gücünün, Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı’nın bile üzerinde olduğu yönünde…

Kaftancıoğlu’nun İstanbul rüyası sona mı erecek bilinmez ama CHP’de İstanbul tartışmasında “Her şey çok güzel olacağa” benzemiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.