Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tipik CHP zihniyeti!. Eş, dost, akraba, ahbap kim varsa yanlarına aldılar!.
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

Kahramanmaraş’ta korkunç cinayet!. eşini kucağında bebeği varken başından vurup öldürdü!.

09.12.2019
A+
A-

Kahramanmaraş’ta 25 yaşındaki Müberra Kuzdan’ı eşi uzman çavuş eşi Gökhan Kuzdan’ın (28) başından vurup öldürdü. Savcı iddianamede detayları aktardı. Ailesi ‘kucağında bebeği vardı’ diyor.

Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Olay, 8 Temmuz’da Elbistan’ın Söğütlü Mahallesi’nde meydana geldi. Müberra Kuzdan, Gaziantep’te görev yapan eşi Gökhan Kuzdan ile katıldığı düğün sonrası otomobilin içinde kucağında o zaman 3 aylık olan Asena ile otururken, eşinin tabancasından çıkan kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralandı. Götürüldüğü Elbistan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Müberra Kuzdan, 15 Temmuz’da beyin ölümü gerçekleşerek hayatını kaybederken, ailesi tarafından bağışlanan organları ile 5 kişiye umut oldu. Jandarmadaki sorgusunda ‘Kazara oldu’ diyen Gökhan Kuzdan ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

18
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Müberra’nın annesi Vildan Gürsanlı, savcılıkta verdiği ifadesinde damadının kızına sürekli şiddet uyguladığını, bu nedenle 2017 yılında boşanma davası açtığını ancak Gökhan Kuzdan’ın özür dileyip bir daha olmayacağını söylemesi üzerine geri döndüğünü söyledi. Ancak şiddetin devam etiğini belirten anne Gürsanlı şöyle devam etti:

“Kızım daha sonra şiddet gördüğünü anlattı. Hatta bir keresinde Gökhan’ın silah çektiğini, kayınbabasının araya girip Gökhan’ı sakinleştirdiğini, kendisinin de çocuklarını düşünüp, kayınbabasının da araya girmesi nedeniyle şikayetçi olmadığını söyledi. Olay günü de kızım düğündeyken beri arayarak eve bıraktıkları çocuğu almak için geç de olsa  gelip alacağını söyledi. Bu sırada Gökhan, ‘Sen nereye gidiyorsun, ben gidip alırım sen gitmeyeceksin’ diyerek telefonu kapattı. Yarım saat sonra tekrar aradım ama Gökhan telefonu açmadı” dedi.

28
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Tanıklardan Fatma Yıldız ise 2017’de bir sınav için gittiği Gaziantep’te kuzeni olan Müberra Kuzdan’ı ziyaret ettiğini belirterek, “Eve gittiğimde Müberra’nın kolunun altında yoğun morluklar vardı. Ben Afşin’e döndükten 10 gün sonra Müberra da boşanmak amacıyla Afşin’e annesinin evine döndüğünde ise yüzünde ve boynunda morluklar vardı. Müberra, bunların eşi Gökhan tarafından yapıldığını söyledi. Müberra daha sonra bir gelirinin ve işinin olmaması, 3 çocuğuyla bir yere sığınamayacağını düşünerek araya aile büyükleri girince evine döndü. Daha sonraki telefon görüşmelerimiz ve yazışmalarımızda da gördüğü şiddet nedeniyle ‘Keşke evlenmeseydim’ demişti” diye ifade verdi.

38
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Silahı arabanın üstüne koyarken ateş aldı
Gökhan Kuzdan ise hem jandarma hem de savcılıkta ifadelerinde olayın kazara olduğunu söyledi. Kuzdan, jandarmadaki ifadesinde olay günü eşiyle ilk önce Söğütlü Mahallesi’ndeki kuzeninin, sonra da Elbistan ilçe merkezindeki diğer kuzeninin düğününe katıldığını söyledi. Daha sonra tekrar Söğütlü’ye döndüklerini belirten Kuzdan, “Bu sırada eşim ve çocuklarım arabada kaldı ben ise iş görüşmek için Üzeyir Bostan ve Nuri Bostan’ın yanına gittim. Daha sonra aracın yanına dönüp sağ kapısını açtım. Silahımı aracın üstüne koymak için belimden çıkardığım esnada silahım ateş aldı ve eşim yaralandı” dedi.
Kuzdan, savcılıktaki ifadesinde ise, “Halay çektiğim sırada silah belimi rahatsız edince pantolonumu düzeltmek amacıyla silahımı aracın üzerine koyduğum sırada olay gerçekleşti” dedi.

48
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Biri kucağında biri koltuktaydı
Müberra Kuzdan’ın babası Mevlüt Gürsanlı, kızının ölümünün kazayla olmadığını belirtirken, kadın örgütlerinden de destek istedi. Kızından emanet kalan 7 aylık Asena, 2 yaşındaki Ahmet ve 4 yaşındaki Aylin ile avunduğunu belirten Gürsanlı, şunları anlattı:
-“Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu ve hatta zaman zaman silah da çekermiş. Cani adam en sonunda kızımı katletti. Bir çocuğu kucağında, diğer çocuğu arka koltuktayken, çocuklarının gözleri önünde hiç acımadan kafasına sıktı. Şimdide ceza almamak için ‘Kazara oldu’ diyor. Adalet Bakanımız başta olmak üzere devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz. Kızımın katilinin en ağır cezayı almasını istiyorum. Takım elbise giydi, kravat taktı, duruşmada uslu durdu diye o caniye iyi hal indirimi yapılmasın’.

58
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Muhtar : Vurdum dedi
Olay gününe dair ifade veren tanıklardan Söğütlü Mahallesi Muhtarı Mustafa Uğur, olay yerine sonradan gittiğini belirterek, “Olay yerine geldiğimde orada bulunanlar Gökhan Kuzdan’ın eşini vurduğunu söyledi. Kalabalıkta bunu kimlerin söylediğini bilmiyorum. Gökhan Kuzdan o arada beyaz bir araçtan inip ‘Vurdum, vurdum’ dedi” diye konuştu.

68
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Elinde atış artığı çıktı
Soruşturma devam ederken dosyaya otopsi sonucu ile jandarma kriminal laboratuarınca hazırlanan rapor da girdi. Otopsi raporunda Müberra Kuzdan’ın sağ kulak arkasına isabet eden mermi nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Kriminal raporunda ise Gökhan Kuzdan’ın her iki elinde ve yüzünde atış artıkları bulunduğu kaydedildi. Cumhuriyet savcısı, soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede Gökhan Kuzdan’ın eşi Müberra Kuzdan’ı kasten öldürdüğünü değerlendirerek ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Savcı, Gökhan Kuzdan’ın jandarmadaki ifadesinde halaydan bahsetmeyip, savcılık sorgusunda halay çektiği sırada silahın kendisini rahatsız ettiğini söylemesini de çelişkili buldu.

78
Uzman çavuş kucağında bebeği varken eşini başından vurup öldürdü

Cumhuriyet Savcısı, iddianamesinde Gökhan Kuzdan’ın ” Sanığın aracın içine eğilerek veya hedef almak maksadıyla silahı yüzüne yaklaştırarak atış yaptığı anlaşılmaktadır.” ifadeleri yer aldı. Olayın meydana geldiği ilk günden bu yana gelişmeleri yakından takip eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dava sürecinde de yer alacak. Bakanlık, ilk duruşması 19 Aralık Perşembe günü Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davaya müdahil oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.