Site Rengi

HABER ÖZETİ
Pazar günü seçimler iptal edilirse ne olacak?.
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
DOLAR 32,3835
EURO 35,0225
ALTIN 2.326,63
BIST 9.142,40

Katille karısından Ağlama Duvarı önünde seçim ayini…

Katille karısından Ağlama Duvarı önünde seçim ayini…
02.03.2020
A+
A-

İsrail Başbakanı Netanyahu ve karısı, bugün yapılan genel seçimleri kazanmak için Müslümanlar için Burak Duvarı, Yahudiler için Ağlama Duvarı kabul ettikleri mekana giderek, dua ettiler.

 

İşgal devleti İsrail’de seçmenler bir yılda 3 kez genel seçimler için sandık başına giderken; Başbakan Netanyahu ve eşi Sarah Netanyahu ise oylarını kullandıktan sonra El Aksa Camii’nin yanındaki Müslümanların ‘Burak Duvarı’, Yahudilerin ise ‘Ağlama Duvarı’ olarak kabul ettiği mekana giderek, seçimi kazanmak için dua etti.

Bu arada İsrail’de vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde oy verme işleminin başlamasının ardından ülkedeki siyasi çıkmazı sona erdirme umuduyla sandık başına gitti. Son 1 yılda 3’üncü kez gerçekleştirilen seçimlerde oy verme işlemi, 10 bin 631 sandık merkezinde yerel saatle 07.00 ile 22.00 arasında gerçekleştirilecek.

Ülkede geçtiğimiz yıl ilki 9 Nisan’da, ikincisi 17 Eylül’de olmak üzere iki kez seçim yapılmış, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud ile Benny Gantz liderliğindeki Mavi-Beyaz İttifakı, hükümeti kurmak için gerekli sayıya ulaşamamıştı. Koalisyon çabalarının da sonuç vermemesinin ardından bugün yapılan 3’üncü seçimde de yarışın, yine Likud partisi ile Mavi-Beyaz İttifakı arasında geçmesi bekleniyor.

Ayrıca her iki lider de hükümetin kurulamaması halinde yine partilerini yönetmeye devam edeceklerini belirtti.

Bu arada Başbakan Netanyahu’nun rüşvet, dolandırıcılık ve güvenin ihlali suçlamalarıyla 17 Mart’ta yargılanmasına başlanacak.

Ülkede Merkezi Seçim Komitesi, ulusal acil yardım kurumu Kızılkalkan (MDA) ile birlikte korona virüsü nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlar için 14 özel oy merkezi kurdu. Karantinadaki İsrailliler, kendileri için kurulan seçim merkezlerinde oy kullandı.

“ARAPLARIN OYLARI, NETANYAHU’YA HÜKÜMETİ KURDURMAYACAK

Öte yandan İsrail parlamentosundaki Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku üyesi Milletvekili Ahmed et-Tıybi, Arapların bugün gerçekleştirilen genel seçimlerde büyük bir başarı elde edeceğini belirterek, “Arapların oyları Netanyahu’ya hükümeti kurdurmayacak.” dedi.

Tıybi, İsrail’in Et-Tayyibe kentinde oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bugün Arap toplumumuzun en büyük zaferi olacaktır. Ortak Arap Listesi etkili olmak için en yüksek sandalye sayısına ulaşacaktır ve (Başbakan Binyamin) Netanyahu’ya Arapların oylarının ona hükümet kurdurmayacağını ispat edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ortak Arap Listesi Bloku üyesi Milletvekili Mansur Abbas da oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Vatanımızda varlığımızı korumak, haklarımızı kazanmak, mücadelemizde siyasi konumumuzun, temsil oranımızın ve etkimizin artması için oy kullanma oranımızın artması gerekiyor.” dedi.

FİLİSTİNLİLERİN İTTİFAKI 3. SIRADA

İsrail vatandaşı yaklaşık 2 milyon Filistinliyi temsil eden partiler, Ortak Arap Listesi Bloku adı altında seçime tek listeyle giriyor.

Kamuoyu araştırmalarına göre, Ortak Arap Listesi Blokunun 17 Eylül’deki seçime oranla oylarını artırarak 14 milletvekili çıkarması bekleniyor.

Bu sonuçla Ortak Arap Listesi Blokunun eylüldeki seçimin ardından olduğu gibi İsrail Meclisi’ndeki üçüncü en büyük grup olmaya devam edeceği ifade ediliyor.

İsrail’de 6 milyon 394 binden fazla seçmen 1 yılı aşkın süredir devam eden koalisyon krizine çözüm bulmak ve 120 sandalyeli meclise girecek milletvekillerini belirlemek için bugün 3. kez sandık başına gitti.
Yerel saatle sabah 07.00’de başlayan oy verme işlemi 22.00’ye kadar devam edecek.

HEM NETANYAHU HEM FİLİSTİN İÇİN KRİTİK SEÇİM

Seçimin favorilerinden gösterilen Netanyahu için bu seçim oldukça önem arz ediyor. Zira Netanyahu, seçimi kazanarak 17 Mart’ta hakkındaki 3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle başlayacak davada elini güçlendirmek istiyor.

Bu seçim, Netanyahu kadar işgal altındaki Doğu Kudüs ve Batı Şeria’nın yanı sıra abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinliler için de oldukça önemli.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 28 Ocak’ta açıkladığı sözde Orta Doğu barış planının ardından Netanyahu, Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi’ni İsrail’e “ilhak” etme vaadinde bulunmuştu.

Netanyahu’nun başını çektiği sağ blok koalisyonu kuracak yeterli çoğunluğa ulaşırsa, söz konusu hükümetin Filistin davasını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trump’ın sözde barış planını tek taraflı olarak uygulamaya başlayacağı ifade ediliyor.

Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz da Netanyahu gibi başbakan olması halinde Trump’ın planını uygulayacağı vaadinde bulunuyor.

Bu nedenle Filistinliler için en iyi seçenek; hem sağ hem sol blokun koalisyonu kuracak yeterli sayıya ulaşamaması ve İsrail’deki koalisyon krizinin devam etmesi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.