Site Rengi

HABER ÖZETİ
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
Süt ve süt ürünlerine yine kazık gibi zam geliyor!.
İsrail Savaş Kabinesi İran saldırısına karşılık verme kararı aldı
Bayramda 11.2 milyon araç tatil trafiğine çıktı..
Kredi faizleri çıldırdı!. 3 milyonluk evin geri ödemesi 11 milyon!.
Apple zirveyi rakibi Samsung’a kaptırdı…
Seçimlerin ardından ilk kabine yarın toplanıyor…
Tatilcilere hakaret eden define kaçakçısı AK Partili Başkan!.
Kur Korumalı Mevduat savsatasının hazineye verdiği zarar 818 milyar TL!.
Savunma Sanayii Başkanlığı: BAYKAR’A VERİLEN DESTEK, TEŞVİK VEYA HİBE YOK!.
Eski Müdürden Şok İtiraf!. Emniyetteki üst rütbelilerin 5’de 1’i Süleymancılardan oluşuyor!.
Selçuk Bayraktar’a “Defol Kürdistandan” diye saldıran kahpe bakım kimmiş!.
AK Partili vekilin ilginç ıstakoz savunması!. Özrü kabahatinden de beter!.
Denizlerde av yasağı resmen başladı…
“Alevilerin Neden Bir PKK’sı Olmalıydı” diyen provakotöre sahip çıktılar!.
Kaymak Tabaka beylerimizin 45 günlük keyifli tatili nihayet bitti!.
Teleferik faciasında Belediye Başkanı dahil 5 kişi tutuklandı!.
AK Partili vekil gelen tepkilerin ardından özür diledi!.
CIA MİT’e İsrail-İran gerilimi için arabuluculuk ricasında bulundu!.
Seçimde rezil rüsva olan AK Partili vekil kendisini Maldivler tatili ile ödüllendirdi!.
İran’ın İsrail’e yolladığı füzeler elektrik tellerine takılıp asılı kaldı!.
İran, İsrail operasyonunu başarıyla tamamladığını duyurdu!.
İran-İsrail savsatası Kurtlar Vadisi’inde yıllar önce bakın nasıl işlenmiş!.
AK Parti’de ISTAKOZ ve MALDİVLER krizi patlak verdi!.
Dünyayı ayağa kaldıran füze saldırısı alay konusu oldu!.
İran’dan İsrail’e karşı 290 İHA saldırısı gerçekleşti!.
İran İsrail’e saldırılarını sonuçlandırdığını açıkladı!. MESELE BİZİM İÇİN SONUÇLANMIŞTIR!.
Sinan Oğan’dan hükümete OHAL çağrısı!.
DOLAR 32,4256
EURO 34,4563
ALTIN 2.486,52
BIST 9.679,80

Kavga büyüyor! CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman’dan Kaftancıoğlu’na “Atatürk” tepkisi..

Kavga büyüyor! CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman’dan Kaftancıoğlu’na “Atatürk” tepkisi..
19.09.2020
A+
A-

CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi. Prof. Dr. Yarman, “CHP içinde yuvalanmış belli bir grup, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine dönük ‘takiyye’ yapmaktadır. CHP İstanbul İl Başkanı’nın tavrı, bu olgunun ifşa olması dolayısıyla, çarpıcı bir ipucudur” ifadelerini kullandı.

CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Prof. Dr. Yarman; “CHP içinde yuvalanmış belli bir grup, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine dönük ‘takiyye’ yapmaktadır. CHP İstanbul İl Başkanı’nın tavrı, bu olgunun ifşa olması dolayısıyla, çarpıcı bir ipucudur” dedi.

“İÇİMİZİ ACITTI, AMA HİÇ ŞAŞIRTMADI”
Sözcü Gazetesi’ne konuşan Prof. Dr. Tolga Yarman; şunları söyledi:

“CHP İstanbul İl Başkanı’nın Atatürk’ün adını, özrü kabahatinden büyük bir çizgide olarak anmaktan kaçınması, içimizi acıttı, ama hiç şaşırtmadı. Özellikle bir bilim adamı olarak ve açık yüreklilikle söyleyeyim, ‘Atatürk eleştirilemez’ diye, bir kaide yoktur. Elbette eleştirilebilir… Bu bir şeydir, O’nunla ve Cumhuriyet değerleri ile sorunlu olarak, Cumhuriyetimiz’in betonarme çimentosuna yönelik taammüden saldırı içine yuvarlanmak, başka bir şeydir. Hem O’nun resminin altında poz vereceksin, hem de, O’nun adını beğenmeyeceksin. Bu, en hafif deyişle, ‘siyasi terbiye yoksunluğudur’.”

“CHP İÇİNDE YUVALANMIŞ BELLİ BİR GRUP..”
“Aslında mesele bundan çok daha vahimdir. CHP içinde yuvalanmış belli bir grup, Atatürk’e ve Cumhuriyet değerlerine dönük ‘takiyye’ yapmaktadır. CHP İstanbul İl Başkanı’nın tavrı, bu olgunun ifşa olması dolayısıyla, çarpıcı bir ipucudur.”

“FETÖ’CÜ YAZARLARA KOL KANAT GERİP, ONLARI ÜST YÖNETİM KADEMELERİNE TAŞIYACAKSIN”
“Kimse kimsenin adını; babasının, dedesinin soyadını, beğenmediği için, telaffuz etmeme, giderek örtme, yok sayma, lüksüne sahip değildir. İstanbul İl Başkanımız; eski partilimiz, Mardin Eski Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün, soyadından da rahatsız mıdır? Anlamak, inanın, mümkün değil… Parti’nin öz evlatlarının misyon yollarını kese kese…

Balyoz/Ergenekon sürecinde, dış güçlerle kol kola girip ordunun tepesine yapılan operasyonlarda (buna dilimizde ne denir, siz söyleyin), masum kere masum filinta gibi askerlere, subaylara, generallere, amirallere, karalama üstüne karalamada bulunan FETÖ’cü yazarlara kol kanat gerip, onları üst yönetim kademelerine taşıyacaksın…”

“ATATÜRK’ÜN ADINI AĞZINA ALMAKTAN RAHATSIZ OLACAKSIN…”
“Necdet Pamir gibi uzmanlarına sırtını dönüp, yüksek öğrenim çürüğü kifayetsiz muhterisleri, şakası yok, dibine kadar uzmanlık gerektiren genel başkan yardımcılıklarına taşıyacaksın… Sonra da gidip, Atatürk’ün adını ağzına almaktan rahatsız olacaksın…
Vay be!..

Cumhuriyet Halk Partisi üst yönetimine sızma becerisini göstermiş… Büyük Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerimize dönük takiyye içinde olanlarımızı, kürsülerimizde, fikri hesaplaşmaya çağırıyoruz. Alaverelerle yolumuzu kesmekten çıkmaya, yürekleri yeterse tabii…”

“İL BAŞKANIMIZI EDEBE DAVET EDERİZ”
“Sevgili Genel Merkez: Senden, İl Başkanımızı disiplin kurullarına sevk etmeni, isteyemeyiz… Tedip ederiz (edebe davet ederiz), en başta fikren güreşiriz, ama ceza talebinde bulunamayız. Bakalım CHP içindeki takiyyeciler, bizimle, fikren güreşebilecekler midir? Yoksa öyle ya da böyle, önümüze yatmaya devam mı edeceklerdir?”

TOLGA YARMAN KİMDİR?
CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, 1983’te SODEP MKYK Üyesi olarak çalıştı. 1989-91 arası, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul İl Yöneticisi olarak göreve seçildi. Aynı zaman diliminde, SHP İstanbul İl Kültür ve Eğitim Komisyonu Başkanı olarak pek çok etkinliğin öncülüğünü yaptı. Bu dönemde “Çağdaş Toplumcu Demokrat Düşünceyi” başlattı. Bu çerçevede, ülkemizdeki siyasal oluşumlara, özellikle de, SHP ve CHP içindeki, genelde ülkemizdeki siyasal hareketlere ve bölünmüşlüğe dönük, pek çok makale yazdı, araştırmalar geliştirdi, siyasalar önerdi. O arada “CHP Açılırken Solda İnsan Hareketleri” başlıklı bir kitap (1992) yayınladı.

KAFTANCIOĞLU: “KİŞİLERİN İSİMLERİNDEN SÖZ EDERKEN, BELİRLİ ALIŞKANLIKLARLA BUNLARIN ÖZEL ATIFLARLA KATEGORİZE EDİLMESİNE KARŞIYIM”
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 9 Eylül’de video konferansla gerçekleştirilen Taksim Toplantıları’na konuk oldu. 1.5 saatlik konuşmasında Kaftancıoğlu, Atatürk’e atfen üç kez Gazi Mustafa Kemal ifadesini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu, TBMM eski Başkanvekili Uluç Gürkan’ın, “Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi?” sorusuna şu cevabı verdi: “Kişilerin isimlerinden söz ederken, belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek, kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.”

Uluç Gürkan (TBMM eski Başkanvekili): “Kasıtlı kullandığını da itiraf ediyor. Atatürk ifadesine kendini ait hissetmeyen birisinin bırakın parti kademelerinde yönetici olmayı, CHP’ye üye bile olmaması gerekir..”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.